Mi a teendő, ha az iPhone e-mail nem működik

Az iPhone az Ön kommunikációs mentőköve a világ felé, ez teszi annyira frusztrálóvá, amikor az iPhone e-mailje nem működik. Még frusztrálóbb, ha e-mailt kell kapnia a munkájához.

A lényeg az, hogy akár szöveges, akár közösségi média, akár e-mail útján, ha van iPhone-ja, szüksége van rá, hogy segítsen tartani a kapcsolatot szinte bárhonnan.


A nem működő iPhone-e kijavítása

Sok probléma okozhatja az iPhone e-mail nem megfelelő működését. Ha ebben a helyzetben van, tíz tippet kértünk, amelyek megoldhatják az iPhone e-mail problémáinak többségét. Olvassa el, hogy megismerje mindegyiket.

 Miguel Co © Web

  1. Ellenőrizze az iPhone hálózati kapcsolatát. Az iPhone nem tud e-mailt kapni, ha nincs csatlakoztatva az internethez. Az e-mail eléréséhez csatlakoznia kell egy mobilhálózathoz, például egy 4G LTE hálózathoz a telefonszolgáltatón keresztül, vagy egy Wi-Fi hálózathoz.

    Ha mobilhálózathoz szeretne csatlakozni, érintse meg a elemet beállítások > Sejtes > és mozgassa a Cellular adatok csúszkával törtfehérre, majd vissza a zöldre / zöldre.

    Ha segítségre van szüksége a Wi-Fi-hez való csatlakozáshoz, olvassa el Az iPod touch vagy iPhone csatlakoztatása a Wi-Fi-hez című cikket. Ha egyáltalán nem látja a Wi-Fi-t, és úgy gondolja, hogy kéne, olvassa el az iPhone-on olvasható Wi-Fi-t? Így javíthatja.

    Az is okos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy iPhone-ján nincs engedélyezve a Repülős mód. Ez blokkolhatja a kapcsolatot a mobil- és a Wi-Fi-hálózatokkal. Tudjon meg többet a Repülő üzemmódról.

  2. Ellenőrizze az e-mail felhasználónevét és jelszavát. Ha az e-mailt nem küldi vagy tölti le, akkor probléma lehet az e-mail fiók felhasználónevével és / vagy jelszavával. Ebben a helyzetben a legvalószínűbb, hogy megjelenik egy előugró ablak, amelyben újra meg kell adnia felhasználónevét vagy jelszavát.

    Ha nem kapja meg ezt az előugró ablakot, érdemes eltávolítania az e-mail fiókot a telefonjáról, és újra be kell állítania. Nézze meg a cikk későbbi szakaszát.

  3. Lépjen ki és indítsa újra a Mail alkalmazást. A várakozásoknak megfelelő alkalmazás kijavításának egyik gyors módja az, hogy kilép és újraindítja azt. Ez megoldhat néhány problémát, amelyek miatt a Mail nem működik. Amikor a Mail alkalmazás bezárult, érintse meg a ikont Levél alkalmazás újraindításához.

  4. Ellenőrizze az e-mail beállításokat. Az e-mail fiókok az iPhone-on beállíthatók az e-mail ütemezés szerinti ellenőrzésére (például 30 percenként), vagy hogy a levelek azonnal megérkezzenek a készülékre. A választott beállítások hatással vannak arra, hogy az e-mail hogyan érkezik a telefonjára.

  5. Indítsa újra az iPhone készüléket. Ha az internetkapcsolata jó, a beállításai rendben vannak, és újraindította a Mail alkalmazást, akkor a következő lépés egy gyakori iPhone-hibaelhárítási intézkedés: a telefon újraindítása. Ha hiszed, ha nem, az iPhone újraindítása rengeteg problémát megoldhat. Néha a telefonjának csak egy újrakezdésre van szüksége. 

  6. Frissítse az iOS rendszert. Egy másik kulcsfontosságú hibaelhárítási lépés az iOS legújabb verziójának biztosítása. Az iOS frissített verziói hibajavításokat és javításokat nyújtanak a funkciókhoz. Lehetséges, hogy az e-mailjeivel kapcsolatos problémák egy olyan hibából származnak, amelyet a legfrissebb iOS frissítéssel javítottak ki, vagy hogy az e-mail szolgáltatója megváltoztatott bizonyos beállításokat, és csak a legújabb iOS verzió működik együtt. Frissítheti az iOS-t az iTunes segítségével, vagy frissítheti az iTunes nélkül.

  7. Törölje és állítsa be újra az e-mail fiókot. Ha ezen lépések egyike sem segített, és továbbra is problémái vannak az iPhone-lal, akkor lehet, hogy a telefonjával nincs semmi baj. Ehelyett a használt beállításokkal lehet a probléma. Ha rossz fiókot, felhasználónevet vagy jelszót adott meg a fiók beállításakor a telefonján, akkor nem fog tudni e-mailt kapni. Ebben az esetben kezdje el a problémás e-mail fiók törlésével. 

    Törölve az e-mail fiókot, ellenőrizze még egyszer az összes beállítást, amelyet a fiók eléréséhez használnia kell. Ezután végezze el újra az e-mail fiók hozzáadását az iPhone készülékéhez. 

  8. Támogatásért forduljon e-mail szolgáltatójához. Ha e-mailje még mindig nem működik, itt az ideje, hogy közvetlen technikai támogatást kapjon az e-mail problémáihoz. Első jó lépés az e-mail szolgáltatótól (Google a Gmailhez, a Yahoo a Yahoo Mailhez stb.) Való kapcsolatfelvétel. Minden e-mail szolgáltató különböző módon kínál támogatást, de jó fogadás az, ha bejelentkezik az e-mail fiókjába az interneten, majd olyan linkeket keres, mint a Súgó vagy a Támogatás. 

  9. Kérjen segítséget közvetlenül az Apple-től. Ha az e-mail szolgáltatója nem tud segíteni, akkor nagyobb vagy összetettebb probléma adódhat, mint amit megoldani tud. Ebben az esetben valószínűleg az a legjobb, ha iPhone-ját - és az e-mail fiókkal kapcsolatos összes információt - a legközelebbi Apple Store-ba viszi technikai támogatásért (ügyfélszolgálatért is hívhatja az Apple-t). Az Apple üzletek forgalmas helyek, ezért mindenképpen egyeztessen időpontot, mielőtt elindulna, hogy biztosan kapjon segítséget.

  10. Ha munkahelyi számla, akkor forduljon az informatikai osztályhoz. Ha munkahelyi e-mail fiókot próbál ellenőrizni, akkor lehet, hogy a probléma egyáltalán nem az iPhone-jával van. Előfordulhat, hogy a probléma abban az e-mail szerveren található, amelytől e-mailt próbál elérni.

    A szerverrel kapcsolatos ideiglenes probléma vagy egy konfiguráció-változás, amelyről nincs tudomása, blokkolhatja iPhone hozzáférését. Ha a nem megfelelő fiókot a munkája biztosítja, vegye fel a kapcsolatot a vállalat informatikai részlegével, és hátha ezek segítenek a probléma megoldásában.