A Google keresési előzményeinek törlése

Akár keveset, akár sokat használja a Google-t, teljes ellenőrzése alatt áll a Google keresési előzményeinek törlése, amikor csak akarja. Kövesse az alábbi lépéseket, ha meg szeretné tudni, hogyan törölheti Google-előzményeit Google-fiókjából, a Google Chrome böngészőjéből, vagy a Google iOS vagy Android alkalmazásból.

A Google keresési előzményeinek törlése nem jelenti azt, hogy a Google törli a keresési adatokat. A Google továbbra is nyilvántartást vezet arról, hogyan és mikor használ bizonyos szolgáltatásokat, még akkor is, ha törli tevékenységének részleteit.


Hogyan lehet törölni a keresési előzményeket Google-fiókjából

Ha rendszeresen használja a Google Keresést, miközben be van jelentkezve Google-fiókjába, például személyes laptopon vagy asztali számítógépen, akkor egyszerűen törölheti a keresési előzményeket.

  1. Web- vagy mobilböngészőben keresse fel a myaccount.google.com webhelyet, és jelentkezzen be Google-fiókjába, ha még nem jelentkezett be.

  2. Válassza ki a Adatok és személyre szabás kategóriát a bal oldalon, majd görgessen lefelé a Tevékenység és idővonal. Válassza ki a My Activity.

  3. Az összes Google keresési előzmény törléséhez válassza a ikont három függőleges pont a képernyő tetején, a keresési mezőtől jobbra, majd válassza a lehetőséget Törölje a tevékenységet.

  4. választ Minden idő a Tevékenység törlése doboz.

  5. Válassza ki, mely szolgáltatásokból törölje a tevékenységeket, vagy Az összes kijelölése az összes kategória kiválasztásához. Válassza a lehetőséget Következő.

  6. A megerősítő mezőben válassza a lehetőséget töröl a Google-tevékenység végleges törléséhez.

    A Google keresési tevékenység egyes elemeinek törléséhez görgessen végig a Saját tevékenység oldal (vagy használja a keresési funkciót), keresse meg a törölni kívánt keresési tételt, válassza ki a lehetőséget három függőleges pont az elem jobb felső sarkában, majd válassza a lehetőséget töröl.


A Google keresési előzményeinek törlése a számítógép Chrome böngészőjéből

Ha a Google Chrome a fő böngészője, akkor a böngészőből törölheti Google keresési előzményeit.

  1. Nyissa meg Chrome böngészőjét asztali vagy hordozható számítógépen.

  2. Válassza ki a három függőleges pont a böngésző jobb felső sarkában.

  3. választ Történelem a legördülő menüből, majd válassza a lehetőséget Történelem ismét az almenüből.

  4. Az összes keresési előzmény törléséhez egy adott időpont és most között válassza a lehetőséget Böngészési adatok törlése a képernyő bal oldalán.

    Az egyes keresési elemek törléséhez menjen vissza a Történelem fülre, és görgesse végig a keresési elemeket, vagy használja a Keresési előzmények a mező tetején találja meg a törölni kívánt elemet.

  5. A következő lapon válassza a ikont lefelé nyíl mellett Időtartományban És válasszon Mindig a legördülő menüből az előzmények törléséhez. Opcionálisan törölje bármelyik elem jelölését, ha meg akarja tartani őket.

  6. Válassza ki a kék színt Tiszta dátum gombot.

  7. Válassza ki a három függőleges pont a törölni kívánt elemtől jobbra, és válassza a lehetőséget Eltávolítani a történelemből.


Törölje a Google előzményeket az Android böngészőjéből

Ha elsősorban a Google Chrome-ot használja Android-járól, akkor a keresési előzményeket magában a böngészőben is törölheti.

  1. Nyissa meg a Chrome böngésző alkalmazást androidos eszközén.

  2. Érintse meg a három függőleges pont a jobb felső sarokban, majd koppintson a ikonra Történelem.

  3. Ha törölni szeretné a teljes keresési előzményeket, érintse meg a elemet Böngészési adatok törlése.

    Alternatív megoldásként, ha törölni szeretné az egyes keresési elemeket az előzményekből, görgessen lefelé az elem megkereséséhez, vagy érintse meg a elemet nagyító elem kereséséhez, majd érintse meg a ikont X az egyes tételek jobb oldalán, hogy törölje azokat.

  4. Ha törli a teljes előzményt, érintse meg a ikont lefelé nyíl mellett Időtartományban és válassza ki a Mindig. Ha nem szeretné törölni azokat, törölje az alább felsorolt ​​elemek egyikét.

  5. Érintse Tiszta dátum a jobb alsó sarokban.


Törölje a Google keresési előzményeket az iOS böngészőjéből

Ha iPhone vagy iPad eszközön használja a Google Chrome-ot, akkor a böngészőben törölheti a keresési előzményeket.

  1. Nyissa meg a Chrome böngésző alkalmazást iPhone vagy iPad eszközén.

  2. Érintse meg a három vízszintes pont az alsó menüben.

  3. Érintse Történelem az almenüben.

  4. Az összes keresési előzmény törléséhez koppintson a ikonra Böngészési adatok törlése az alján.

  5. A következő lapon válasszon egy időtartományt a menüből. Ha el szeretné távolítani az összes előzményt, hagyja a következő helyen: Minden idő.

  6. Győződjön meg róla, böngészési előzmények be van jelölve. Ha nem, pipa hozzáadásához koppintson rá. Opcionálisan érintse meg az alábbi elemek bármelyikének bejelöléséhez vagy törléséhez.

  7. Érintse meg a pirosat Böngészési adatok törlése gombot, majd koppintson rá másodszor, hogy megerősítse, hogy törölni szeretné az adatokat.


Egyedi elemek törlése

Előfordul, hogy a történelmében vannak olyan elemek, amelyeket egy ideig meg akar tartani, vagy akár csak bizonyos elemek, amelyektől meg akar szabadulni. Az egyes keresési elemek törléséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A Történelem fülre koppintson szerkesztése a jobb alsó sarokban.

  2. Görgessen lefelé, vagy keressen egy törölni kívánt elemet, majd érintse meg a ikont kör mellette pipa hozzáadásához.

  3. Érintse töröl a bal alsó sarokban.

  4. Érintse csinált a jobb felső sarokban.

A Google keresési előzményeinek törlése Android és iOS rendszerű Google alkalmazásból

Ha az összes kereséshez a hivatalos Android Google alkalmazást használja, akkor a következőre kattintva törölheti keresési előzményeit az alkalmazásból: Több > Keresési tevékenység majd a fent felsorolt ​​lépésekkel törölheti tevékenységét.