A ZIP-fájlok megnyitása iPad vagy iPhone készüléken

A .zip fájlformátum két problémát old meg. Először tömöríti a fájlokat, hogy csökkentse az igényelt tárhelyet, ami csökkenti az átviteli időt és a sávszélességet, ha az interneten keresztül küldi őket. A formátum lehetővé teszi mappák és fájlok készletének egyetlen fájlba csomagolását, így több elemet egyetlen mellékletként küldhet el.

2019 júniusában az Apple bejelentette, hogy támogatja az ZIP fájlok megnyitását és létrehozását a Fájlok alkalmazásban az iOS 13 elindításától kezdve. A cikkben található utasítások az iOS 11 és iOS 12.4 rendszereket futtató eszközökre vonatkoznak.


Nyissa meg és nyissa ki a ZIP-fájl tartalmát

Megtekintheti és kibonthatja az egyes zip fájlok tartalmát az Apple Mail alkalmazással az iOS rendszeren, valamint bármely más iOS alkalmazással, amely támogatja a ZIP fájlok előnézeti tartalmát.

Az e-mail mellékletként kapott zip fájl megnyitása a Mail alkalmazásban:

  1. Nyissa meg a mellékletet tartalmazó e-mailt.

  2. választ Koppintson a letöltéshez a fájlmelléklet mezőbe.

  3. Miután a fájl letöltődött, érintse meg újra.

  4. A rendszer információkat jelenít meg a zip fájlról és annak tartalmáról. Például megjelenítheti a fájlok számát és hozzávetőleges méretét a fájlnévvel együtt.

  5. Érintse Tartalom előnézete nak nek a zip fájl első elemének előnézetének megjelenítése.

  6. Koppintson a három sorra, mindegyik balra pöttyös, hogy megjelenítse a zip fájlban található összes elem listáját.

  7. Koppintson egy elem nevére a listában az előnézet megtekintéséhez.

  8. Amikor megjelenik egy kibontani és menteni kívánt fájl, érintse meg a ikont Megosztás ikon (a nyíl felfelé mutató doboz) a jobb felső sarokban.

  9. Az alján megjelenő opciókban érintse meg a elemet Mentés fájlba.

    Lehet, hogy kissé görgetnie kell, hogy megtalálja ezt az opciót.

  10. A rendszer megjeleníti az elérhető helyeket. Például a legtöbb ember látni fogja iCloud meghajtó, Saját iPhone-on, vagy ha iPad-et használ, Saját iPad-en. Koppintson a kívánt helyre. 

  11. Miután kiválasztotta a helyet, érintse meg a elemet a navigáláshoz ahhoz a mappához, amelybe kivonja a fájlt.

  12. Érintse hozzáad a jobb felső sarokban a kiválasztott fájl kibontásához és kibontott formátumban történő mentéséhez a kiválasztott mappába.


Zip és e-mail fájlok parancsikonokkal

Az iOS 12-hez érkezett Apple Shortcuts alkalmazás hozzáadott egy „Zip and Email” parancsikont, amely lehetővé teszi zip fájlok létrehozását és küldését.

  1. Nyissa meg a Fájlok app.

  2. A bal oldali menüben érintse meg az elérhető helyeket, például iCloud meghajtó, Saját iPad-en, Saját iPhone-on, vagy más csatlakoztatott tárhely (pl. Google Drive).

  3. A jobb oldalon koppintson a mappához való navigáláshoz, amely tartalmazza azt a fájlt vagy fájlokat, amelyeket zip fájlokká szeretne alakítani.

  4. Érintse választ A jobb felső sarokban.

  5. Koppintson egy vagy több fájlra vagy mappára, amelyet fel kíván venni a zip fájlba.

  6. Érintse Megosztás a képernyő alja közelében.

  7. Érintse parancsikonok a megjelenő opciók közül.

    Ha nem látja a Gyorsbillentyűk lehetőséget a lehetőségek alsó sorában, csúsztassa ujját, és koppintson a ikonra Több, majd engedélyezze a Parancsikonok melletti csúszkát, majd érintse meg a elemet csinált.

     

  8. Válassza ki a Zip és e-mail parancsikon.

    Ha nem látja az opciót, érintse meg a elemet További parancsikonok és típusa postai irányítószám a keresőmezőben. Válassza a lehetőséget Zip és e-mail és azután Get Shortcut hogy hozzáadd a könyvtáradhoz.

  9. A parancsikon létrehoz egy ZIP-fájlt, és csatolja egy új e-mailhez.

  10. Adja hozzá a címzetteket, a tárgyat és az üzenetet, majd küldje el az e-mailt.


Egyéb ZIP fájlkezelési beállítások

Sokan harmadik féltől származó alkalmazásokat telepítenek a zip fájlok tömörítésére, megnyitására és kibontására az iOS rendszeren. Például a Documents by Readdle segítségével könnyedén kiválaszthat több elemet, majd a zip elemre koppintva tömörítheti ezeket az elemeket egy zip archív fájlba. Más alkalmazások, például az iZip Pro -Zip Unzip Unrar Tool, támogatják a speciális zip funkciókat, például a jelszóval védett ZIP fájlok létrehozásának és megnyitásának lehetőségét.

Ezenkívül egyesek a Shortcuts-ot, az Apple iOS-i munkafolyamat-automatizálási alkalmazását használják a ZIP-fájlok kezeléséhez. A parancsikonok lehetővé teszik az Archiválás készítése és az Archívum kibontása műveletként való hozzáadását. Például létrehozhat egy parancsikont, amely ZIP-fájlt készít, kivonja a tartalmat, és automatikusan elmenti a tartalmat egy kiválasztott mappába. Azok, akik inkább az automatizált szekvenciák automatizált, lépésről lépésre történő vezérlését részesítik előnyben, valószínűleg fel akarják fedezni a Parancsikonok automatizálását a zip fájlokkal való együttműködés érdekében.