A Dropbox beállítása az iPad-en

Nyisson meg egy Dropbox-fiókot, hogy helyet szabadítson fel iPad-jén, és fényképeit és dokumentumait az internetre mentse, nem pedig az iPad tárhelyére. A Dropbox különösen kényelmes azoknak az iPad felhasználóknak, akik sok képhez szeretnének hozzáférni. Már nem kell aggódniuk az iPad kitöltésével vagy az eszközre telepíthető alkalmazások számának korlátozásával.

A cikk utasításai az iOS 12 vagy iOS 11 rendszert futtató iPadekre vonatkoznak.

A Dropbox segítségével tárolhatja fájljait, így a fájlok átvitele iPad-ről Windows vagy Mac számítógépre (és fordítva) szellősebb. Csak nyissa meg a Dropbox alkalmazást iPad-jén, és válassza ki az átvinni kívánt fotókat vagy más fájlokat. A feltöltés után a fájlok elérhetők a számítógép Dropbox mappájában, és bármely más eszközről, amelyet a Dropbox segítségével állított be.

A Dropbox zökkenőmentesen működik az új Files alkalmazással az iPad-en, így a fájlok átvitele egyszerű.

A Dropbox kiválóan alkalmas az iPad termelékenységének növelésére vagy a fényképek biztonsági mentésére.


Hogyan nyitható meg egy Dropbox-fiók

Percekbe telik egy Dropbox-fiók létrehozása, majd a Dropbox beállítása mind az iPad-en, mind a számítógépén - vagy bármely más eszközön, amelyhez hozzáférni szeretne a Dropbox-hoz. Regisztrálhat egy ingyenes Dropbox-fiókra akár számítógépén, akár iPadjén. A Dropbox Windows, Mac OS és Linux rendszerekkel működik, és funkcionálisan ugyanaz az operációs rendszerek mindegyikében.

Nyisson meg egy Dropbox-fiókot a számítógépes böngészőben

  1. Nyisson meg egy webböngészőt a számítógépén, és keresse fel a Dropbox webhelyét a www.dropbox.com címen.

  2. Írja be nevét, e-mail címét és jelszavát a weboldal regisztrációs részébe.

  3. Jelölje be a mellette található négyzetet Elfogadom a Dropbox Feltételeit.

  4. Kattintson vagy nyomja meg Regisztrálj.

Nyissa meg a Dropbox-fiókot az iPad alkalmazással

  1. Érintse meg a App Store iPaden, és írja be a Dropbox szót a keresési mezőbe. Válaszd ki a dropbox alkalmazást az eredményekből, és töltse le.

  2. Érintse meg a dropbox alkalmazás elindításához. Megnyílik a regisztrációs képernyőn.

  3. Írja be a nevét, e-mail címét és jelszavát a megadott mezőkbe.

  4. Érintse Fiók létrehozása.

Ha úgy tetszik, kiválaszthatja, hogy bejelentkezik-e a Dropboxba Google-fiókjával Jelentkezzen be Google.


A Dropbox telepítése

Miután regisztrált a Dropbox-fiókjára, itt az ideje telepíteni a Dropbox alkalmazást iPad-jére és számítógépére.

A Dropbox telepítése számítógépre

  1. Nyissa meg a Dropbox webhelyet a www.dropbox.com címen a számítógép böngészőjében.

  2. Töltse le a Dropbox alkalmazást Letöltések
    a nyitóképernyő tetején.

  3. választ Letöltés Dropbox a következő képernyőn.

  4. Kattintson a Letöltések mappában található telepítőre, és kövesse az utasításokat a telepítés befejezéséhez.

  5. A Dropbox telepítése után jelentkezzen be új fiókadatokkal.

A Dropbox alkalmazás telepítve van a merevlemezre. Készítsen álnevet, és helyezze a Dropbox mappát az asztalra a könnyű hozzáférés érdekében. Mac-en a Finderben található.

