A csökkentett mód használatával diagnosztizálhatja a Microsoft Word indítási problémáit

Ha problémákat tapasztal a Microsoft Word indításakor, a csökkentett mód segít szűkíteni a probléma forrását. Mivel a Word betölti a rendszerleíróadat-kulcsot, a Normal.dot sablont és más kiegészítőket vagy sablonokat az Office indítási mappájába, mielőtt észrevenné, hogy valami nem stimmel, a probléma forrása nem azonnal nyilvánvaló vagy könnyen elérhető. A csökkentett mód más módot kínál a Word elindításához, amely nem tölti be ezeket az elemeket.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 és Word 2013 alkalmazásra vonatkoznak Windows 10, Windows 8 és Windows 7 rendszereken.


A Microsoft Windows indítása csökkentett módban

Ha meg szeretné tudni, hogy a fent említett összetevők valamelyikével van-e probléma, kövesse az alábbi lépéseket a Word biztonságos módban történő elindításához:

  1. Menjen a Windows-ra Rajt menüt, és válassza futás. Vagy nyomja meg a billentyűparancsot Windows billentyű + R.

  2. típus winword / safe, Majd válassza ki OK. Vagy tartsa lenyomva a Ctrl gombot, és kattintson duplán a Word parancsikonra.

  3. Amikor a Word megnyílik, Safe Mode megjelenik az ablak tetején.


Keresse meg a problémát

Ha a Word megfelelően indul, akkor a probléma a rendszerleíró adatbázis kulcsában vagy valamiben található az Office indítási mappájában. A Word hibaelhárításához kapcsolja ki a bővítményeket, használja az Office Repair Utility programot, vagy törölje az adatregiszter alkulcsot is, mivel ez okozhatja az indítási problémákat a Wordben.

Ha további segítségre van szüksége a beállításjegyzéki adatokkal kapcsolatos problémák megoldásához, keresse fel a Microsoft Word támogatási oldalát.

Ha a Word nem indul megfelelően rendben csökkentett módban, vagy ha nem akarja szerkeszteni a rendszerleíró adatbázist, telepítse újra a Word programot. A beállításjegyzék minden módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot a beállításokról.