Hogyan védhető jelszóval egy PDF

Mit kell tudni

  • Telepítsen egy olyan programot, mint a PDFMate a PDF titkosításához és védelméhez, vagy használjon olyan programot, amely a böngészőjében működik, mint például a Soda PDF.
  • A dokumentum nyitott jelszavát úgy lehet használni, hogy jelszó nélkül nem lehet megnyitni.
  • Néhány ingyenes PDF-szerkesztő is megadhat jelszót, de tartalmazhat vízjelet is.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan lehet a PDF-et jelszóval védeni egy asztali programmal Windows, online és macOS rendszeren.

Ne feledje, hogy ezek a módszerek nem teljesen bolondbiztosak. Míg a PDF jelszóeltávolító eszközök praktikusak, amikor elfelejti a saját PDF-jéhez tartozó jelszót, mások is használhatják őket a PDF-ek jelszavának megtalálásához.


Hogyan védhetjük meg a PDF-eket jelszóval asztali programmal

Ezt a négy programot telepíteni kell a számítógépére, mielőtt felhasználhatja őket a PDF-fájl jelszóval történő védelmére. Lehet, hogy már meg is van közülük, ebben az esetben gyorsan és egyszerűen nyithatja meg a programot, töltheti be a PDF-fájlt, és adhat hozzá jelszót.

Ha azonban sokkal gyorsabb (de még mindig ingyenes) módszert keres, hogy a PDF-nek legyen jelszava, ugorjon az alábbi következő szakaszra, ahol néhány ingyenes online szolgáltatást végezhet, amelyek pontosan ugyanazt tehetik.

Az alábbiakban felsorolt ​​összes program és szolgáltatás tökéletesen működik a Windows verzióiban az XP-től a Windows 10-ig. Bár csak az egyik nem érhető el a macOS esetében, ne hagyja ki az oldal legalsó részében található utasításokat a PDF-ek titkosításához Mac-re anélkül, hogy ezen eszközök bármelyikét le kellene töltenie.

PDFMate PDF Converter

Az egyik teljesen ingyenes program, amely nemcsak PDF-eket képes konvertálni más formátumokra, például EPUB, DOCX, HTML és JPG, hanem jelszót is adhat a PDF-fájlokra, a PDFMate PDF Converter. Csak Windows rendszeren működik.

Nem kell konvertálnia a PDF-fájlt ezen formátumok egyikére, mert ehelyett kiválaszthatja a PDF-t exportáló fájlformátumként, majd módosíthatja a biztonsági beállításokat a dokumentumnyitási jelszó engedélyezéséhez.

  1. Válasszon PDF hozzáadása a PDFMate PDF Converter tetején.

  2. Válassza ki a használni kívánt PDF-fájlt, majd válassza a lehetőséget Nyisd ki.

  3. Miután betöltötte a várólistába, válassza a lehetőséget PDF a program aljától az Output File Format: területen.

  4. választ Speciális beállítások a program jobb felső sarkában.

  5. A PDF lapon tegyen egy pipát a mellé Nyissa meg a Jelszó elemet, majd írja be a jelszót a jobb oldali mezőbe.

    Opcionálisan választhat Engedély jelszóa PDF-tulajdonos jelszavának beállításához a PDF-ből történő szerkesztés, másolás és nyomtatás korlátozásához.

  6. Válasszon Ok a PDF biztonsági beállításainak mentéséhez.

  7. választ Kimeneti mappa a program alja felé, majd válassza ki, hová kell menteni a jelszóval védett PDF fájlt.

    A PDF menthető ugyanarra a helyre, mint az eredeti, vagy választhatja szokás hogy másik mappát válasszon.

  8. Használd a nagyot Megtérít gombra a PDFMate PDF Converter alján, hogy a PDF-et jelszóval mentse.

  9. Ha üzenetet lát a program frissítéséről, lépjen ki abból az ablakból. A PDFMate PDF Converter programot bezárhatja, ha a PDF bejegyzés melletti Állapot oszlop beolvas Siker.