Most hozzáfér egy Dropbox mappához, ahová fényképeket és fájlokat húzhat, mintha egy másik meghajtó lenne a számítógépén.

Az ingyenes Dropbox-fiók 2 GB tárhellyel rendelkezik, és 250 MB extra helyet kereshet az Első lépések szakasz hét lépéséből öt teljesítésével. Barátok ajánlásával extra helyet is kereshet, de ha komoly ugrásra van szüksége az űrben, menjen az egyik profi tervhez.


A Dropbox telepítése az iPad-re

Amikor regisztrál az iPad Dropbox alkalmazásával, fájlokat menthet a Dropbox szerverekre, és fájlokat könnyedén átvihet egyik eszközről a másikra. A Dropbox hozzáadása az iPad-hez:

  1. Töltse le a Dropbox alkalmazást iPad-jére, ha még nem tette meg. Ez ingyenesen letölthető az App Store-ból. Koppintson a dropbox alkalmazás megnyitásához.

  2. Jelentkezzen be azzal az e-mail címmel és jelszóval, amelyet a Dropbox-fiók regisztrációjához használt. Ez összeköti az iPadet a Dropbox-szal, és akkor nem kell újra bejelentkeznie, hacsak nem a kijelentkezés mellett dönt.

  3. Bejelentkezés után a rendszer megkérdezi, hogy feltölti-e az összes fotót és videót a Dropboxba. Később bekapcsolhatja ezt a funkciót, ha bizonytalan.

A számítógéped Dropbox mappája ugyanúgy működik, mint bármely más mappa. Almappákat hozhat létre, és fájlokat húzhat a könyvtárstruktúrában bárhová, és az összes fájlt elérheti az iPad Dropbox alkalmazásával.


Fotók átvitele iPad-ről a Dropbox-ra

Most, hogy működik a Dropbox, érdemes feltölteni néhány fényképét a Dropbox-fiókjába, hogy hozzáférhessen hozzájuk számítógépéről vagy más eszközéről. Ezt az iPad készülékén található Dropbox alkalmazásból, nem pedig a Fotók alkalmazásból teszi.

  1. Nyissa meg a dropbox alkalmazást az iPad eszközén, válassza a ikont FŐOLDAL or képek fülre a képernyő alján.

  2. Érintse meg a + jel.

  3. Érintse Fotók feltöltése a megnyíló menüben.

    Ha korábban nem adott hozzáférést a Dropboxhoz a fotóihoz, megnyílik egy képernyő, ahol meg kell érintenie A Fotók elérésének módosítása. A Beállítások alkalmazásba küldjük az engedély bekapcsolásához. Ez csak fényképek első feltöltésekor fordul elő.

  4. A bal oldali panelen láthatók a fényképek az iPad Fotók alkalmazásában. Koppintson a választ egy teljes képcsoport kiválasztásához, vagy az egyes fotók megérintésével válassza ki őket. Koppintson a Következő.

  5. Érintse Válasszon egy mappát.

  6. Válasszon ki egy meglévő mappát a bal panelen, és érintse meg a elemet Hely beállítása.

    Új mappa létrehozásához érintse meg a elemet Teremt Mappa a képernyő alján adjon meg egy nevet, és koppintson a ikonra Teremt újra. Ezután érintse meg a elemet Hely beállítása.

  7. A megnyíló képernyőn koppintson a ikonra Feltöltés hogy megkezdje a fájlok átvitelét.


Mappák megosztása a Dropbox-ban

Ha fájljait vagy fényképeit barátainak szeretné megmutatni, ossza meg velük a Dropbox teljes mappáját. Ha egy mappában van, érintse meg a ikont Megosztás gomb. A Dropbox megnyit egy ablakot, ahol létrehozhat egy linket a mappához, és megoszthatja azt. 

A Dropbox csak egy a sok alkalmazás közül, amelyekkel az iPad főnökévé válhat.