Képmappa megtekintése gyors megtekintéssel a Mac Os X-ben

A Mac operációs rendszer tele van kevés drágakővel, hogy megkönnyítse az életét. Ezek egyike a kevéssé ismert Quick Look funkció.

Tegyük fel, hogy az asztalon vagy egy hüvelykujj-meghajtón ül egy képekkel teli mappa, amelyet gyorsan meg akar nézni, vagy egyetlen fényképet keres, amelyet e-mailben szeretett volna elküldeni egy barátjának, és nem emlékszik, hová tette.

Be van építve egy funkció a képek (és egyéb tartalmak) gyors megtekintésére Mac gépeken. A képek indexképének vagy gyors diavetítésének megtekintéséhez - a fényképek megnyitása nélkül - nem kell megnyitnia a Fotókat vagy telepíteni harmadik féltől származó szoftvereket. Csak használja a beépített Quick Look funkciót.

A cikkben található információk a Mac OS 10.8 Mountain Lion vagy újabb verziót futtató számítógépekre vonatkoznak. Itt látható a macOS Mojave-ban (10.14).


A Quick Look megnyitása

  1. Kattintson duplán egy képmappára, vagy a Finder segítségével keresse meg és nyissa meg a megtekinteni kívánt képek mappáját. A képek bármilyen adathordozón lehetnek - merevlemez, CD, flash meghajtó vagy memóriakártya.

  2. Válassza ki a megtekinteni kívánt képeket. Ha az egész mappát szeretné használni, használja a billentyűparancsot parancs+A az összes fájl kiválasztásához.

  3. nyomja meg opció+Szóköz hogy új ablakot nyisson meg a képekkel. A kiválasztás első képe kitölti az ablakot. Ha nem szeretné, hogy teljes képernyős nézet legyen, érintse meg a kép alján található dupla nyíl ikont az ablak nézethez lépéshez. Ez a Mac operációs rendszer Quick Look funkciója.


A Quick Look használata

A Gyors megtekintés első használatakor a képek alapértelmezés szerint teljes képernyőn nyílnak meg, mindegyik alján egy vezérlő sávval, fekete háttérrel. Diavetítés módban működnek, lassítva haladnak az egyik képről a másikra, hacsak nem nyomja meg a Lejátszás / Szünet A képernyő alján található vezérlő segítségével megállíthat egy fényképet.

Ahogy várható volt, használhatja a Jobb nyíl a vezérlőpulton vagy a billentyűzeten hogy haladjon előre a képcsoportban vagy a Balra nyíl visszalépéshez lejátszás vagy szünet módban.

Ha nem szeretné teljes képernyős módban megtekinteni a képeket, nyomja meg a gombot kettős nyíl ikon a kép alján található vezérlőpulton. Egyes opciók azonban csak akkor érhetők el, ha teljes képernyős módban van.


Indexlap Quick Look-ban

Nem érdekli a képek lassú beolvasása egy diavetítés útján? Válaszd ki a Indexlap ikon (négy doboz) a Quick Look bármelyik fényképének alján, hogy a kiválasztott képek teljes képernyőjét fekete háttéren láthassa.

Koppintson bármelyik fényképre az Index nézetben, hogy a Gyorskeresésbe érjen.

Megosztás a Gyors megtekintésből

Amikor megtalálja a keresett fényképet, kattintson a gombra megosztása ikon a kép alján.

E-mailben elküldheti a fotót, az AirDropot egy közeli eszközre veheti fel, hozzáadhatja a Fotók alkalmazáshoz, egy Megjegyzéshez, Emlékeztetőhöz vagy Üzenethez.

A Gyorsnézetből való kilépéshez kattintson a gombra ESC a billentyűzeten vagy közel a képvezérlő sávon.

A Quick Look megnyitásának másik módja, ha kiválasztja a mappa tartalmát, majd rákattint filé > Quick Look vagy nyomja meg a gombot parancs+Y a billentyűzeten.

Beyond Photos

Egy utolsó megjegyzés. A Quick Look nem csak képekkel működik. Dokumentumokat és egyéb adathordozókat, például videókat tartalmazó mappával együtt használható. Ne felejtse el megnyitni a mappát, és a kattintás előtt válassza ki a benne lévő fájlokat opció+Szóköz.