A Windows 7 telepítése USB-ről (Flash meghajtó, Ext HD)

Nagy eséllyel USB 7-es eszközről kell telepítenie a Windows XNUMX-et, ha táblagépe, vagy kis laptopja vagy netbook-eszköze van, és ezek közül csak néhány optikai meghajtót tartalmaz alapfelszereltségként.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.

A Windows 7 telepítési folyamatának elindításához át kell migrálnia a Windows 7 telepítőfájljait egy flash meghajtóra (vagy bármilyen USB-alapú tárhelyre), majd indítania kell erről a flash meghajtóról. Azonban a fájlok egyszerű másolása a Windows 7 DVD-ről egy flash meghajtóra nem fog működni. Speciálisan elő kell készítenie az USB-eszközt, majd megfelelően át kell másolnia a Windows 7 telepítőfájljait, mielőtt az az elvárásoknak megfelelően működne.

Hasonló, de kissé könnyebben megoldható helyzetben van, ha közvetlenül a Microsofttól vásárolt egy Windows 7 ISO fájlt, és erre pendrive-ra van szüksége.

Nem számít, milyen helyzetben van, csak kövesse az alábbi utasításokat a Windows 7 USB-eszközről történő telepítéséhez.

A következő oktatóanyag ugyanúgy vonatkozik a Windows 7 bármelyik kiadására, amelyről lemez vagy ISO kép rendelkezik: Windows 7 Ultimate, Professional, Home Premium stb.

Amire szüksége lesz:

  • A Windows 7 ISO vagy DVD [Lásd: Hol tölthetem le a Windows 7-et? információ ISO-kép készítéséről, vagy új Windows 7 DVD vásárlásáról]
  • Hozzáférés egy számítógéphez, amelyen Windows 7, 8, 10, Vista vagy XP telepítve van és megfelelően működik, valamint DVD-meghajtóval, ha Windows 7 DVD-je van
  • 4 GB-os (vagy nagyobb) flash meghajtó

8 legjobb 2020 USB-meghajtója


A Windows 7 telepítése USB-ről

Az USB-meghajtó helyes előkészítése a Windows 7 telepítési forrásaként történő felhasználására 15-30 percet vesz igénybe, a számítógép sebességétől és a Windows 7 DVD-n vagy ISO formátumban lévő kiadásától függően

Kezdje az alábbi 1. lépéssel, ha Windows 7 DVD-je van, vagy a 2. lépéssel, ha Windows 7 ISO képe van.

  1. Hozzon létre egy ISO fájlt a Windows 7 DVD-ről. Ha már tudja, hogyan kell ISO-képeket készíteni, fantasztikus: tegye meg, majd térjen vissza ide, és kérjen további útmutatásokat arról, hogy mit kezdjen vele.

    Ha még soha nem készített ISO-fájlt lemezről, nézze meg a fent hivatkozott oktatóanyagot. Végigvezeti Önt néhány ingyenes szoftver telepítésén, majd felhasználásával létrehozza az ISO-t. Az ISO-kép egyetlen fájl, amely tökéletesen reprezentálja a lemezt - ebben az esetben a Windows 7 telepítő DVD-jét.

    Ezután azon fogunk dolgozni, hogy az imént létrehozott Windows 7 ISO képet megfelelően felvigyük a flash meghajtóra.

  2. Töltse le a Microsoft Windows 7 USB / DVD letöltő eszközét. A letöltés után hajtsa végre a fájlt, és kövesse a telepítővarázslót.

    A Microsoft ezen ingyenes programja, amely Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista vagy Windows XP rendszerben működik, helyesen formázza az USB-meghajtót, majd átmásolja a Windows 7 ISO-fájljának tartalmát a meghajtóra.

    Válassza ki a hu-US.exe letöltés az eszköz angol nyelvű kiadásához.

  3. Indítsa el a Windows 7 USB DVD letöltő eszköz programot, amely valószínűleg a Start menüben vagy a Start képernyőn található, valamint az Asztalon.

  4. A 1/4-es lépésben: Válassza az ISO fájl képernyőt, kattintson a gombra Tallózás.

  5. Keresse meg és válassza ki a Windows 7 ISO fájlt, majd kattintson a gombra Nyisd ki.

    Ha a Windows 7-et közvetlenül a Microsoft-tól töltötte le, ellenőrizze az ISO-képet, bárhol hajlamosak letöltött fájlokat tárolni. Ha a fenti 7. lépésben kézzel készített ISO-fájlt a Windows 1 DVD-ről, akkor az ott lesz, ahová mentette.

