A Windows-modul telepítése

A Windows modulok kis programok, amelyek az asztalon vagy a Windows oldalsávon futnak. Használhatók Windows 7 és Windows Vista rendszerekben.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.

A Windows-modul naprakészen tarthatja a Facebook-hírcsatornáddal, míg egy másik az aktuális időjárást mutatja, egy másik pedig lehetővé teszi, hogy közvetlenül az asztalról tweetelj.

Más modulok, mint ezek a Windows 7 modulok, valóban hasznos felügyeleti szolgáltatásokat végezhetnek, például nyomon követhetik a CPU és a RAM használatát.

Telepíthet Windows-modult egy letöltött GADGET-fájl végrehajtásával, de a Windows-modul egyes telepítési részletei attól függően változnak, hogy melyik operációs rendszerre telepíti a modult.

Az alábbiakban válassza a megfelelő lépéseket a modulok Windows verziójára történő telepítéséhez. Lásd: A Windows melyik verziója van? ha nem biztos abban, hogy a Windows ezen verziói közül melyik van telepítve a számítógépére.

A régebbi Windows operációs rendszerek, például a Windows XP, nem támogatják natívan az asztali vagy oldalsávos modulokat. Az újabb verziók, például a Windows 10 és a Windows 8 sem támogatják a modulokat.


Windows 7 vagy Windows Vista modul telepítése

A régebbi operációs rendszerek moduljainak szétosztott jellege szellővé teszi az új modulok futtatását.

  1. Töltse le a Windows modul fájlt.

    A Microsoft a Windows modulok katalogizálására és tárolására használt. Ma a legtöbb Windows-eszközhöz tartozó szoftvert a szoftverletöltő webhelyeken és a modulfejlesztők webhelyein találja meg.

    A Win7Gadgets ingyenes Windows-modulokat kínál, mint például órák, naptárak, e-mail kütyük, segédprogramok és játékok.

  2. Futtassa a letöltött GADGET fájlt. A Windows modulfájlok a .GADGET fájlkiterjesztéssel végződnek, és a Desktop Gadgets alkalmazással nyílnak meg. Mindössze annyit kell tennie, hogy a telepítés megkezdéséhez kattintson duplán a fájlra.

  3. Kattintson vagy érintse meg a gombot felszerel gombra, ha biztonsági figyelmeztetést kap, amely azt mondja, hogy a Publisher nem ellenőrizhető.

    A legtöbb Windows-modult olyan fejlesztők készítik, akik nem felelnek meg a Microsoft azonosítási követelményeinek, de ez a helyzet nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztonsági aggályok merülnének fel.

    A számítógépére mindig telepítve kell lennie egy víruskereső programnak. Ha egy jó AV program folyamatosan fut, akkor megakadályozhatja a rosszindulatú programok és a vírusokkal terhelt Windows-modulok kárt.

  4. Konfigurálja a szükséges modul beállításokat. Ha például Facebook-modult telepít, a modulnak szüksége lesz a Facebook-hitelesítő adatokra. Ha telepített egy akkumulátorszintű monitort, érdemes módosítania a modulablak méretét vagy átlátszatlanságát.


További segítség a Windows modulokkal kapcsolatban

Ha eltávolít egy modult az asztalról, a modul továbbra is elérhető a Windows számára, csak nincs telepítve az asztalra. Más szavakkal, a modul továbbra is a számítógépen van, mint bármely más program, de az asztalon egyszerűen nincs parancsikon a modul megnyitásához.

Ha egy korábban telepített modult vissza szeretne adni a Windows asztalra, egyszerűen kattintson a jobb gombbal, vagy érintse meg és tartsa lenyomva az asztal bármely pontját, és válassza a Gadgets (Windows 7) vagy Modulok hozzáadása (Windows Vista). Egy ablak megmutatja az összes elérhető Windows modult.