Javítás, amikor a Windows Spotlight nem működik a Windows 10 rendszeren

A Windows Spotlight egy olyan Windows 10 szolgáltatás, amely a Bing képeit jeleníti meg a bejelentkezési vagy zárolási képernyő háttereként. Esetenként a Windows Spotlight leáll, és az új képek nem töltődnek be.

Ha ez történik veled, akkor kétféle módon javíthatod, amikor a Windows Spotlight leáll. Ez magában foglalja a Powershell parancs futtatását a szolgáltatás visszaállításához vagy a rendszerfájlok törlését, hogy a szolgáltatást a számítógép következő újraindításakor újra inicializálja.


A Windows Spotlight működésének okai

Néhány dolog miatt a Windows Spotlight leállhat.

  • Előfordul, hogy a Windows Update leállítja a szolgáltatást, és megakadályozza, hogy új Bing-képeket töltsön be a lezárási képernyő hátteréhez.
  • Más esetekben a képfájlok vagy a Windows Spotlight rendszerfájlok megsérülnek. Ez a szolgáltatás összeomlását vagy lefagyását okozhatja.

Nayanba Jadeja / Getty Images


Hogyan lehet kijavítani a Windows Spotlight működését

Végezze el az alábbi lépéseket a Windows Spotlight funkció újbóli működéséhez.

  1. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot. A Microsoft Spotlight letölti a képernyőzárakat az internetről. Internetkapcsolat nélkül a Microsoft Spotlight nem tud forgatni a képek között. A számítógép első indításakor látnia kell a Wi-Fi vagy LAN kapcsolat engedélyezett állapotát a képernyő jobb alsó sarkában. Ha ez nem aktív, akkor keresse meg a hálózati kapcsolat hibaelhárítását.

  2. Állítsa le a Windows Spotlight szolgáltatást. Válaszd ki a Rajt menüt, írja be beállítások, és válassza a beállítások alkalmazást. választ Testreszabás > Képernyő zárolása. Ezután válassza ki a Háttér legördülő menü nyíl, és válassza az egyiket Kép or diavetítés. Amikor végzett, indítsa újra a számítógépet, és váltson a Spotlightra.

  3. Regisztrálja újra a Windows Spotlight szolgáltatást a Powershell használatával. Ha az előző megoldás nem működött, akkor tovább kell lépnie. Először ismételje meg a folyamatot, az újraindításig. Ezután indítsa el a parancssort rendszergazdaként. Írja be a következő parancsokat, és nyomja meg a gombot belép mindegyik után.

    PowerShell

    Get-AppXPackage -AllUsers | Where-Object {$ _. InstallLocation-szerű "* SystemApps *"} | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml"}

    Ha ez befejeződött, állítsa vissza a fent módosított Testreszabás beállítást a Windows Spotlightra. Indítsa újra a számítógépet, majd ellenőrizze, hogy működik-e a Windows Spotlight.

  4. A Stoplight beállításainak visszaállítása. Ha az előző lépés nem működött, akkor kényszerítse a Windows Stoplight visszaállítását. Ehhez használja a Windows Intézőt a felhasználói profil következő elérési útjára:

    % USERPROFILE% / AppData Local Packages Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy Settings

    Nevezze át a settings.dat és barangolás.zár fájlokat hozzáadásával .mögött a fájlok végéig. Miután végzett, indítsa újra a számítógépet, és tesztelje, hogy a Windows Spotlight újra működik-e.

    Ha nem látja ezeket a mappákat vagy fájlokat, engedélyezze a rejtett fájlok és mappák megtekintésének lehetőségét.

  5. Spotlight fájlok törlése. A Windows Spotlight képeket gyűjt a Bingről. Ha ezek bármelyike ​​sérült, akkor ez hatással lehet a Windows Spotlightra. Ezeknek a fájloknak a törlése segíthet. A Windows Intéző segítségével navigáljon a felhasználói profil következő útvonalára:

    % USERPROFILE% / AppData Local Packages Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy LocalState Assets

    Jelölje ki az összes fájlt, és törölje őket. Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy működik-e a Windows Spotlight.

  6. Kapcsolja be a Microsoft Edge szolgáltatást. Ha a Windows Spotlight továbbra sem működik, akkor előfordulhat, hogy néhány szükséges háttéralkalmazás nem fut. Válaszd ki a Rajt menüt, írja be beállítások, majd válassza ki a beállítások alkalmazást. választ Adatvédelem > Háttéralkalmazások, majd ellenőrizze, hogy a Microsoft Edge beállítása be van-e kapcsolva.

  7. Kényszeríteni a Windows frissítést. Ha a fenti lépések végrehajtása után sem frissíti a zárolási képernyő képét, akkor lehet, hogy elavult a Windows fájlja. Hajtsa végre a Windows kézi frissítését, hogy a rendszer teljesen naprakész legyen.

  8. Frissítse az eszközillesztőket. A Windows rendszer hibás vagy sérült eszközillesztői sok kiszámíthatatlan problémát okozhatnak. Annak biztosítására, hogy ez nem így van, ellenőrizze, hogy az összes eszközillesztő frissítve van-e a legújabb verziókra.

  9. Várjon 24 órát. Néha, amikor a Microsoft Spotlight először elindul egy számítógépen, akár egy napig is eltarthat, amíg az alkalmazás teljes mértékben szinkronizálja a képeket a Bing-lel. Mielőtt az utolsó és utolsó lépésre lépne, adjon egy napot a rendszernek, majd ellenőrizze, hogy működik-e a Microsoft Spotlight.

  10. Végezze el a Windows rendszer visszaállítását. Végső megoldásként előfordulhat, hogy vissza kell állítania a Windows rendszert.

    Ne vegye könnyedén ezt a lépést, mert ez veszélyeztetheti a számítógépen tárolt információkat. A Windows visszaállítása előtt készítsen teljes biztonsági másolatot a rendszer minden eleméről.