HFS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A HFS fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy HFS lemezképfájl. A HFS a hierarchikus fájlrendszert jelenti, és a Mac számítógépen használt fájlrendszer a fájlok és mappák felépítésének leírására.

A HFS fájl tehát ugyanúgy rendezi az adatokat, azzal a különbséggel, hogy az összes fájl egyetlen fájlban található .HFS kiterjesztéssel. Néha a DMG fájlokban tárolva láthatók.

A HFS fájlok annyiban hasonlítanak a többi lemezképfájlhoz, hogy rengeteg adatot tárolnak és rendeznek egy kezelhető fájlban, amelyek könnyen átvihetők és tetszés szerint megnyithatók.

A HFS a HTTP fájlkiszolgáló nevű ingyenes webszerver rövidítése is, de a HFS fájloknak nem feltétlenül van köze ehhez a kiszolgáló szoftverhez.


Hogyan nyitható meg egy HFS fájl

A HFS fájlokat bármely népszerű tömörítési / dekompressziós programmal megnyithatja Windows számítógépen. Két kedvencünk a 7-Zip és a PeaZip, mindkettő képes kibontani (kibontani) egy HFS fájl tartalmát.

A HFSExplorer egy másik módszer a HFS fájl megnyitására a Windows rendszeren. Ez a program még a Windows-felhasználók számára is lehetővé teszi a HFS fájlrendszert használó Mac-formátumú merevlemezek olvasását.

A Mac OS X 10.6.0 és újabb képes natív módon olvasni a HFS fájlokat, de nem tud nekik írni. A korlátozás egyik módja az, hogy olyan programot használunk, mint a FuseHFS. Ha a Mac számítógépen a .HFS fájlt átnevezi .DMG-re, akkor az operációs rendszernek azonnal meg kell nyitnia a fájlt virtuális lemezként.

A Linux-felhasználóknak képesnek kell lenniük arra, hogy átnevezzék a .HFS fájlt, így az rendelkezik .DMG fájlkiterjesztéssel, majd ezeket a parancsokat csatolva (az útvonalnevek helyébe saját adataikat cserélve):

mkdir / mnt / img_name
mount /path_to_image/img_name.dsk / mnt / img_name -t hfs -o hurok

Bár nem valószínű a számítógépen található HFS-fájlok esetén, lehetséges, hogy egynél több telepített program támogatja a formátumot, de az alapértelmezettként beállított nem az, amelyet használni szeretne. Ha igen, olvassa el a fájl társításainak módosítását a Windows-ban a program megváltoztatásához.


HFS fájl konvertálása

Sok fájlformátum konvertálható egy ingyenes fájlkonvertálóval, de nem ismerünk olyanokat, amelyek képesek lennének HFS lemezképfájlokat más formátumba menteni.

Az egyik dolog azonban, hogy megteheti, hogy a fájlokat manuálisan "konvertálja". Ez csak azt jelenti, hogy a HFS fájl tartalmát kinyerjük a fent említett fájl kibontó eszközzel. Miután az összes fájlt egy mappában tárolta, csomagolja át őket egy másik archívum formátumba, például ISO, ZIP vagy 7Z a fenti tömörítési programok egyikével.

Ha nem a HFS fájlt, hanem a HFS fájlrendszert kívánja konvertálni egy másik fájlrendszerre, például NTFS-re, akkor szerencséje lehet egy olyan programmal, mint a Paragon NTFS-HFS Converter.