FAT fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A FAT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Zinf Audio Player Theme fájl. A FAT fájlban képgyűjtemény és egy XML fájl található, amely leírja, hogyan kell kinéznie a Zinf audio lejátszónak.

A FAT fájlokat valójában csak átnevezik .ZIP fájlokra. Ezeket az ingyenes témákat FAT formátumban letöltheti a Zinf weboldalról.

Ha valóban keres valamit a FAT fájlrendszerben (fájlkiosztási táblázat), és nem egy fájlt, amely a FAT kiterjesztéssel végződik, olvassa el a Mi a fájlkiosztási táblázat (FAT) című cikket? darab további információkért.


Hogyan nyitható meg egy FAT fájl

A Zinf (ez azt jelenti, hogy "a Zinf nem ingyenes * *") egy FAT fájl megnyitására használt program. Ehhez menjen a Opciók > témák > Téma hozzáadása, keresse meg a FAT fájlt, amelyet hozzá kíván adni a témák listájához, válassza ki azt a témát, majd válassza a alkalmaz gombot.

Tekintettel arra, hogy a .FAT fájlok egyszerűen .ZIP fájlok, a fájlt úgy is meg lehet nyitni, hogy átnevezzük .ZIP fájlra. A FAT fájl ilyen módon történő megnyitása megmutatja az abban található XML fájlt és képeket, de a téma egésze nem lesz alkalmazva a Zinfre - ehhez a fenti lépéseket kell végrehajtania.

A FAT fájl archívumként történő megnyitásának másik lehetősége a benne lévő fájlok megtekintéséhez egy ingyenes fájlcsomagoló telepítése, például a 7-Zip, majd a jobb gombbal kattintson a FAT fájlra, és úgy dönt, hogy megnyitja a fájl dekompresszorával.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a FAT fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a FAT fájlokat, olvassa el az Alapértelmezett program módosítása egy adott fájlkiterjesztéshez című útmutatót. hogy a változás a Windows-ban.


FAT fájl konvertálása

A Zinf Audio Player témafájlnak FAT fájlkiterjesztéssel kell léteznie ahhoz, hogy a Zinf megfelelően kinyissa a fájlt és alkalmazza a témát, ezért nem látunk okot arra, hogy ezt a fájlt bármilyen más formátumra konvertálni szeretnénk.

Mivel azonban a FAT fájl valóban ZIP archívum, konvertálhat egy másik archív formátumba, de megint a FAT fájl 7Z vagy RAR fájlként történő mentése nem tesz jót, ha a fájlt archívumként nyitja meg, mivel a fájl kiterjesztésnek .FAT-nak kell lennie ahhoz, hogy a Zinf használhassa.

Ne feledje, mit mondtunk a .FAT kiterjesztés .ZIP-re történő megváltoztatásáról. Ezzel nem konvertálja a fájlt ZIP formátumba, mert a FAT fájl már átnevezett ZIP fájl. A kiterjesztés átnevezéséhez csak a FAT fájlt kell társítani egy másik programhoz (például egy fájlkivonó eszközhöz). A fájlkonvertáló eszköz az egyik fájlformátum tényleges konvertálásához a fájlkiterjesztés átnevezése helyett.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A FAT fájlkiterjesztés hasonló a FAX és FFA (Find Fast Status) fájlokhoz használt kiterjesztésekhez. Ha a FAT fájlja nem nyílik meg a Zinf alkalmazással, elképzelhető, hogy rosszul olvassa a fájl végéhez fűzött kiterjesztést.

Más példákat is lehetne hozni, például az AFT-t, amelyet az Ancestry.com Family Tree Database fájlokhoz használnak. A Zinf nem nyit meg AFT fájlt, annak ellenére, hogy a FAT fájlokhoz ugyanazokat a fájlkiterjesztéseket használják.

Ha ez még nem nyilvánvaló, akkor még egyszer ellenőriznie kell a fájlkiterjesztést, ha az nem működik a Zinf alkalmazással. Végezzen még egy kis kutatást, hogy megtudja, mely programok képesek megnyitni vagy konvertálni a fájlját.