Új dokumentum létrehozása a WordPad alkalmazásban

Bár a szövegszerkesztőként gyakran figyelmen kívül hagyják, a WordPad számos hasznos funkcióval rendelkezik. Ismerjen meg néhány egyszerű módszert az alkalmazás megkeresésére és használatára.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Indítsa el a WordPad alkalmazást a Keresés használatával

Ha az idézetek hosszú listájával, a speciális formázási opciókkal és a teljes funkcionalitású szövegszerkesztőkben található egyéb funkciókkal dolgozik, akkor a Word a go-to alkalmazás. Ha azonban könnyű és könnyen használható alkalmazást keres dokumentumok létrehozásához és szerkesztéséhez, akkor a WordPad elegendő lesz.


A WordPad használatának megkezdése

Ebben az útmutató sorozatban megismerjük a WordPad alkalmazást és azt, hogy miként kezdheti el használni a Word dokumentumokat és más szöveges fájlokat.

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan hozhat létre új WordPad-dokumentumot az alkalmazás megnyitásakor, és hogyan hozhat létre új dokumentumot a Fájl menü segítségével.

Új dokumentum létrehozásához a WordPad alkalmazásban mindössze annyit kell tennie, hogy elindítja az alkalmazást. A WordPad elindításának legegyszerűbb módja a Windows keresés használata.

  1. választ Rajt.
  2. Belép "WordPad"a keresőmezőben.
  3. A keresési eredmények listája megjelenik a Start menüben. Válaszd ki a WordPad alkalmazás a WordPad elindításához.

Ha véletlenül a WordPad a legutóbb használt alkalmazások egyike, akkor megjelenik a Start menü alkalmazáslistájában, amelyet a WordPad ikonra kattintva indíthat el.


A WordPad segítségével dolgozzon ki egy szöveges dokumentumot

Amint a WordPad elindul, egy üres dokumentumot kap, amelyet felhasználhat információk megadásához, formázásához, képek hozzáadásához és másokkal megosztható formátumba történő mentéshez.

Most, hogy tudja, hogyan kell elindítani a WordPad-ot, és hogyan kell használni a megadott üres dokumentumot, vizsgáljuk meg, hogyan hozhatna létre egy új üres dokumentumot a WordPad alkalmazásban.

Hozzon létre egy dokumentumot a WordPad alkalmazásban

Ha követte az előző lépéseket, akkor a WordPad-ot nyitva kell tartania előtted. Új dokumentum létrehozásához a WordPad alkalmazásban kövesse az alábbi utasításokat.

  1. választ filé.
  2. Válasszon Új.

Meg kell nyitni egy üres dokumentumot, amelyet szerkeszthet.

Alternatív megoldásként válassza a lehetőséget filé És válasszon Nyisd ki egy meglévő dokumentum megnyitásához és szerkesztéséhez.

Ha egy másik dokumentumon dolgozott és változtatásokat hajtott végre, akkor a rendszer felszólítja a dokumentum mentésére, mielőtt új üres dokumentumot nyithatna meg. Válassza ki a dokumentum mentésének helyét, majd kattintson a gombra Megtakarítás.