E-mail cím gyors hozzáadása a Gmail névjegyekhez

Amikor új kapcsolattartóval cserél e-mailt a Gmailben, szánjon egy percet arra, hogy felvegye a feladót a Google Névjegyek közé, és ez minden eszközén elérhető lesz.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Gmail asztali verziójára vonatkoznak, amelyet webböngészőjén keresztül ér el.


E-mail cím hozzáadása a Gmail névjegyekhez

Azon kívül, hogy egy új kapcsolattartó adatait elérhetővé tenné más eszközökön, egy másik ok a névjegy hozzáadására a Gmailben az, hogy a Google felismerje őket, és ne spambe küldje őket. Így adhat hozzá e-mail címet a Gmail névjegyekhez.

  1. Nyisson meg egy üzenetet attól a feladótól, amelyet névjegyként szeretne menteni a Gmailben.

  2. Vigye a kurzort a feladó nevére az e-mail tetején.

  3. Kattints Névjegyzékhez az előugró ablaktáblán.

  4. Ha további információkat szeretne megadni a névjegyről, kattintson a gombra Kapcsolat szerkesztése. Írja be a feladó nevét és minden egyéb információt, amelyet a felhasználóval rendelkezik. Nem kell kitöltenie az összes mezőt. Később bármikor hozzáadhat információkat.

  5. Miután hozzáadta az összes kívánt információt, Megtakarítás az új kapcsolattartó.

    Amikor beír egy-két betűt a Nak nek mezőbe, miközben új e-mailt ír, a Gmail automatikusan kitölti a mezőt a megfelelő névjegyek alapján, így nem kell manuálisan megkeresnie a címeket a névjegyzékből. Ha azonban még nem mentette el a címet, a Gmail nem tudja ezt megtenni.


Nyissa meg a Gmail névjegyét 

Ha készen áll a kapcsolattartójának kibővítésére vagy szerkesztésére:

  1. Nyisd ki Kapcsolatok at contacts.google.com/

  2. Kezdje el beírni a partner nevét vagy e-mail címét a keresőmezőbe. A Gmail javasolja a megfelelő névjegyeket. Ha a Gmail nem javasolja a megfelelő névjegyet, válassza ki a helyes bejegyzést a keresési eredmények között.

  3. Megjelennek a kapcsolattartó adatai. Válaszd ki a ceruza ikonra a névjegy szerkesztéséhez.

  4. Végezze el a kívánt módosításokat vagy kiegészítéseket. Válassza a lehetőséget Mutass többet a kapcsolattartó képernyő alján további mezők megtekintéséhez.

  5. választ Megtakarítás.


A Google Névjegyekről

Amikor beír egy küldőt a Google Névjegyek közé, az információkat szinkronizálja az összes számítógép és mobileszköz, így bárhol és bármikor elérhető eszközön elérhetővé válik.

Miután létrehozta a bejegyzések csoportját, rendszerezheti, áttekintheti és egyesítheti őket. Akár személyes levelezőlistákat is létrehozhat, hogy üzeneteket küldhessen csoportoknak anélkül, hogy meg kellene adnia az összes e-mail címüket.