Adobe Acrobat

Az Adobe Acrobat jelszót adhat a PDF-fájlhoz is. Ha még nincs telepítve, vagy inkább nem fizetne ezért, nyugodtan vegye igénybe az ingyenes 7 napos próbaverziót.

  1. Ugrás filé > Nyisd ki megtalálja az Adobe Acrobat alkalmazással jelszóval védett PDF-fájlt; válassza Nyisd ki hogy betöltse. Ezt az első lépést kihagyhatja, ha a PDF már nyitva van.

  2. navigáljon filé > ingatlanok.

  3. Menj a Biztonság Tab.

  4. A Biztonsági módszer: mellett válassza a legördülő menüt, majd válassza a lehetőséget Jelszó Biztonsági.

  5. Az ablak tetején, a Dokumentum megnyitása rész alatt tegyen egy pipát a mellette lévő négyzetbe Jelszó megadása a dokumentum megnyitásához.

  6. Írjon be egy jelszót a szövegmezőbe.

    Ezen a ponton folytathatja ezeket a lépéseket a PDF mentéséhez, csak egy dokumentum nyitott jelszavával, de ha korlátozni kívánja a szerkesztést és a nyomtatást is, maradjon a Jelszóbiztonság - Beállítások képernyőn, és töltse ki a részleteket az Engedélyek részben.

  7. Válasszon OK és erősítse meg a jelszót úgy, hogy újból beírja a Dokumentum megerősítésének jelszavának megerősítése ablakba.

  8. Válasszon OK a Dokumentum tulajdonságai ablakban a PDF-hez való visszatéréshez.

  9. Mentse a PDF fájlt, hogy a nyitott jelszót beírja. Ezt megteheti filé > Megtakarítás or filé > Mentés másként.

Microsoft Word

Lehet, hogy nem ez az első tipp, hogy a Microsoft Word jelszóval képes megvédeni a PDF-fájlokat, de minden bizonnyal képes erre! Csak nyissa meg a PDF-fájlt a Word-ben, majd lépjen be a tulajdonságaiba, hogy titkosítsa jelszóval.

  1. Használja a filé > Nyisd ki menü a PDF böngészéséhez és megnyitásához.

  2. Válasszon OK a Microsoft Word-ről, amely a PDF fájlt konvertálható formává konvertálja.

  3. navigáljon filé > Mentés másként > Tallózás.

  4. A Mentés másként típusból: legördülő menü, amely valószínűleg azt mondja: Word Document (* .docx), válassza a lehetőséget PDF (* .pdf).

  5. Nevezze el a PDF fájlt, majd válassza a lehetőséget Opciók.

  6. Jelölje be a jelölőnégyzetet Titkosítsa a dokumentumot jelszóval a prompt aljától.

  7. Válasszon OK.

  8. Kétszer írja be a PDF jelszavát.

  9. Válasszon OK hogy mentse és kilépjen abból az ablakból.

  10. Válassza ki az új PDF fájl mentési helyét, majd válassza a lehetőséget Megtakarítás.

  11. Most már kiléphet minden olyan nyitott Microsoft Word dokumentumból, amelyben már nem dolgozik.

OpenOffice Draw

Az OpenOffice egy sor irodai termékcsomag, amelyek közül az egyiket Draw-nak hívják. Alapértelmezés szerint nem tudja nagyon jól megnyitni a PDF-fájlokat, és nem lehet hozzáadni a PDF-hez jelszót sem. A PDF Import kiterjesztés azonban segíthet, ezért feltétlenül telepítse ezt a kiterjesztést, ha az OpenOffice Draw telepítve van a számítógépén.

Előfordulhat, hogy a formázás kissé kikapcsol, ha PDF-fájlokat használ az OpenDraw Draw segítségével, mert valójában nem PDF olvasó vagy szerkesztő. Ezért felsoroltuk a fenti jobb lehetőségek után.