  6. Kattints Következő ha visszatér a 1 lépés 4. lépése képernyőre.

  7. Kattints USB eszköz a 2/4-es lépésben: Válassza ki a hordozótípus képernyőt.

  8. A 3/4 lépésben: Helyezze be az USB-eszközt képernyőn válassza ki a flash meghajtót vagy a külső merevlemezt, amelyre a Windows 7 telepítőfájljait fel szeretné helyezni.

    Ha még nem csatlakoztatta a flash meghajtót vagy más használt eszközt, akkor most megteheti. Csak kattintson a kék frissítés gombra, hogy megjelenjen a listában.

  9. Kattintson az Kezdje el a másolást gombot.

  10. Kattints Törölje az USB-eszközt ha erre felszólítja a Nem elég szabad hely ablakban. Ezután kattintson a gombra Igen a következő ablakban található megerősítésre.

    Ha ezt nem látja, ez csak azt jelenti, hogy a kiválasztott flash meghajtó vagy külső merevlemez már üres.

    Az ezen az USB-meghajtón található összes adat törlődik a folyamat részeként.

  11. A 4/4 lépésről: Indítható USB-eszköz létrehozása várja meg, amíg a Windows 7 USB DVD letöltő eszköz formázza az USB-meghajtót, majd másolja át a Windows 7 telepítőfájljait a megadott ISO-képről.

    Néhány másodpercig megjelenik a Formázás állapota, majd a fájlok másolása. Ez a rész akár 30 percet is igénybe vehet, talán még tovább is, attól függően, hogy a Windows 7 melyik kiadásából származik az Ön ISO-fájlja, valamint attól, hogy milyen gyors a számítógép, az USB-meghajtó és az USB-kapcsolat.

    A teljes százalékos mutató hosszú ideig egy vagy több százalékon ülhet. Ez a látszólagos szünet nem azt jelenti, hogy valami baj lenne.

  12. A következő képernyőn meg kell mondani Bootable USB eszköz sikeresen létrehozva, a biztonsági mentés állapota elkészült.

    Most már bezárhatja a Windows 7 USB DVD letöltő eszköz programot. Az USB-meghajtó mostantól használható a Windows 7 telepítésére.

  13. Indítsa el az USB-eszközt a Windows 7 telepítési folyamatának elindításához.

    Lehetséges, hogy módosítania kell a rendszerindítási sorrendet a BIOS-ban, ha a Windows 7 telepítési folyamata nem indul el, amikor megpróbál az USB-meghajtóról indítani. Lásd: Hogyan lehet megváltoztatni a rendszerindítási sorrendet a BIOS-ban, ha ezt még soha nem tette meg.

    Ha még mindig nem tudja elindítani a flash meghajtót, és van UEFI alapú számítógépe is, olvassa el az oldal alján található utolsó bekezdést.

    Ha a Windows 7 telepítésének tisztítása című cikkből érkezett, akkor most visszatérhet az oktatóanyagra és folytathatja a Windows 7 telepítését. Lásd: A Windows 7 telepítése, ha nem tiszta telepítést hajtott végre, vagy nem biztos abban, hogy milyen telepítést hajtott végre. csinálni.

  14. Most telepítenie kellett a Windows 7-et USB-n keresztül.


Tippek és további információk

Amikor a Windows 7 USB DVD letöltő eszköz a fenti folyamat során formázza a flash meghajtót, az NTFS-t használja, egy olyan fájlrendszert, amelyről egyes UEFI rendszerek nem indulnak, ha USB-meghajtón vannak.

Ahhoz, hogy az USB-meghajtó elinduljon ezeken a számítógépeken, át kell másolnia az adatokat a flash meghajtóról a számítógép egy mappájába, majd újraformáznia kell a flash meghajtót a régebbi FAT32 fájlrendszer segítségével, majd ugyanazokat az adatokat vissza kell másolnia a meghajtóra.

A Windows 7 ISO-kép USB-meghajtóra történő felvételének alternatív módjáról lásd: Hogyan kell az ISO-fájlt USB-re írni.