A Dropbox az egyik legnépszerűbb felhőalapú tárhely, amelyet fájlok távoli tárolására (és elérésére) használhat. Ha egy ideje használja a Dropbox alkalmazást, és rengeteg fájlt töltött fel, vagy a Dropbox-fiókjában elfogy a tárhely, érdemes a legszükségtelenebbeket törölnie, hogy helyet szabadítson fel.
A fájlok törlésének előnyei a Dropbox-fiókból
Fájlok törlése a Dropbox-fiókból:
- Azonnal szabadítson fel helyet a fiókjában a fontosabb fájlok számára;
- Segítsen rendszerezni a fájlokat és mappákat;
- Csökkentse a régi vagy felesleges fájlokat, amelyekre már nincs szükség;
- Takarítson meg időt azzal, hogy ennyi fájlban és / vagy mappában kell böngésznie;
- Megakadályozza, hogy drágább tervre kelljen frissítenie, hogy több tárhelyet szerezzen; és
- Lehetőséget ad a törölt fájlok helyreállítására egy bizonyos időn belül, a Dropbox-tervtől függően.
Ha rendelkezik ingyenes Basic vagy Plus fiókkal, a törölt fájlokat a törlés után 30 nappal is helyreállíthatja. Ha van üzleti fiókja, a helyreállítási időkeret 120 napra meghosszabbodik. Ha van Professional fiókja, akkor akár 180 napja is van.
A hátrányok a fájlok törléséről a Dropbox-fiókból
Sajnos a fájlok törlése a Dropbox-fiókból azt is jelenti:
- A helyreállítási időkeret letelte után nem lehet helyreállítani a törölt fájlokat;
- Ha a fájlok végleges törlése mellett dönt, azokat egyáltalán nem lehet helyreállítani;
- Lehet, hogy nem tud annyi fájlt törölni, amennyit csak akar, mivel a Dropbox korlátozza az egyszerre törölhető fájlok számát;
- Csak akkor lehet véglegesen törölni egy megosztott mappa tartalmát, ha az Ön által hozzáadott és azonnal törölt tartalom; és
- A hely felszabadításához a fájlok végleges törlése szükséges.
Fájlok törlése a Dropbox-ból az Asztali kliens használatával
A következő szakaszok képernyőképeket tartalmaznak a MacOS Dropbox asztali kliens használatával. Követheti, ha asztali klienst használ Linux vagy Windows rendszerhez, bár észrevehet néhány apró eltérést.
-
Nyissa meg a Dropbox asztali klienst, és keresse meg a törölni kívánt fájlt.
:max_bytes(150000):strip_icc()/how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-1-3c7f4bc5684f4bb48ed3b052c4f44463.jpg)
-
Kattintson a jobb gombbal a törölni kívánt fájlra, majd válassza a lehetőséget töröl.
Rákattinthat egy fájlra is, kiválaszthatja a három pont a jobb oldali előnézetben, majd válassza a lehetőséget töröl. Még egyszerűbb lehetőség az, ha bármilyen fájlt áthúzhat a számítógép kukájába.
:max_bytes(150000):strip_icc()/001-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-e7069bd9f2324fd595100bd2dfd6b4d7.jpg)
-
Lehet, hogy megjelenik egy üzenet, amely megkérdezi, hogy biztosan törölni kívánja-e a fájlt. Ha a fő cél az, hogy helyet szabadítson fel a számítógép merevlemezén a fájl törlése nélkül a Dropbox-fiókból, kiválaszthatja Lásd a szinkronizálási lehetőségeket hogy megtudja, hogyan kapcsolhatja be ezt az opciót.
Ha biztosan törölni kívánja a fájlt az egész fiókból, nyomja meg a gombot Törlés mindenhol.
A törölt fájlok helyreállításához vagy végleges törléséhez, hogy helyet szabadítson fel, a Dropbox.com webhelyet kell használnia egy webböngészőben.
:max_bytes(150000):strip_icc()/how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-3-fcfa87ef9892436192ee0cedf3522002.jpg)
Fájlok törlése a Dropbox.com webhelyről
A webes kliens segítségével törölheti a Dropbox-fiók egy részét. Itt van, hogyan.
-
Keresse meg a Dropbox.com webböngészőt, és jelentkezzen be fiókjába.
-
Keresse meg a törölni kívánt fájlt.
:max_bytes(150000):strip_icc()/how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-4-425aa6f57d4d4e2ebdb6683f3dff83ab.jpg)
-
Válassza ki a három pont a fájlnév jobb szélén.
:max_bytes(150000):strip_icc()/002-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-0009ed7329c2428aa142cbe2901d1c4d.jpg)
-
nyomja meg töröl.
:max_bytes(150000):strip_icc()/003-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-1ae2980a6c7943d1b3834ef5984190d1.jpg)
-
választ töröl ismét a törlés megerősítéséhez.
:max_bytes(150000):strip_icc()/004-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-c93a58497d7b48648350c6fe2302121b.jpg)
-
Ne feledje, hogy a törölt fájlt korlátozott ideig helyreállíthatja, és tárhelye nem szabadul fel, amíg véglegesen nem törli. Az előző lépésekben éppen törölt fájl helyreállításához vagy végleges törléséhez válassza a lehetőséget Törölt fájlok a bal oldali függőleges menüből.
:max_bytes(150000):strip_icc()/005-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-1105a2a4261b44d692b30bef857adee8.jpg)
-
Vigye a kurzort a helyreállítandó vagy véglegesen törölni kívánt fájl fölé, és válassza ki a jelölőnégyzetet attól jobbra.
:max_bytes(150000):strip_icc()/006-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-e9650cef217148bd9e57866e2dd7fd3b.jpg)
-
Jobbra válassza a lehetőséget Visszaad or Tartósan törlése.
:max_bytes(150000):strip_icc()/007-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-d1a3e68384ab4b988055e159e1751bde.jpg)
Hogyan lehet törölni a Dropbox fájlokat a mobilalkalmazásból
A következő szakaszok képernyőképeket tartalmaznak a Dropbox asztali mobilalkalmazás használatához az iOS rendszerhez. Követheti, ha az Android alkalmazást használja, bár észrevehet néhány apró eltérést.
-
Nyissa meg a Dropbox alkalmazást mobileszközén, és keresse meg a törölni kívánt fájlt.
-
Érintse meg a három pont a fájl alatt.
-
Érintse töröl.
-
Érintse töröl ismét a törlés megerősítéséhez.
:max_bytes(150000):strip_icc()/008-how-to-delete-files-from-dropbox-4692191-761cf3bb2e3c49318e9b62b02ae80573.jpg)
A törölt fájlok helyreállításához vagy végleges törléséhez a hely felszabadításához csak a Dropbox.com webhelyről teheti meg.
