Az iPhone e-mail csatolmányainak megnyitása más alkalmazásokban

Az e-mail mellékletekről az iPhone-on a Mail alkalmazás megnyitja őket, és ennyi. Az e-mail mellékletek telefonról történő szerkesztéséhez vagy másolásához először meg kell nyitni egy másik alkalmazásban. Amikor egy e-mail melléklet megnyílik egy másik alkalmazásban, bármit megtehet a mellékletben, amelyet a harmadik féltől származó alkalmazás támogat. Ez magában foglalhatja egy fénykép szerkesztését, egy fájl mentését egy felhőalapú tárfiókba, vagy aláírhatja a nevét egy dokumentumban.

A cikkben szereplő utasítások az iOS 12 eszközökre vonatkoznak, de az utasításoknak az iOS régebbi verzióira is vonatkozniuk kell.


Hogyan válasszuk ki, melyik alkalmazás nyitja meg a mellékletet

A melléklet másolása a Mail-től eltérő alkalmazásba ugyanolyan egyszerű, mint a melléklet megosztása a használni kívánt alkalmazással.

  1. Az e-mailben koppintson a mellékletre. Ha a rendszer kéri, válassza a lehetőséget Koppintson a letöltéshez.

  2. Válassza ki a Megosztás gombot.

    A Mail előnézeti a mellékletet, ha tudja, hogyan olvassa el az adott fájltípust. Ha nem, érintse meg a mellékletet a Megosztás menüben.

  3. Válassza ki, melyik alkalmazásba másolja a fájlt. Például válassza a lehetőséget Másolás Word-be DOCX fájl megnyitásához a Microsoft Word alkalmazásban, vagy válassza a lehetőséget Mentés fájlba a melléklet mentéséhez az iCloud Drive-ra.

    Ha nem látja a kívánt alkalmazást, válassza a lehetőséget Több az alkalmazásválasztások teljes listájának megtekintéséhez. Ha egy alkalmazás nincs a listán, akkor vagy nem tudja megnyitni a fájltípust, vagy nincs telepítve az iPhone készülékre.

  4. Több fájlt (például ZIP fájlt) tartalmazó archívum esetén: Nyissa meg a ZIP mellékletet, válassza a lehetőséget Tartalom előnézete a fájlok listájának megjelenítéséhez válasszon ki egy fájlt, majd ossza meg a fájlt egy külső alkalmazással.

  5. Várjon, amíg az alkalmazás megnyitja az e-mail mellékletet.


Nem tudja kiválasztani a kívánt alkalmazást?

Nem minden alkalmazás képes megnyitni az összes fájltípust. Például egy nyaralásképeket tároló 7Z fájl nem nyitható meg a telefonon, és az átlagos fotószerkesztő nem tudja, hogyan kell kezelni ezt a fájltípust.

Ha a telefonra telepített alkalmazások nem nyitják meg az e-mail mellékletet, tanulmányozza a formátumot és annak megnyitásának módját. Előfordulhat, hogy meg kell nyitnia a számítógépén, és egy fájlkonverteren keresztül kell futtatnia, hogy kompatibilis formátumban legyen egy iPhone alkalmazással.

Az App Store-ban sok fájlnyitó alkalmazás található, ezért végezzen gyors keresést. Például egy 7Z archívumban tárolt fényképek esetében próbálkozzon az iZip iOS alkalmazással. Az iZip elfogadja a 7Z formátumot, és fel van tüntetve más alkalmazásokkal, amelyek képesek használni a formátumot, például a Google Drive és a MEGA.