Az inkognitómód aktiválása az iPad Google Chrome-ban

A legtöbb iPad böngészőalkalmazás valamilyen diszkrét lehetőséget kínál az internet böngészése során, és a Google Chrome sem kivétel ez alól az egyszerűen aktiválható inkognitómóddal.

Bizonyos körökben "lopakodó módként" ismert Chrome különféle füleken engedélyezi az inkognitómódot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy végső szót mondhassanak arról, hogy mely webhelyek tárolhatják az előzményeket és más összetevőket, és melyeket az aktuális böngészési munkamenet befejezése után dobják el.

A személyes elemeket, például a böngészést és a letöltési előzményeket, valamint a gyorsítótárat és a cookie-kat soha nem mentjük lokálisan inkognitómódban. A könyvjelzők és a böngésző beállításainak bármilyen módosítása azonban megmarad, biztosítva bizonyos folytonosságot akkor is, ha privát böngészés mellett dönt.

Az alábbi lépések közel azonosak az inkognitómód megnyitásához a Chrome-ban iPhone és iPod touch készülékekhez, valamint az inkognitómód használatához a Chrome asztali verzióján.


A Chrome inkognitómódjának használata iPad-en

Így aktiválhatja a Chrome inkognitómódját iPad-jén:

  1. Érintse meg a Chrome menü gombra a Chrome alkalmazás jobb felső sarkában. Képviseli három pont.

  2. Válassza ki a Új inkognitólap menüpontot.

  3. Rövid magyarázat jelenik meg a böngésző ablakában. Észre fogja venni az Incognito Mode logót is, egy árnyékos karaktert, kalapot és napszemüveget, amely az Új lap oldal közepén jelenik meg.


További információ az inkognitómódról

Inkognitómódban nem fogja látni a szokásos lapokat a Chrome-ban, de a váltás valójában nem zár le semmit. Ha inkognitómódban van, és visszatérést keres a szokásos fülekre, egyszerűen érintse meg a ikont kis négyzet alakú ikon a Chrome jobb felső sarkában, majd menjen be a Nyissa meg a lapokat szakasz.

Ha ezt megteszi, láthatja, milyen egyszerű váltani a privát és a normál lapok között. Ne feledje azonban, hogy az inkognitómód nem áll le teljesen, amíg nem zárja be a használt fület. Tehát, ha privát módon böngészi az inkognitó lapon, de bezárása nélkül tér vissza a szokásosra, visszatérhet az inkognitómódba, és folytathatja ott, ahol abbahagyta, mivel addig marad nyitva, amíg bezárja a lapot.

Az inkognitómód használata a Chrome-ban további előnyökkel jár, amelyekre első pillantásra nem gondolhat. Mivel a sütik nem tárolódnak használatakor, bejelentkezhet egy webhelyre egy szokásos fülön, majd bejelentkezhet ugyanarra a webhelyre a másik lap különböző hitelesítő adataival. Ez egy jó módszer például arra, hogy bejelentkezzen a Facebook-ba egy szokásos fülön, de a barátja bejelentkezzen a saját fiókjába egy Incognito fülön.

Az inkognitómód nem rejti el webes szokásait az internetszolgáltató, a hálózati rendszergazda, vagy bármely más csoport vagy személy előtt, amely figyelheti a forgalmát. De ez a névtelenség a VPN segítségével érhető el.