Betűtípusok telepítése csak Photoshophoz (Windows)

A grafikusok értéket találnak a betűtípusok nagy könyvtárának fenntartásában, de a Windows számítógépeken a sok betűtípus jelentősen lelassítja a számítógép indításának sebességét. Tervezése szerint a Windows az összes telepített betűtípusfájlt betölti. Amikor megvan belőlük néhány ezer - nos, fogjon egy csésze kávét, miközben arra vár, hogy betöltődjön az asztal.

Ha betűtípusokat tölt le és telepít a számítógépére, gyakran telepíti őket a Photoshop programtól a Microsoft Wordig terjedő több program használatához. Javítsa számítógépe teljesítményét azáltal, hogy elkülöníti a kizárólag az Adobe termékeihez használt betűtípusokat.

Készlet: David Muir / Getty Images 


Betűtípusok kezelése az Adobe Typekit segítségével

Az Adobe Typekit licencelési feltételei, amely a betűkészletek kezelésének szokásos módszere az Adobe Creative Cloud alkalmazásportfóliójával, tiltják a betűtípusfájlok offline használatát, hacsak nem közvetlenül az eredeti öntödéből vásárolta meg a fájlt. Az Adobe Creative Cloud asztali szoftvere licencelt, de megvásárolt Typekit betűtípusokat csak ideiglenes mappában tárol, és az Adobe alkalmazások bezárásakor törli azokat. Mint ilyen, nincs törvényes módszer a Typekit betűtípusok elérésére a helyi gépen.


Betűtípusok telepítése a Photoshop régebbi verzióiban

Az Adobe Creative Suite régebbi verzióival - a Creative Cloud-t megelőzően - azonban a legtöbb speciális grafikai tervezéssel kapcsolatos betűtípust csak Adobe-mappába telepíthette, így a Windows nem "látja" őket, de az Adobe Photoshop, vagyis a betűtípusok elérhetők lesznek a Photoshop menüiben, de más (nem Adobe) Windows alkalmazásokból nem lesznek elérhetők. Ez a folyamat megkerüli a Windows betűtípusfájlok automatikus betöltését indításkor, ezáltal javítva a rendszer teljesítményét.

Mentse el a betűkészleteket itt: C: Program Files Common Files Adobe Fonts.

Ezen az úton haladva egy nagy betűkészletet kaphat a Photoshopban és a kapcsolódó Creative Cloud alkalmazásokban anélkül, hogy a teljesítmény feláldozása nélkül telepítené őket a Windows Betűtípusok könyvtárba. Hátránya, hogy a Photoshop betöltése hosszabb időt vehet igénybe.