Használhatja az AirPlay-t Windows rendszeren?

Az Apple AirPlay médiát közvetít Mac-ekről vagy iOS-eszközökről más eszközökre, például vezeték nélküli hangszórókra és HDTV-kre. Használhatja az AirPlay alkalmazást Windows rendszeren, ha legalább két AirPlay-kompatibilis eszköz van ugyanazon a Wi-Fi hálózaton. Néhány speciális Airplay funkció használatához le kell töltenie egy extra szoftvert.

Ez a cikk számos nem natív programra hivatkozik. Ellenőrizze az egyes szoftverkövetelményeket, hogy azok kompatibilisek-e a Windows verziójával.


AirPlay Streaming iTunesból Windows rendszeren

Az alapvető AirPlay audio streaming beépül az iTunes Windows verziójába. Csak telepítse az iTunes alkalmazást a számítógépére, és csatlakozzon az eszközöket tároló Wi-Fi hálózathoz, és készen áll arra, hogy zenét küldjön számítógépéről kompatibilis audioeszközökre.

Web / Nusha Ashjaee 


Bármely média közvetítése az AirPlay segítségével Windows rendszeren

Az AirPlay segítségével nem audio streaminghez Mac szükséges. Adathordozókat gyakorlatilag bármilyen programból streamelhet, beleértve azokat is, amelyek nem támogatják az AirPlay programot, mivel a funkciók a macOS operációs rendszer részét képezik. Például, ha olyan zenei alkalmazás asztali verzióját futtatja, amely nem támogatja az AirPlay alkalmazást, a macOS segítségével zenét küldhet a vezeték nélküli hangszórókra.

Ez a módszer nem fog működni a PC-felhasználók számára, mert a Windows rendszeren az AirPlay csak az iTunes részeként létezik, az operációs rendszertől elkülönítve. Egy pár program segíthet:

  • A TuneBlade ingyenesen használható nyílt forráskódú operációs rendszereken, de Windows-hoz megvásárolható.
  • Az Airfoil for Windows ingyenes próbaverziót kínál, amelyet használhat, mielőtt a teljes, fizetős verzióra frissítene.

 Web


AirPlay tükrözés Windows rendszeren extra szoftverrel

Az AirPlay tükrözés lehetővé teszi, hogy az Apple TV segítségével HDTV-n bármit megjelenítsen a Mac vagy iOS eszköz képernyőjén. Ez a módszer egy másik operációs rendszer-szintű szolgáltatás, amely nem áll rendelkezésre a Windows részeként, de ezeket a programokat hozzáadhatja:

  • Az AirMyPC segítségével az AirPlay segítségével tükrözheti az Apple TV-t vagy a Chromecastot. A Windows kiegészítő szoftvere lehetővé teszi a tükrözött képernyő virtuális táblához hasonló használatát.
  • Az AirParrot lehetővé teszi az Apple TV és a Chromecast tükrözését. Azt is lehetővé teszi, hogy egy programot tükrözzen az Apple TV-re, miközben mást mutat a számítógépén, ami Mac-en nem lehetséges.
  • Az AirServer egy hatékony eszköz, amelyet oktatók számára terveztek, és amely lehetővé teszi a számítógép számára, hogy videót fogadjon az AirPlay segítségével. Ingyenes próbaverzióval jár.
  • Az X-Mirage támogatja az AirPlay Mirroring alkalmazást bármely Mac vagy PC számítógépen, és lehetővé teszi a képernyőn megjelenő adatok, valamint az audio rögzítését. Azt is lehetővé teszi, hogy egyszerre több eszközt tükrözzen ugyanazon a képernyőn. Nem kompatibilis az Apple TV-vel. 

 Web


AirPlay vevő Windows rendszeren

Az AirPlay másik, csak Mac-hez tartozó szolgáltatása a számítógépek azon képessége, hogy más eszközökről fogadják az AirPlay-streameket, így a MacOS legújabb verzióit futtató Mac-ek lényegében Apple TV-ként működhetnek. Néhány önálló program ugyanezt a képességet biztosítja a Windows PC-n:

  • Az AirPlay Client for Windows Media Center egy ingyenes program, amelyhez Bonjour szükséges, amely az iTunes részeként érkezik a Windows rendszeren.
  • A LonelyScreen egy ingyenes program, amely támogatja a tartalom fogadását és rögzítését az AirPlay segítségével.
  • A Shairport4w egy nyílt forráskódú projekt, amely ingyenesen letölthető.

 Web