  1. Nyissa meg az OpenOffice Draw alkalmazást, és lépjen a következőre: filé > Nyisd ki.

  2. Jelölje ki és nyissa meg a jelszóval védett PDF fájlt.

    Néhány másodpercbe telhet, amíg a Draw megnyitja a fájlt, különösen, ha több oldal és sok grafika van. Miután teljesen kinyílt, fordítson időt arra a szövegre, amely megváltozott, amikor a Draw megpróbálta importálni a fájlt.

  3. Ugrás filé > Export PDF formátumban.

  4. Kapcsolódás a Biztonság Lapot és válassza ki Jelszavak beállítása.

  5. Az első két szövegmező használatával írja be azt a jelszót, amelyet a PDF-fájlnak tartalmaznia kell, hogy megakadályozza, hogy valaki megnyitja azt.

    Jelszót is beilleszthet az utolsó két mezőbe, ha meg akarja védeni az engedélyeket a módosításoktól.

  6. Válasszon OK hogy mentse és kilépjen abból az ablakból.

  7. választ Export majd mentse a PDF-fájlt, kiválasztva egy egyedi nevet és helyet, ha úgy dönt.

  8. Most már kiléphet az OpenOffice Draw-ból, ha elkészült az eredeti PDF-fájllal.


Hogyan védhető jelszóval a PDF Online

Használja ezen webhelyek egyikét, ha nem rendelkezik fentről származó programokkal, nem hajlandó letölteni őket, vagy csak gyorsabban szeretne jelszót adni a PDF-hez.

A Soda PDF egy online szolgáltatás, amely ingyenesen jelszóval védi a PDF-eket. Ez lehetővé teszi, hogy feltöltsön számítógépéről, vagy betöltse a fájlt közvetlenül a Dropbox vagy a Google Drive-fiókjából. 

A Smallpdf rendkívül hasonló, kivéve, ha alapértelmezés szerint 128 bites AES titkosítást használ. A PDF fájl feltöltése után a titkosítási folyamat gyors, és a fájlt vissza tudja menteni számítógépére vagy fiókjába a Dropbox vagy a Google Drive szolgáltatásban.

A FoxyUtils még egy példa egy olyan webhelyre, amely lehetővé teszi a PDF-ek titkosítását jelszóval. Csak töltse fel a fájlt a számítógépről vagy a felhőtároló webhelyéről, válasszon egy jelszót, és opcionálisan tegyen pipát bármelyik egyéni opcióban, például nyomtatás, módosítás, másolás és kibontás, valamint űrlapok kitöltésének engedélyezése.

A fájl feldolgozása előtt ingyenes felhasználói fiókot kell létrehoznia a FoxyUtils-nál.


PDF fájlok titkosítása macOS-on

A legtöbb program és felülről származó összes webhely remekül működik a PDF-ek jelszóval történő védelme érdekében a Mac-en. Ezekre azonban valóban nincs szükség, mivel a macOS beépített funkcióként biztosítja a PDF-titkosítást!

  1. Nyissa meg a PDF fájlt, hogy betöltődjön az Előnézet alkalmazásba. Ha nem nyílik meg automatikusan, vagy egy másik alkalmazás indul el, akkor először nyissa meg az Előnézet alkalmazást, majd lépjen a következőre: filé > Nyisd ki.

    A PDF-eket Mac-en is szerkesztheti az Előnézet segítségével.

  2. navigáljon filé > Export PDF formátumban.

  3. Nevezze el a PDF fájlt, és válassza ki, hová szeretné menteni.

  4. Tegyen egy pipát a mellette lévő négyzetbe Titkosítás.

    Ha nem látja a "Titkosítás" opciót, használja a Részletek megjelenítése gombra az ablak kibontásához.

  5. Írja be a PDF jelszavát, majd ellenőrizze újra.

  6. Válasszon Megtakarítás a PDF mentéséhez engedélyezett jelszóval.