Mi az az ANNOT fájl, és hogyan nyithatja meg?

Az ANNOT fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Adobe Digital Editions Annotations fájl. Az ilyen típusú fájlok XML formátumban vannak mentve, és az EPUB fájlok kiegészítő adatainak tárolására szolgálnak, például jegyzetek, könyvjelzők, kiemelések és más típusú "meta" adatok.

Egyes ANNOT kiterjesztésű fájlok inkább Amaya Annotation fájlok lehetnek, amelyeket az Amaya webszerkesztő programmal használnak.


Hogyan nyitható meg egy ANNOT fájl

Az ANNOT fájlokat leginkább az ingyenes Adobe Digital Editions programmal lehet megnyitni. Ez az a program, amely lehetővé teszi a jegyzetek, könyvjelzők stb. Létrehozását, de természetesen azt is, hogy vizuálisan láthassa őket a könyvben.

Mivel azonban a formátum a szöveges XML, bármilyen szövegszerkesztő használható az információk megtekintésére is.

Az ANNOT fájl szövegszerkesztőben történő megnyitásával ugyanazokat az információkat láthatja, mint az Adobe Digital Editions programban (mivel itt tárolják az információkat), de a szöveg nem strukturált felhasználóbarát módon. Azonban könnyen hozzáférhet az összes könyvjelzőhöz és jegyzethez, mert nem keverednek össze a könyv többi részének szövegével - könnyedén kereshet rajtuk. A szövegszerkesztővel megtekintheti az egyes jegyzetek és könyvjelzők dátumát és idejét is.

A Windows és a macOS az ANNOT fájlokat a My Digital Editions Annotations mappa Documents könyvtárában tárolja, általában az EPUB fájl nevével (pl. Epubfilename.annot).

Amint említettük, Amaya az ANNOT fájlokat is használja. Használja ezt a programot az ANNOT adatok olvasására, ha ott hozták létre.

Az ANNOT fájlok nem ugyanazok, mint az ANN fájlok, annak ellenére, hogy a fájlkiterjesztéseik helyesírásban hasonlóak. Az ANN fájlok a Lingvo Dictionary .DSL fájlokhoz társított Lingvo Dictionary Annotation fájlok, amelyeket az ABBYY Lingvo Dictionary 404 segítségével nyitnak meg.

Ha úgy találja, hogy a számítógépen található alkalmazás megnyitja az ANNOT fájlt, miután duplán kattint rá, de ez nem a megfelelő, módosítsa az alapértelmezett programot.


Hogyan konvertálhatunk egy ANNOT fájlt

Az XML fájlokhoz hasonlóan az ANNOT fájl adatai bármely más szövegalapú formátumba konvertálhatók, például TXT vagy PDF formátumba a Jegyzettömb, a TextEdit vagy bármely más szövegszerkesztő segítségével, amely fájlokat exportálhat. Bár az átalakított fájl olvasható maradhat ezekben a más formátumokban, az Adobe Digital Editions csak akkor tudja használni a fájlt, ha az ANNOT formátumban marad, ami azt jelenti, hogy bármi, amit az ANNOT fájl tárol, többé nem lesz látható, amikor Ön újraolvasom a könyvet.

Ha az Amaya Annotation fájlok is szövegalapúak (amiben nem vagyok biztos), akkor természetesen ugyanúgy átalakíthatók, mint az Adobe Digital Editions Annotation fájlok. Az ANNOT fájlok konvertálása az Amaya-ból ugyanolyan apró betűkkel történik - a fájl más formátumban történő mentése azt jelenti, hogy az Amaya szoftver nem tudja normálisan felhasználni az információkat, ami azt jelenti, hogy a fájl nem fog működni a programmal.

Végül nincs igazi szükség az ANNOT fájlok konvertálására más formátumra, függetlenül attól, hogy milyen programot használnak.