A Cortana nem működik? 8 módszer a gyors javításra

A Cortana a Microsoft virtuális asszisztense, amely beépített a Windows 10 rendszerbe. A Cortana felhasználói rendszeresen jelentették, hogy problémák vannak azzal, hogy a Cortana nem válaszol a "Hey Cortana" -ra, a tálcáról hiányzik a Cortana, és a Cortana-emlékeztetők nem működnek. Bármi legyen is az oka, van néhány javítás, amelyet kipróbálhat, ha a Cortana nem működik.

A cikk utasításai a Windows 10 rendszerre vonatkoznak.

microsoft


A Cortana nem működő okai a Windows rendszerben

A Cortana nem működik a Windows rendszerben a következők miatt:

  • A Cortana le van tiltva a Windows beállításai között.
  • A mikrofon le van tiltva.
  • Antivírus program vagy más folyamat interferenciája.

A Cortana még nem ismeri fel az összes nyelvet, és a számítógép csak azokat a nyelveket tudja felismerni, amelyek támogatására van konfigurálva.

A Cortana nem működő javítása a Windows 10 rendszerben

Próbálja ki ezeket a lépéseket a bemutatott sorrendben, amíg a Cortana normálisan működik:

  1. Kapcsolja be a Cortanát, és konfigurálja a mikrofont. Győződjön meg arról, hogy a Cortana engedélyezve van és megfelelően van konfigurálva a rendszerbeállításokban.

  2. Tesztelje a mikrofont. A Cortana nem tud válaszolni a parancsokra, ha a mikrofon nem működik, ezért ellenőrizze, hogy az audio bemenet csatlakoztatva van-e, engedélyezve és némítva.

  3. Indítsa újra a Windows rendszert. Ha nemrégiben problémái vannak az intelligens asszisztenssel, a számítógép újraindítása megoldhatja a problémát azáltal, hogy lezár minden olyan folyamatot, amely zavarhatja a Cortanát.

  4. Ellenőrizze a Windows frissítéseit. A Microsoft rendelkezésére áll frissítések a Cortana ismert problémáinak megoldására. A Windows Update használatával ellenőrizze, hogy az operációs rendszer legújabb verziója van-e.

  5. Tiltsa le a víruskereső szoftvert. Ismert kompatibilitások vannak a Cortanával és néhány víruskereső programmal. Ha a problémát a szoftver letiltásával oldják meg, fontolja meg annak eltávolítását, és inkább a Windows Defender használatát.

  6. Javítsa ki a Windows Start menüt. Gyakran, amikor a Cortana nem működik, a Windows 10 Start menü sem működik megfelelően. Ezért az egyik probléma megoldása valószínűleg megoldja a másikat.

  7. Telepítse újra a Cortanát. Ha a fenti lehetőségek egyike sem működik, telepítse újra a Cortanát egy megemelt PowerShell-parancssor használatával. Írja be a következő parancsot, és várja meg a folyamat befejezését:

    Get-AppxPackage -AllUsers Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

  8. Állítsa vissza a számítógépet. A Windows 10 rendelkezik egy visszaállítási funkcióval, amely lehetővé teszi személyes fájljainak megőrzését, miközben visszaállítja a Windows eredeti állapotát. Ha a fenti lehetőségek egyike sem működik, próbálkozzon a Windows tiszta telepítésével.

    A Windows újratelepítése elveszíti a számítógépére telepített összes fájlt és szoftvert, ezért készítsen biztonsági másolatot a megtartani kívánt fájlokról.