A Windows frissítések keresése és telepítése

Mit kell tudni

  • A Windows frissítések, például a szervizcsomagok vagy javítások ellenőrzése és telepítése szükséges minden Windows operációs rendszer futtatásához.
  • A frissítések megoldhatják a Windows speciális problémáit, védelmet nyújthatnak a rosszindulatú támadások ellen, vagy akár új funkciókat is hozzáadhatnak.

Ez a cikk utasításokat tartalmaz a Windows 10 és más kiadások frissítéseinek telepítéséhez egészen a Windows 98-ig.


A Windows frissítések keresése és telepítése

A Windows frissítéseket a Windows Update szolgáltatás segítségével lehet legkönnyebben telepíteni. Bár minden bizonnyal manuálisan letöltheti a frissítéseket a Microsoft szervereiről, a Windows Update szolgáltatással történő frissítés lényegesen könnyebb.

A Windows Update szolgáltatás az évek során megváltozott, mivel a Microsoft kiadta a Windows új verzióit. Míg a Windows frissítéseket korábban a Windows Update webhelyének telepítésével telepítették, a Windows újabb verziói tartalmaznak egy speciális beépített Windows Update szolgáltatást, amely több lehetőséget kínál.

Az alábbiakban bemutatjuk a Windows-verziók alapján a Windows-frissítések ellenőrzésének és telepítésének legjobb módját. Tudnia kell a Windows melyik verzióját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a számítógépének megfelelő lépéseket követi-e.


Ellenőrizze és telepítse a frissítéseket a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 rendszerben a Windows Update található beállítások.

A bejutáshoz válassza a Start menüt, majd a bal oldali fogaskerék / beállítások ikont. Odabent válassza Frissítés és biztonság és azután windows Update bal oldalon.

Ellenőrizze, hogy vannak-e új Windows 10 frissítések Frissítések ellenőrzése.

A Windows 10 rendszerben a frissítések letöltése és telepítése automatikus, és az ellenőrzés után azonnal megtörténik, vagy bizonyos frissítésekkel, amikor nem használja a számítógépet.

Ezekkel a tippekkel és trükkökkel állítsa le a Windows frissítéseket a számukon


Keresse meg és telepítse a frissítéseket a Windows 8, 7 és Vista rendszerben

Windows 8, Windows 7 és Windows Vista rendszerekben a Windows Update elérésének legjobb módja a Vezérlőpult.

A Windows ezen verzióiban a Windows Update kisalkalmazásként szerepel a Vezérlőpulton, konfigurációs opciókkal, frissítési előzményekkel és még sok mással kiegészítve.

Csak nyissa meg a Vezérlőpultot, majd válassza a lehetőséget windows Update.

választ Frissítések ellenőrzése új, eltávolítatlan frissítések kereséséhez. A telepítés néha automatikusan megtörténik, vagy előfordulhat, hogy Önnek kell elvégeznie a Telepítse a frissítéseket gombra, attól függően, hogy milyen Windows-verziót használ, és hogyan konfigurálta a Windows Update alkalmazást.

A Microsoft már nem támogatja a Windows 7-et, és mint ilyen, nem bocsát ki új frissítéseket. A Windows 7 Windows Update segédprogramján keresztül elérhető frissítések olyanok, amelyeket nem telepítettek a támogatás 24. január 2020-i lejárta óta.

A Microsoft már nem támogatja a Windows Vistát, és mint ilyen, nem bocsát ki új frissítéseket. A Windows Vista Windows Update segédprogramján keresztül elérhető frissítések nem voltak telepítve a támogatás 11. április 2017-i lejárta óta.


Keresse meg és telepítse a frissítéseket a Windows XP, 2000, ME és 98 rendszerekben

Windows XP és a Windows korábbi verzióiban a Windows Update szolgáltatásként elérhető a Microsoft Windows Update webhelyén.

A Vezérlőpult kisalkalmazásához és a Windows újabb verzióinak Windows Update eszközéhez hasonlóan az elérhető Windows frissítések is fel vannak sorolva, néhány egyszerű konfigurációs lehetőség mellett.

Az eltávolított frissítések keresése és telepítése ugyanolyan egyszerű, mint a megfelelő hivatkozások és gombok kiválasztása a Windows Update webhelyén.

A Microsoft már nem támogatja a Windows XP-t, sem az azt megelőző Windows-verziókat. Bár előfordulhat, hogy a Windows Update webhelyen elérhetőek Windows frissítések a Windows XP számítógépéhez, minden látott frissítés a Windows XP támogatási dátumának vége előtt, azaz 8. április 2014-án jelent meg.


További információ a Windows Updates telepítéséről

A Windows Update szolgáltatás nem az egyetlen módja a Windows frissítések telepítésének. Mint fent említettük, a Windows frissítései külön-külön is letölthetők a Microsoft Letöltőközpontból, majd manuálisan telepíthetők.

Egy másik lehetőség egy ingyenes szoftverfrissítő program használata. Ezek az eszközök általában kifejezetten a nem Microsoft programok frissítésére szolgálnak, de egyesek tartalmaznak egy funkciót a Windows frissítések letöltésére.

Legtöbbször a Windows frissítéseket automatikusan telepítik a Patch keddre, de csak akkor, ha a Windows így van beállítva. További tudnivalók és a frissítések letöltésének és telepítésének módja: A Windows Update beállításainak módosítása.