A Windows 8 vagy 8.1 telepítése USB-eszközről

A Windows 8 vagy a Windows 8.1 USB-eszközről történő telepítésének szükségessége manapság gyakori.

Nem meglepő, hogy miért - sok új számítógépen, főleg táblagépeken, kisebb laptopokon és asztali számítógépeken már nincs optikai meghajtó. Az a Windows 8 telepítőlemez nem sok haszonnal jár, ha nincs hova tenni a DVD-t!

Ha inkább képernyőképekkel szeretné látni a folyamatot, akkor lépésről lépésre követheti a Windows 8 / 8.1 telepítését USB-eszközről az egyszerű áttekintés érdekében.

Emily Mendoza / Web

A Windows 10 felhasználóknak meg kell tanulniuk, hogyan kell az ISO fájlt USB-meghajtóra írni, hogy könnyebben elérhessék a Windows 10 ISO-képet USB-meghajtóra az operációs rendszer telepítéséhez.

Ha USB-eszközről kívánja telepíteni a Windows 8 rendszert, akkor ezeket a telepítőfájlokat a DVD-ről az USB-meghajtóra kell beszereznie. Sajnos egyszerűen nem másolja őket oda. A Windows 8 letölthető ISO fájlként is értékesítésre kerül, és ha úgy dönt, hogy megvásárolja, hasonló lépéseket igényel annak megfelelő másolása USB-meghajtóra.

Függetlenül attól, hogy rendelkezik-e Windows 8 DVD-vel, amelyet flash meghajtóra kell telepítenie, vagy ugyanolyan célú ISO-fájlt, a következő oktatóanyag segít a telepítőfájlok megfelelő másolásában egy flash meghajtóra, hogy továbbléphessen a telepítési folyamat.

Ez egy meglehetősen egyszerű folyamat, amely csak 20 és 30 percet vesz igénybe, attól függően, hogy a Windows 8 példánya jelenleg milyen formátumban van, és milyen gyors a számítógépe.

követelmények:

  • Flash meghajtó (4 GB 32 bites, 8 GB 64 bites).
  • Windows 8 / 8.1 DVD vagy ISO (További lehetőségekért lásd: Hol tölthetem le a Windows 8 vagy 8.1 rendszert?).
  • Hozzáférés egy működő számítógéphez (DVD-meghajtóval, ha Windows 8 DVD-je van) Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP telepítéssel.

Ha Windows 8 ISO fájlja van, és azt szeretné, hogy egy flash meghajtón legyen, akkor kezdje a 2. lépéssel. Ha rendelkezik Windows 8 DVD-vel, és erre szüksége van a flash meghajtón, kezdje az 1. lépéssel.


A Windows 8 vagy 8.1 telepítése USB-eszközről

  1. Hozzon létre egy ISO fájlt a Windows 8 DVD-ről. Ezzel az eljárással hozhat létre egyetlen fájlt, az úgynevezett ISO-képet, amely tartalmazza a Windows 8 telepítő DVD-lemezén tárolt összes adatot.

    Ha rendelkezik ISO-képpel, térjen vissza ide, és folytassa ezt az oktatóanyagot, amely elmagyarázza, hogyan lehet egy flash meghajtóra vinni.

    Ha már tudja, hogyan hozhat létre ISO fájlokat kedvenc programjával, amelyet gyakran "rippelésnek" neveznek, akkor tegye meg bármi módon, ahogyan megszokta. Azonban, ha még soha nem hozott létre egyet, vagy még nincs telepítve program, amely ezt megtenné, kérjük, olvassa el a fenti hivatkozott oktatóanyagot az ingyenes programmal való teljes végrehajtásról.

  2. Töltse le a Windows USB / DVD letöltő eszközét a Microsoft-tól, majd telepítse.

    Ez az ingyenes program megfelelően formázza a flash meghajtót, majd átmásolja a Windows 8 telepítő ISO fájljának tartalmát arra a flash meghajtóra.

    Ez a program tökéletesen működik a Windows 8 ISO fájlokkal, és használható Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszerekben.

  3. Indítsa el a Windows USB DVD letöltő eszköz programot. Meg kell találnia a parancsikont az Asztalon, valamint a Start menüben vagy a Start képernyőn, attól függően, hogy a Windows melyik verziójára telepítette a programot.

  4. választ Tallózás a 1/4 lépésnél: Válassza az ISO fájl képernyőt.

  5. Keresse meg, majd válassza ki a Windows 8 ISO fájlt. Választ Nyisd ki.

    Ha a Windows 8 rendszert a Microsoft oldaláról töltötte le, ellenőrizze a Letöltések mappában vagy az Asztalon az ISO képet. Ha ISO képet készített a Windows 8 DVD-ről, az ISO fájl ott lesz, ahová létrehozta.

