A rendszer-visszaállítás indítása a parancssorból

A Rendszer-visszaállítás nagyszerű segédprogram a Windows korábbi állapotába történő visszahelyezéséhez, visszavonva az esetlegesen problémát okozó rendszerváltozásokat.

Néha azonban egy probléma olyan súlyos, hogy a számítógép nem indul el rendesen, vagyis nem tudja futtatni a Rendszer-visszaállítást a Windows belsejéből. Mivel a Rendszer-visszaállítás olyan remek eszköz, amellyel az ilyen problémákat kijavíthatjuk, úgy tűnik, hogy egy kicsit elkapta a 22-et.

Szerencsére, még akkor is, ha csak annyit tehet, hogy csökkentett módban indul és hozzáfér a Parancssorhoz, a Rendszer-visszaállítás segédprogramot egy egyszerű parancs végrehajtásával indíthatja el. Még akkor is, ha a Futtatás párbeszédpanel gyors módját keresi a Rendszer-visszaállítás elindítására, ez a tudás hasznos lehet.

A Rendszer-visszaállítás parancs a Windows összes modern verziójában megegyezik, ezért ezek az egyszerű utasítások egyformán vonatkoznak a Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista és Windows XP rendszerekre is.


A rendszer-visszaállítás indítása a parancssorból

Kevesebb, mint egy percet vesz igénybe a Rendszer-visszaállítás parancs végrehajtása, és valószínűleg kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe az egész folyamat befejezése.

  1. Nyissa meg a Parancssorot, ha még nem nyílt meg.

    Ahogy a fentiekben olvasta, örömmel fogadja a Rendszer-visszaállítás parancs végrehajtásához egy másik parancssori eszközt, például a Futtatás mezőt. Windows 10 és Windows 8 rendszerben nyissa meg futás a Start menüből vagy a Power User menüből. Windows 7 és Windows Vista esetén kattintson a Start gombra. Windows XP és korábbi verziókban válassza a lehetőséget futás a Start menüből.

  2. Írja be a következő parancsot a szövegmezőbe vagy a Parancssor ablakba:

    rs

    ... majd nyomja meg belép vagy válassza a OK gombra, attól függően, hogy honnan hajtotta végre a Rendszer-visszaállítás parancsot.

    Legalább a Windows egyes verzióiban nem kell hozzáadnia az .EXE utótagot a parancs végéhez.

  3. A Rendszer-visszaállítás varázsló azonnal megnyílik. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Rendszer-visszaállítás befejezéséhez.

Ha segítségre van szüksége, olvassa el az oktatóanyagunkat a Rendszer-visszaállítás Windows használatáról a teljes áttekintéshez. Ezeknek a lépéseknek az első része, ahol elmagyarázzuk, hogyan nyitható meg a Rendszer-visszaállítás, nem vonatkoznak rád, mivel ez már fut, de a többinek azonosnak kell lennie.


Legyen óvatos a hamis rstrui.exe fájlokkal szemben

Mint már említettük, a Rendszer-visszaállítás eszköz neve rstrui.exe. Ez az eszköz a Windows telepítéséhez tartozik, és ebben a mappában található:

C: Windows System32 rstrui.exe

Ha talál egy másik fájlt a számítógépén, az úgynevezett rstrui.exe nevű fájlt, ez valószínűleg rosszindulatú program, amely megpróbálja becsapni, hogy azt gondolja, hogy ez a Windows által biztosított Rendszer-visszaállítás segédprogram. Ilyen esetre akkor kerülhet sor, ha a számítógépen vírus van.

Ne használjon olyan programot, amely a rendszer-visszaállításnak tetteti magát. Még akkor is, ha a valóságnak tűnik, valószínűleg meg kell követelnie, hogy fizessen a fájlok visszaállításáért, vagy ajánlatot kérjen valami más megvásárlására a program megnyitása érdekében.

Ha a számítógépén lévő mappák körül keresgél a Rendszer-visszaállítás program megtalálásához (amit nem kellene tennie), és végül egynél több rstrui.exe fájlt lát, mindig használja a fent említett System32 helyen található fájlt. .

Vegye figyelembe a fájlnevet is. Előfordulhat, hogy a hamis rendszer-visszaállító programok enyhe elírási hibákat használnak, hogy úgy gondolják, hogy ők az igazi. Az egyik példa az i betű kicserélése egy kis L betűvel, például rstrul.exe, vagy egy betű hozzáadása / eltávolítása (pl. Restrui.exe vagy rstri.exe).

Mivel nem szabad, hogy a Rendszer-visszaállítás segédprogramnak álcázzák az rstrui.exe nevű véletlenszerű fájlokat, bölcs dolog lenne gondoskodni a víruskereső szoftver frissítéséről is. Nézze meg ezeket az ingyenes, igény szerinti víruskeresőket is, ha gyors módot keres a vizsgálat futtatására.

Ismét nem érdemes a mappákban csúszni a Rendszer-visszaállítás segédprogramot keresve, mert a Windows verziójától függően egyszerűen megnyithatja normálisan és gyorsan az rstrui.exe paranccsal, a Vezérlőpult vagy a Start menü segítségével.