A vágólap használata Windows 10 rendszerben

A Windows 10 operációs rendszer vágólapja fejlettebb, mint a korábbi vágólap. Az új vágólap segítségével megtekintheti a vágólapra másolt szöveget és képeket, és kiválaszthatja, hogy melyik tartalmat szeretné beilleszteni.

Ezenkívül az új vágólap szinkronizálható más Windows 10 számítógépekkel és táblagépekkel, amelyek ugyanazt a Microsoft-fiók bejelentkezést használják. Ez azt jelenti, hogy képeket és szöveget másolhat egy Windows 10 eszközről, és beillesztheti egy másik eszközre.


Tartalom másolása a Windows 10 vágólapra

A tartalom alapvető vágólapra másolása a Windows 10 rendszeren az alábbi módszerek bármelyikével elvégezhető. A folyamat hasonló a Mac-en történő másoláshoz és beillesztéshez.

  • Jelölje ki a kiválasztott szöveget vagy képet egy alkalmazáson belül, és nyomja meg a gombot Ctrl+C.
  • Kattintson a jobb gombbal a szövegre vagy a képekre, majd válassza a lehetőséget másolat az előugró menüből.

Beillesztés a vágólapról Windows 10 rendszeren

A vágólapról utoljára másolt tartalom alkalmazásba történő beillesztéséhez használja a két szokásos beillesztési módszert:

  • nyomja meg Ctrl+V.
  • Kattintson a jobb gombbal arra a helyre, ahová be szeretné illeszteni a tartalmat, és válassza a lehetőséget Paszta az előugró menüből.

A modern Windows 10 vágólap-funkció használatával azonban a vágólap előzményeiből több korábban másolt bejegyzés közül választhat.

Csak a 4 MB-nál kisebb képek menthetők a Windows 10 vágólapra.

A vágólap előzményeinek megtekintéséhez nyomja meg a gombot Windows gomb+V.

Miután megnyitotta, görgessen felfelé vagy lefelé a szöveg vagy kép megkereséséhez, majd válassza ki, hogy beillessze a nyitott alkalmazásba.


Hogyan lehet törölni a vágólap adatait

A szöveg és képek törlése a Windows 10 vágólapról háromféleképpen történhet.

  • Nyissa meg a vágólapot a megnyomásával Windows gomb+V majd válassza a X minden törölni kívánt elem bal felső sarkában.
  • Nyissa meg a vágólapot a megnyomásával Windows gomb+V majd válassza ki Mindent kitöröl. Ez törli a Windows 10 vágólapjának minden elemét, kivéve a rögzített elemeket.
  • Nyisd ki beállítások > rendszer > vágólap és válassza ki a Szűrő kikapcsolása. Ez mindent töröl a Windows 10 vágólapjáról, kivéve a rögzített elemeket.


Rögzítse a Windows 10 vágólap szövegét

Bár a vágólap tartalmának törlése hasznos lehet, előfordulhat olyan tartalom, amelyet nem szeretne törölni. Manuálisan válassza ki az egyes elemeket, és rögzítse azokat az eltávolítással szemben.

A vágólap tartalmának rögzítéséhez nyomja meg a gombot Windows gomb+V a vágólap megnyitásához, majd válassza ki a megőrzendő szövegtől és képektől jobbra található kis gombostű ikont. Ha helyesen tette, a vízszintes csap ikonnak 45 fokos szögre kell billennie.

A vágólap szövegének vagy képeinek rögzítéséhez kattintson ismét a rögzítő ikonra.

A rögzítés után a kiválasztott tartalom minden alkalommal védett lesz, amikor a jövőben törölje a vágólapot.