Hogyan állítsuk be a Facebook üzleti oldalakat

A Facebook üzleti oldala egyszerű, hatékony, sőt elengedhetetlen promóciós és elkötelező eszköz. A Facebook több milliárd emberhez jut el, és a webhely lehetőséget ad az egyéneknek és a vállalkozásoknak arra, hogy ingyenes Facebook-oldalakon keresztül kapcsolatba lépjenek ezekkel az emberekkel. 


Üzleti oldal létrehozása

A Facebook jól ismert régi barátok kereséséről, játékról és személyes ismerőseivel való kapcsolattartásról a személyes profilján keresztül, de Facebook-oldalai lehetőséget kínálnak arra, hogy kihasználják a közösségi média webhelyének üzleti, zenekari vagy szervezeti funkcióit.

Üzleti oldal létrehozásához először személyes Facebook-profillal kell rendelkeznie. Facebook-oldala azonban meg fog különbözni a személyes oldalától, és önállóan kezelhető.

Ingyenes szakmai Facebook-oldal létrehozása egyszerű. 

  1. Jelentkezzen be Facebook-fiókjába.

  2. A felső Facebook menüben kattintson a gombra lefele nyíl (a jobb felső sarokban található).

  3. választ Oldal létrehozása a menüből.

Az Oldal létrehozása képernyőre kattintva is eljuthat oldalak a Hírcsatorna bal oldali menüjében. Ezután kattintson a zöldre Oldal létrehozása gombot a jobb felső sarokban.


Válasszon egy Facebook oldal kategóriát

Az Oldal létrehozása képernyőn kattintson a gombra a kategória ami a legjobban illik a vállalkozásához. A lehetőségek a következők:

  • Helyi Üzlet, vagy hely
  • cég, szervezet vagy intézet
  • Márka vagy termék
  • Művész, Zenész vagy Közszereplő
  • Szórakozás
  • Ok vagy közösség

Ezen kategóriák többségében egy legördülő menü található, amely lehetővé teszi az oldalkategória szűkítését. Például egy vállalati oldallal kiválaszthat egy adott iparágat a listából, például biotechnológia, teher- és árufuvarozás, utazás és egyéb. 

Írja be annak a vállalatnak, szervezetnek, zenekarnak stb. A nevét, amelynek az oldalt létrehozza. Ez a név jelenik meg jól az oldalon, és ez segít az embereknek megtalálni az oldalt, amikor rákeresnek.

Ha egy helyi vállalkozás vagy hely számára hoz létre oldalt, akkor meg fogja találni azokat a mezőket, amelyek megadják az oldal nevét (például a vállalkozás nevét), egy oldalkategóriát (például "kávézó"), valamint az utcacímet. és telefonszámot. 

Ha egy ügy vagy közösség számára hoz létre oldalt, akkor nincs legördülő menü. Egyszerűen írjon be egy nevet a mezőbe. Van egy link a Facebook Pages felhasználási feltételeihez, amelyet áttekinthet.

Ha elégedett az alapvető oldaladatokkal, kattintson a gombra Első lépések hogy létrehozza magát az oldalt.


Profilkép hozzáadása

Az oldal létrehozása során az első dolgok közé tartozik egy profilkép hozzáadása; az egyik feltöltése párbeszédpanel jelenik meg legközelebb az oldal létrehozásának folyamatában. Ha még nem biztos abban, hogy mit szeretne profilképként használni, kihagyhatja ezt a lépést. Később bármikor hozzáadhatja vagy módosíthatja a profilképét.

Oldalad profilképe megjelenik az új oldal bal felső sarkában, a vállalkozás neve mellett. Ez lehet logó, ha van ilyen, vagy lehet egy olyan termék képe, amelyről ismert. Ha jól ismered magad vagy egy híresség, az a te képed lehet.

Ha feltöltötte a használni kívánt profilképet, kattintson a gombra Profilkép feltöltése.


Címlapkép feltöltése

Ezután a rendszer kéri, hogy töltsön fel borítóképet az oldalára. Az oldal címlapfotója lesz az a nagy fröccskép, amely az oldal tetején jelenik meg. Ez a kép lesz az első olyan dolog, amelyet a látogató meglát az oldaladon, ezért olyasmit szeretnél, amely közvetíti vállalkozásod, ügyed vagy szervezeted lényegét. Gondolj a márkázásra.

A profilképhez hasonlóan, ha még nincs meg a használni kívánt címlapfotója, kihagyhatja ezt a lépést, és később hozzáadhat egyet.

A fénykép méretének legalább 400 pixel szélességűnek és 150 pixel magasságúnak kell lennie - a nagyobb jó, de kerülje a hatalmas képfeltöltéseket. A Facebook méretezi a képet, hogy megjelenítéskor megfeleljen a képernyőn. Asztali számítógép vagy laptop webböngészőjében a kép 820 x 312 pixel méretű lesz, míg egy mobil eszközön, például egy okostelefonon, 640 x 360 pixel méretű.

Miután feltöltötte a kiválasztott borítófotót, kattintson a gombra Címlapkép feltöltése.


Tartalom hozzáadása a Facebook üzleti oldalához

A kezdeti beállítás után adminisztrálhatja Facebook-oldalát új tartalmak hozzáadásával, a beszélgetések moderálásával, népszerűsítésével és egyebekkel.

Valószínűleg folytatnia kell, és további tartalmat kell hozzáadnia az oldal kidolgozásához. A sikeres szakmai oldal titka az, hogy olyan információkat tesz közzé, amelyek érdeklik az olvasókat, a követőket és az ügyfeleket. Jó tanács az, hogy a témához kapcsolódó hozzászólásokat viszonylag rövidnek és barátságosnak kell tartani.

Hirdesse szakmai oldalát

Miután elkészült a szakmai oldal és készen áll a látogatókra, küldje el a linket barátainak, családtagjainak és ügyfeleinek, ösztönözve őket arra, hogy látogassanak el, és remélhetőleg kedveljék. A Facebook arra ösztönzi Önt, hogy jelentse be oldalát barátainak, és erre számos módszert kínál. A bejelentés megadása nem kötelező, de ez az első lépés az oldal elindításában, hogy népszerűsítse új közösségi média jelenlétét, valamint vállalkozását, szervezetét vagy ügyét.

Amikor üzenetet, közleményt vagy fotót tesz közzé az oldalára, a felhasználók látni fogják új tartalmát a Facebook hírcsatornáján.

Az oldal népszerűsítésének további módjai:

  • Adja hozzá Facebook üzleti oldalának URL-jét az e-mail aláírásához, hogy elérje azokat a más személyeket, akik esetleg nem gyakran látogatják a Facebookot.
  • Hirdesse oldalát üzleti webhelyén.
  • Adja hozzá az oldal URL-jét névjegykártyáihoz és fejléces fejlécéhez.
  • Használja a Facebook fizetett hirdetését hirdetések elhelyezésére a Facebook-on, hogy felhívja a figyelmet az oldalára, vagy egy adott bejelentés vagy bejegyzés népszerűsítésére az oldalán.
  • Kiváló minőségű tartalom közzététele Amikor valaki megosztja az Ön tartalmát, a link sok emberhez eljut, és azt szeretné, hogy érezzék, megérte a kattintásuk.