A Python telepítése Mac-re

A Python egy népszerű programozási nyelv alkalmazások létrehozására asztali platformokon, valamint az interneten. Könnyű szintaxisának és rugalmasságának köszönhetően az új kódolók remek indulási helyeként is ismert. Megmutatjuk, hogyan kell telepíteni a Python legújabb verzióját a Mac számítógépére.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Python és a macOS legújabb verzióira vonatkoznak.


Mely Python verziót kell telepíteni a macOS-ra

A Python előre telepítve van a macOS-ra, de a beépített verzió a macOS jelenleg futtatott verziójára jellemző. Ez azt jelenti, hogy csak akkor frissül, ha OS-frissítést kap az Apple-től. Tehát, ha a macOS-ba épített verziót választja, akkor lehet, hogy a jelenleginál régebbi verziót futtat.

A másik alternatíva egy naprakész verzió telepítése közvetlenül a Python projektből. Ennek saját figyelmeztetései vannak, nevezetesen, hogy egyedül kell lépést tartania az új kiadásokkal.

Mielőtt erről döntene, vegye figyelembe a következőket:

  • A Python programjai kizárólag saját használatra, saját Mac-en lesznek? Ha igen, akkor valószínűleg a beépített verzió elegendő.
  • Kibocsátja programjait egy adott platformra? Ebben az esetben ez attól függ, hogy az adott platform miként követi a Python kiadásait (vagy sem). Ha csak a macOS-ot célozza meg kódjával, akkor a beépített verzió valójában jó választás, mivel mindig tudja, hogy az Ön által használt verzió az, amelyet a felhasználók is használnak. Ha azonban webalkalmazást ír, akkor fontolóra kell vennie, hogy a web hosting cége milyen Python verziót támogat.
  • Néhány operációs rendszer, például a Linux, szorosan figyelemmel kíséri a Python legújabb kiadását. Ebben az esetben újabb verziókat is használhat az újabb funkciók kihasználása érdekében.

Ha a fenti pontok átgondolása után úgy dönt, hogy a legfrissebbre és a legnagyobbra van szüksége, a következő szakasz megmutatja, hogyan telepíthető a macOS-ba.


A Python telepítése a macOS-ra

A Python projekt rendszeresen kiadja a Python programot szabványos .PKG formátumban. Kövesse az alábbi lépéseket a szabványos Python-terjesztés telepítéséhez Mac számítógépére:

  1. Fogja meg a Python webhely legújabb kiadását. Hacsak nem régebbi gépet használ, és valamilyen okból meg kell használnia a macOS előző verzióját, letöltheti a 64 bites telepítőfájlt.

  2. A letöltés a szokásos macOS .PKG formátum. Kattintson a telepítőfájlra a folytatáshoz.

  3. Az első képernyő néhány információt tartalmaz a telepítésről. Kattintson a gombra folytatódik hogy haladjon tovább.

  4. Kattints folytatódik a következő oldalon is, ami azt jelenti, hogy a projekt a v32-tól kezdve leállítja a 3.8 bites telepítők támogatását.

  5. A következő képernyő kéri, hogy fogadja el a nyílt forráskódú Python licencet. Kattintson a gombra folytatódik és majd kattintson a gombra Egyetért.

  6. A következő képernyőn válassza ki a telepítés célját. Rákattinthat felszerel hogy a fő meghajtóra helyezze, vagy kattintson testreszabása hogy máshová tegye.

  7. Most a telepítő megkezdi a fájlok másolását, és a folyamatjelző sáv jelzi, ha elkészült.

  8. A telepítés befejezése után az alkalmazás mappa megnyílik a Finderben.


A Python telepítésének megerősítése

A Python telepítés megfelelő működésének gyors ellenőrzéséhez próbálja ki a következő parancsot a Terminálban:

python --verzió
Python 3.7.4

Ha tovább akarja erősíteni a dolgokat, próbáljon meg futtatni egy egyszerű Python szkriptet. Írja be (vagy illessze be) a következő kódot egy üres szövegfájlba, és nevezze el "hello-world.py" névnek:

nyomtatás ("Hello World!")

Most a parancssorban futtassa a következőket:

python /path/to/hello-world.py
Helló Világ!

Ha megkapja a fenti kimenetet, a naprakész Python telepítés készen áll a használatra.