A Windows tűzfal letiltása a Windows rendszerben

A Windows tűzfal célja, hogy megakadályozza az illetéktelen felhasználók hozzáférését a számítógépen található fájlokhoz és erőforrásokhoz. A tűzfal elengedhetetlenül szükséges, ha aggódik a számítógép biztonsága miatt.

Sajnos a Windows tűzfal korántsem tökéletes, és néha több kárt okozhat, mint hasznot, különösen, ha van telepítve egy másik tűzfalprogram.

Ne tiltsa le a Windows tűzfalat, kivéve, ha erre jó oka van, de ha van egy másik biztonsági programja, amely ugyanazokat a funkciókat hajtja végre, nyugodtan.

Theresa Chiechi / Web

A szükséges idő: A Windows tűzfal letiltása egyszerű, és általában kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe

Az alábbiakban külön útmutatás található a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP számára. Lásd: A Windows melyik verziója van? ha nem biztos abban, hogy mely lépéseket kövesse.


Tiltsa le a tűzfalat a Windows 10, 8 és 7 rendszerekben

A Windows tűzfal kikapcsolásának lépései a Windows 7 és a Windows újabb verzióiban alapvetően azonosak.

Az ebben a szakaszban található képernyőképek csak a Windows 10 rendszerre vonatkoznak. Képernyője kissé másképp fog kinézni, ha Windows 8 vagy Windows 7 rendszert használ.

  1. A vezérlőpult megnyitása.

    Ezt számos módon megteheti, de a legegyszerűbb módszer az Energiafelhasználó menü vagy a Windows 7 Start menüje.

  2. választ Rendszer és biztonság.

    Ez a link csak akkor látható, ha a "Nézet:" opciót "Kategória" -ra állította. Ha a Vezérlőpult kisalkalmazásait nézi ikonnézetben, egyszerűen ugorjon a következő lépésre.

  3. Válasszon Windows tűzfal.

    A számítógép beállításától függően lehet, hogy hívják Windows Defender tűzfal. Ha igen, akkor az alábbi "Windows tűzfal" minden példányát úgy kezelje, mintha a "Windows Defender tűzfal" feliratú lenne.

  4. választ Kapcsolja be vagy ki a Windows tűzfalát a képernyő bal oldalán.

    Nagyon gyors módszer erre a képernyőre a tűzfal vezérlése.cpl parancssori parancs, amelyet a Parancssorban vagy a Futtatás párbeszédpanelen hajthat végre.

  5. Válassza ki a buborékot a mellett A Windows tűzfal kikapcsolása (nem ajánlott).

    A Windows tűzfalat letilthatja csak magánhálózatokhoz, csak nyilvános hálózatokhoz, vagy mindkettőhöz. A Windows tűzfal mindkét hálózattípushoz való letiltásához feltétlenül válassza a lehetőséget A Windows tűzfal kikapcsolása (nem ajánlott) mind a magán, mind az állami szekcióban.

  6. választ OK a változtatások mentéséhez.

Most, hogy a Windows tűzfal le van tiltva, ismételje meg a problémát okozó lépéseket, hogy lássa, megoldotta-e ezt a lehetőséget.


Tiltsa le a tűzfalat a Windows Vista rendszerben

A Windows tűzfal a Vezérlőpulton keresztül kikapcsolható a Windows Vista rendszerben, hasonlóan a Windows más verzióihoz.

  1. A kiválasztásával nyissa meg a Vezérlőpultot Control Panel a Start menüből.

  2. Válasszon Biztonság a kategóriák listájáról.

    Ha a Vezérlőpult "Klasszikus nézetében" van, ugorjon a következő lépésre.

  3. választ Windows tűzfal.

  4. Válasszon Kapcsolja be vagy ki a Windows tűzfalát az ablak bal oldalán.

    Ha megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete ablak, menjen előre, és kattintson vagy koppintson rá adminisztrátori jelszó megadásával vagy kiválasztásával folytatódik.

    Ha a jövőben még gyorsabban kell hozzáférnie ehhez az ablakhoz, használhatja a tűzfal vezérlése.cpl parancsot a Futtatás párbeszédpanelen.

  5. Nyissa meg a általános fülre, és válassza ki a mellette lévő buborékot Ki (nem ajánlott).

  6. választ OK alkalmazni a változtatásokat.


Tiltsa le a tűzfalat a Windows XP rendszerben

A Windows XP tűzfal kikapcsolására vonatkozó utasítások jelentősen eltérnek a Windows újabb verzióinak jellemzőitől, de még mindig meglehetősen egyszerűek.

  1. Nyissa meg a Vezérlőpultot a választással Rajt és azután Control Panel.

  2. választ Hálózati és internetkapcsolatok.

    Ha a Vezérlőpult "Klasszikus nézetét" nézi, nyissa meg hálózati kapcsolatok és ugorjon a 4. lépésre.

  3. Válasszon hálózati kapcsolatok alatt a vagy válasszon egy Vezérlőpult ikont szakasz.

  4. Kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva a hálózati kapcsolatot, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

    Ha "nagy sebességű" internetkapcsolattal rendelkezik, mint például a kábel vagy a DSL, vagy valamilyen hálózaton van, akkor a hálózati kapcsolat valószínűleg a Helyi kapcsolat.

  5. Nyissa meg a Részletes Lapot és válassza ki beállítások.

  6. Válassza ki a Ki (nem ajánlott) Rádiógomb.

    A Windows tűzfal beállításai egyszerű parancsikon segítségével is megnyithatók a Futtatás párbeszédpanelen vagy a Parancssoron keresztül. Csak írja be ezt a parancsot: tűzfal vezérlése.cpl.

  7. választ OK ebben az ablakban, majd OK ismét a hálózati kapcsolat Tulajdonságok ablakában. Bezárhatja a Hálózati kapcsolatok ablakot is.