Hogyan csökkenthető az iPhone e-mail tárolása

Sok iPhone-felhasználó számára az eszközeiken elérhető tárhely nagysága prémium. Az összes alkalmazással, fényképpel, dalgal és játékkal egyszerűen túllépheti a tárhelykorlátokat - főleg egy 8 vagy 16 GB-os telefonon. Ha nincs elég hely, tisztítsa meg az e-mailt. Az e-mail rengeteg tárhelyet foglal el, és ha minden rendelkezésre álló szabad helyre szüksége van, kiváló hely néhány változtatásra. Itt van három módszer arra, hogy az e-mail kevesebb helyet foglaljon el iPhone-ján.

Ezek az utasítások az iOS 12 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.

Fanatic Stúdió / Getty Images 


Ne töltsön be távoli képeket

Legtöbben e-maileket kapnak, amelyeken képek vannak, például hírlevelek, hirdetések, vásárlások visszaigazolása vagy spam. Az egyes e-mailekben beágyazott képek megjelenítéséhez iPhone-jának le kell töltenie ezeket a képeket. És mivel a képek több tárhelyet foglalnak el, mint a szöveg, ez sok felhasznált memóriát adhat.

Ha rendben van azzal, hogy az e-mailje kissé egyszerű, akkor tiltsa le iPhone készülékét a tartalom letöltésétől.

  1. Érintse beállítások, Majd válassza ki Levél.

  2. Görgessen le a gombbal Üzenetek szakasz és mozgassa a Távoli képek betöltése kapcsolót Off / white állásba.

  3. Annak ellenére, hogy blokkolja a távoli képeket (mások webszerverén tárolt képeket), továbbra is láthatja a mellékletként elküldött képeket.

Mivel nem tölt le annyi képet, kevesebb adatra van szükség a levelek megszerzéséhez, ami azt jelenti, hogy a havi adatkorlát elérése hosszabb időt vesz igénybe.


Hamarabb törölje az e-maileket

Ha megérinti a kuka ikont az e-mail olvasásakor, vagy ellop a beérkező levelek között, és a Törlés elemre koppint, akkor nem törli az e-mailt. Amit tulajdonképpen elmond az iPhone-jának, az az, hogy "amikor legközelebb üríti a szemetet, feltétlenül törölje ezt." Az e-mail nem törlődik azonnal, mert az iPhone e-mail beállításai szabályozzák, hogy az iPhone milyen gyakran ürítse ki a szemetet.

A törlésre váró elemek helyet foglalnak a telefonon, így ha hamarabb törli őket, akkor gyorsabban felszabadítja a helyet. A beállítás módosítása:

  1. Nyissa meg a beállítások app és válassza ki Jelszavak és fiókok. Ezután koppintson arra az e-mail fiókra, amelynek beállításait módosítani kívánja.

  2. Érintse Fiók, Majd válassza ki Részletes, Menjen a Törölt üzenetek részt, és koppintson a ikonra eltávolít.

  3. Koppintson bármelyikre soha, Egy nap után, Egy hét múlvavagy Egy hónap múlva. A törölt e-mailek a választott ütemezés szerint hagyják el a telefont (és annak tárhelyét).

Nem minden e-mail fiók támogatja ezt a beállítást, ezért kísérleteznie kell, hogy melyikkel használhatja ezt a tippet.


Ne töltsön le semmilyen e-mailt egyáltalán

Ha szélsőségesebbé akar válni, vagy valami másra szeretné felhasználni a tárhelyét, ne állítson be e-mail fiókokat iPhone-ján. Így az e-mail 0 MB tárhelyet foglal el.

Ha nem állít be e-mail fiókokat, ez nem azt jelenti, hogy nem fogja tudni használni az e-mailt a telefonján. A Mail alkalmazás használata helyett lépjen az e-mail fiókjához tartozó webhelyre (például a Gmail vagy a Yahoo Mail) egy webböngészőben, és jelentkezzen be így. A webmail használatakor e-mail nem töltődik le a telefonjára.