  6. választ Következő.

  7. Válasszon USB eszköz a 2/4-es lépésnél: Válassza ki a hordozótípus képernyőt.

    Amint itt láthatja, van egy DVD opció is. Bár ebben az esetben nem sok hasznunkra válik, mivel a végjáték az, hogy a Windows 8 telepítőfájljait pendrive-ra kapja, ezzel az eszközzel egy Windows 8 ISO-képet DVD-re vagy BD-lemezre is írhat.

  8. A 3/4. Lépésről: Helyezze be az USB eszköz képernyőjét, válassza a legördülő mezőből azt a flash meghajtót vagy USB-hez csatlakoztatott külső merevlemezt, amelyre a Windows 8 telepítőfájljait fel szeretné helyezni, majd válassza a Kezdje el a másolást.

    Ha még nem csatlakoztatta a használni kívánt USB-tárolóeszközt, akkor ezt most megteheti, majd a kék frissítés gombra kattintva megjelenik a listában.

  9. választ Törölje az USB-eszközt ha erre felszólítja a Nem elég szabad hely ablakban. Ha ezt nem látja, ne aggódjon, ez csak azt jelenti, hogy a flash meghajtó vagy a külső merevlemez már üres.

    Ha ez az üzenet nem tette nyilvánvalóvá, akkor tudnia kell, hogy a meghajtón bármilyen adata törlődik a Windows 8 telepítőfájljainak másolásának részeként.

  10. A 4/4-es lépésről: Indítható USB-eszköz létrehozása, csak várja meg, amíg a Windows USB DVD letöltő eszköz előkészíti a meghajtót, és másolja a Windows 8 telepítőfájljait.

    Az első állapot, amelyet megjelenít, a Formázás lesz, amely néhány másodperctől néhány másodpercig tart, attól függően, hogy mekkora az USB-meghajtó, amelyet használ. Ezután a fájlok másolása következik, ami 15-30 percet vehet igénybe, esetleg tovább is. Ez attól függ, hogy melyik Windows 8 ISO fájlt használja, valamint attól, hogy milyen gyors a flash meghajtó, az USB-kapcsolat és a számítógép.

    Ne aggódjon, ha a százalékos mutató gyorsan előreugrik, de hosszú ideig egyetlen számra ül. Bár lehet, hogy nincs sok értelme így viselkedni, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármi baj lenne.

  11. Feltéve, hogy minden a tervek szerint alakult, a következő képernyőn azt kell mondani, hogy a Bootable USB eszköz sikeresen létrehozva egy állapottal, amely szerint a Biztonsági mentés befejeződött.

    Most bezárhatja a Windows USB DVD letöltő eszköz programablakát. A pendrive-on vagy más külső USB-meghajtón, amelyet használ, most megtalálhatók a Windows 8 telepítéséhez szükséges fájlok, és megfelelően van beállítva a rendszerindításhoz is.

    Van egy alternatív módszer az ISO USB-meghajtóra történő behelyezésére. Ha nem ismeri az eljárást, olvassa el az ISO fájlok USB-re írása USB-re című cikket. Inkább a fent vázolt eljárást részesítjük előnyben, de ha problémája van vele, akkor az általános ISO-USB eljárásnak is működnie kell.

  12. Indítsa el az imént létrehozott USB-eszközről a Windows 8 telepítési folyamatának elindításához. Most USB-eszközről kell telepítenie.

    Ha a Windows 8 telepítési folyamata nem indul el, akkor nagy valószínűséggel módosítania kell a rendszerindítási sorrendet a BIOS-ban. Tekintse meg cikkünket arról, hogyan változtathatja meg a rendszerindítási sorrendet a BIOS-ban, ha segítségre van szüksége.

A Windows 8 telepítőjének indítása UEFI-alapú rendszeren

Ha rendelkezik UEFI-alapú rendszerrel, és még mindig nem tudja elindítani a Windows 8 telepítőjét a flash meghajtóról, még akkor sem, ha az USB-eszközt először beállította indítási sorrendben, van egy megoldás, amely az Ön számára megfelelő lehet.

A Windows USB DVD letöltő eszköz az USB-meghajtót NTFS formátumba formázza, amely fájlrendszer sok UEFI-alapú számítógép nem indul el, amikor USB-meghajtón van.

A probléma megoldása:

  1. A fenti 11. lépés után másolja az összes fájlt a flash meghajtóról a számítógép egyik mappájába.

  2. Formázza manuálisan a flash meghajtót, a régebbi FAT32 fájlrendszer használatával.

  3. Másolja vissza az összes fájlt az 1. lépésben készített mappából a flash meghajtóra.

  4. Ismételje meg a fenti 12. lépést.