TrueType vagy OpenType betűtípusok törlése a Windows rendszerben

Ha különféle betűtípusokat szeretne kipróbálni, akkor nagy valószínűséggel azt tapasztalja, hogy a Windows 10 betűtípus-kezelőpanelje gyorsan megtelt. A valóban kívánt betűtípusok megkönnyítése érdekében érdemes törölni néhány betűtípust. A Windows háromféle betűtípust használ: TrueType, OpenType és PostScript. A TrueType és az OpenType betűtípusok törlése egyszerű folyamat. Nem sokat változott a Windows korábbi verzióihoz képest.


Hogyan lehet törölni a TrueType és az OpenType betűtípusokat

  1. Kattints a Keresés mező a Start gomb jobb oldalán.

  2. típus betűtípusok a keresési mezőben.

  3. Kattintson a beolvasott keresési eredményre Betűtípusok - Rendszerbeállítások or Betűtípusok - Vezérlőpult. Megnyílik a Betűtípusok ablak.

  4. Kattintson az ikonra vagy a névre a törölni kívánt betűtípus kiválasztásához. Ha a betűtípus egy fontcsalád része, és nem akarja törölni a család többi tagját, előfordulhat, hogy meg kell nyitnia a családot, mielőtt kiválaszthatja a törölni kívánt betűtípust. Ha a nézetben ikonok jelennek meg, nem pedig nevek, a több halmozott ikonnal ellátott ikonok betűtípus-családokat képviselnek.

  5. A Windows 10 rendszerben válassza ki az eltávolítani kívánt betűtípust, majd válassza a lehetőséget Uninstall. Erősítse meg, hogy el szeretné távolítani a betűtípust a számítógépről.

  6. Windows 8 vagy 7 rendszerben jelölje be a betűtípus melletti jelölőnégyzetet. Válaszd a filé menüt, és válassza töröl. megerősít a törlés, amikor erre felszólítják.

Parancsikon törlése a tényleges betűkészlettel szemben. Ha a betűtípus telepítésekor bejelölte a "Telepítés parancsikonként" jelölőnégyzetet, akkor csak a parancsikont távolítja el. A tényleges betűtípusfájl abban a könyvtárban marad, ahol tárolta.

Legyen óvatos, amit töröl. Bizonyos betűtípusokat nem szabad törölni. Ne töröljön olyan rendszerfontokat, mint például a Caliber, a Microsoft Sans Serif vagy a Tahoma.