Az SFC Scannow segítségével javíthatja a Windows rendszerfájljait

A sfc / scannow A parancs az sfc parancsban elérhető számos kapcsoló egyike, a Parancssor segédprogram, amely a System File Checker programot hívja meg.

Bár rengeteg különböző dolgot tehet a paranccsal, sfc / scannow az sfc parancs használatának leggyakoribb módja.

Sfc / scannow megvizsgálja a számítógépen található összes fontos Windows fájlt, beleértve a Windows DLL fájlokat is. Ha a Rendszerfájl-ellenőrző problémát talál ezen védett fájlok bármelyikén, akkor kicseréli.

Web / Derek Abella


Az SFC / Scannow használata

  1. Nyissa meg a parancssort rendszergazdaként, nagyon gyakran emelt parancssornak nevezik.

    a sfc / scannow parancs megfelelő működéséhez, a Windows 10, a Windows 8, a Windows 7 és a Windows Vista emelt parancssorablakából kell végrehajtani.

  2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja meg az gombot belép.

    sfc / scannow

    A Rendszerfájl-ellenőrző parancssorból történő használatához a Speciális indítási lehetőségek vagy a Rendszer-helyreállítási lehetőségek használatával kapcsolatban olvassa el az alábbi SFC / SCANNOW végrehajtása a Windowson kívülről részt a parancs végrehajtásának néhány szükséges változtatásához.

    A Rendszerfájl-ellenőrző most ellenőrzi a számítógépen található összes védett operációs rendszerfájl integritását. Eltarthat egy ideig, míg befejezi.

    Amikor az ellenőrzési folyamat befejeződik, valami hasonlót lát a Parancssor ablakban, feltételezve, hogy problémákat találtak és kijavítottak:

    A Windows erőforrásvédelem sérült fájlokat talált és sikeresen kijavította őket. A részleteket a CBS.Log windir Logs CBS CBS.log tartalmazza. Például C: Windows Logs CBS CBS.log. Vegye figyelembe, hogy a naplózást jelenleg nem támogatják az offline szervizelési esetek.

    ... vagy valami hasonló, ha nem találtak problémát:

    A Windows erőforrás-védelme nem talált integritás-megsértést.

    Bizonyos helyzetekben, leggyakrabban a Windows XP és a Windows 2000 rendszerben, a folyamat egy bizonyos pontján szükség lehet hozzáférésre az eredeti Windows telepítő CD-hez vagy DVD-hez.

  3. Indítsa újra a számítógépet, ha sfc / scannow javított fájlok. Lehetséges, hogy a Rendszerfájl-ellenőrző nem kéri az újraindítást, de akkor is indítsa újra, ha mégsem.

  4. Ismételje meg azt az eljárást, amely az eredeti problémát okozta sfc / scannow megoldotta.


Hogyan értelmezhető a CBS.log fájl

A System File Checker minden egyes futtatásakor létrejön egy LOG fájl, amely tételesen felsorol minden ellenőrzött fájlt és minden befejezett javítási műveletet.

Feltéve, hogy a Windows telepítve van a C: meghajtóra, akkor a naplófájl itt található, és megnyitható a Jegyzettömbbel vagy más szövegszerkesztővel:

C: Windows Logs CBS CBS.log

Ez a fájl hasznos lehet a speciális hibaelhárításhoz, vagy erőforrásként szolgálhat egy műszaki támogató személy számára, amely segíthet.


Az SFC / SCANNOW végrehajtása a Windows kívülről

Ha az sfc / scannow programot a Windows rendszeren kívül futtatja, például a Windows telepítőlemezéről vagy pendrive-járól, vagy a Rendszerjavító lemezről vagy helyreállítási meghajtóról történő indításkor elérhető parancssorból, el kell mondania a sfc parancsot, ahol a Windows létezik.

Íme egy példa:

sfc / scannow / offbootdir = d: / offwindir = d: windows

Az / offbootdir = opció adja meg a meghajtóbetűjelet, míg az / offwindir = opció a Windows elérési útját, megint a meghajtóbetűjelet.

A számítógép konfigurációjától függően a Parancssor, ha a Windows rendszeren kívülről használja, nem mindig hozzárendeli a meghajtóbetűket ugyanúgy, ahogyan azokat a Windows belsejéből látja. Más szavakkal, a Windows a C: Windows alatt lehet, amikor használja, de a D: Windows az ASO vagy az SRO parancssorából.

A Windows 10, Windows 8 és Windows 7 legtöbb telepítésében a C: általában D: lesz, a Windows Vista esetében pedig a C: általában továbbra is C:. A bizonyosság érdekében keresse meg a meghajtót, amelyen a Felhasználók mappa található - ez lesz az a meghajtó, amelyre a Windows telepítve van, kivéve, ha a Windows több telepítéssel rendelkezik több meghajtón. Keresse meg a mappákat a Parancssorban a dir paranccsal.