Avast SecureLine VPN Review: Minden, amit tudnia kell

 Avast Secureline


Kivitel: Elegáns, elegáns és könnyű a funkcióknál

Az Avast SecureLine VPN megszerzése ugyanolyan egyszerű, mint a telepítő letöltése, az alkalmazás telepítése és a szerverhez való csatlakozás. Az alkalmazás használata ugyanolyan egyszerű. A felhasználói felület tiszta, egyszerű, és nem nehezíti túl sok zavaró funkció.

Ez az alkalmazás egy dolgot jól csinál; titkosítja a kapcsolatot és álcázza a tartózkodási helyét. Amikor a VPN be van kapcsolva, a SecureLine megjeleníti a rejtett IP-címet, a virtuális IP-címet és azt, hogy a tartózkodási helye hogyan jelenik meg másoknak. Az Android verzió nem jeleníti meg az IP-címeket a főképernyőn.

Az egyik jó tulajdonság a szerver helyeinek listájában található. Az ikonok jelzik, hogy mely kiszolgálók engedélyezik az anonim peer-to-peer (P2P) fájlátvitelt, és melyek a video streamingre optimalizált szerverek. Az Android verzió csak azt jelzi, hogy mely szerverek vannak optimalizálva a video streaminghez.

Android-eszközökön az Avast névtelen alkalmazás- és eszközhasználati adatokat gyűjthet, és megoszthatja ezeket az adatokat harmadik fél elemzőivel. Az elemzési adatok megosztásának kikapcsolásához lépjen a személyes adatvédelmi beállításokhoz.


Teljesítmény: Jó böngészéshez, video streaminghez

Amikor megnyitottuk a SecureLine-t az egyes Avast VPN-tesztjeink elindításához, 5-10 másodpercig tartott a csatlakozás egy szerverhez. A másik szerverre való áttérés 15 és 20 másodpercet vett igénybe.

Hat különböző online sávszélesség-tesztelő eszközzel mértük a feltöltési és letöltési sebességet. Mindhárman a sebesség csökkenését mérték a SecureLine VPN-hez való csatlakozás után.

Amikor médiaszerverhez csatlakoztunk, 168 Gbps-os kapcsolatunkkal akár 1 Mbps letöltési sebességet is elérhettünk. Rendszeres szerverekhez csatlakozva a leggyorsabban 89 Mbps-ot láttunk.

Annak ellenére, hogy a tesztelő eszközök alacsonyabb sávszélességű sebességet mértek, nem észleltünk nagy sebességkülönbséget, miközben véletlenül böngésztünk az interneten és e-maileket küldtünk.

A VPN-kapcsolat sebességét olyan tényezők befolyásolják, mint az ügyféleszköz és a VPN-szerver közötti távolság, a VPN-protokoll és a titkosítás szintje. A SecureLine használatával nem kell aggódnia, melyik szerverhez csatlakozik, mivel az alkalmazás automatikusan összeköti a számítógépet a legközelebbi szerverrel. Ez az optimális helybeállítás algoritmusok segítségével határozza meg a szerver közelségét a legjobb teljesítmény érdekében.

Lehet, hogy az Avast SecureLine VPN kicsi, de ugyanolyan katonai szintű titkosítást kínál, mint a nagy VPN-szolgáltatók.


Streaming: Kiváló lefedettség több szolgáltatás számára

A SecureLine VPN dedikált streaming szervereket tartalmaz, és elég nagy szerencsénk volt a működésükhöz. A Netflixet, a Hulut és még a BBC iPlayert is streamelhettük, amikor csatlakoztunk a SecureLine dedikált médiaszervereihez.

Adatvédelmi irányelvek: Nem naplózza a tevékenységeket

Az Avast SecureLine egy olyan naplózási házirend nélküli VPN, amely elsősorban a szolgáltatás használata során végzett tevékenységeire vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a SecureLine nem tudja, hogy mely webhelyeket látogatja meg, mit csinál ezeken a webhelyeken, vagy bármi mást a tevékenységeiről, miközben kapcsolódik a VPN-hez, így akkor sem tudnák megfordítani ezeket az információkat, ha akarják.

Ez jó kiindulópont ahhoz, amit elvárhat egy VPN-től, de az a tény, hogy a SecureLine valóban karbantart néhány naplót. Kifejezetten olyan kapcsolási naplókat tárolnak, amelyek megmutatják, mikor csatlakozik a szervereihez, és mikor kapcsolódik le a szervereikről, valamint hogy mekkora sávszélességet használ csatlakozás közben.


Biztonsági jellemzők: Magas szintű biztonság, hosszú tapasztalattal

A SecureLine VPN az Avast egyik biztonsági terméke. Az Avast vezető szerepet tölt be a kiberbiztonság területén. Védik a havi 435 millió aktív felhasználó adatait, személyazonosságát és magánéletét. Minden hónapban azt állítják, hogy megvédik felhasználóikat több mint 1.5 milliárd rosszindulatú program támadásától. A mesterséges intelligenciát és az emberi géniuszokat használják fel a rosszindulatú programok felderítésére és blokkolására, a helymeghatározó technológiákra és az IoT biztonságára.

Mivel az Avast székhelye Csehországban van, nem vonatkoznak rájuk az öt-, kilenc- és 14-szemes szövetség országainak adatigénylése.

Az Avast SecureLine VPN biztonságának jellemzői:

  • 256 bites Advanced Encryption Standard: Az AES 256 az egyik legbiztonságosabb titkosítási módszer, amelyet pénzügyi megérzések, hitelkártya-társaságok és kormányok használnak az ügyfelek adatainak biztonsága érdekében.
  • Egyetlen megosztott IP: Az Avast szerver ugyanazt az IP címet tárja fel minden hozzá csatlakoztatott számítógéphez.
  • DNS szivárgásvédelem: Megakadályozza azokat a DNS-kiszivárogtatásokat, amelyek felfedhetik a valódi IP-címet.
  • Öld meg a kapcsolót: A kill kapcsoló kikapcsolja az internetkapcsolatot, ha a VPN-kiszolgáló nem működik. Biztonságos védelmet nyújt a nem tervezett lekapcsolások során.
  • Intelligens csatlakozási szabályok: Nincs szükség megfelelő biztonsági intézkedések beállítására, ha nyitott Wi-Fi-hez vagy más nem biztonságos hálózathoz csatlakozik. A SecureLine automatikusan bekapcsol, ha az eszköz nem biztonságos hálózathoz csatlakozik.

 Avast SecureLine VPN

Torrentezés: dedikált szerverek kill kapcsolóval

A SecureLine VPN nemcsak a torrentezést teszi lehetővé, hanem dedikált peer to peer szolgáltatásokat is nyújt a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásért. Beépített kill kapcsolót is kap, ami kötelező, ha a VPN használatát tervezi társ-fájlok megosztására.

Ha valaha is elveszíti a kapcsolatot a VPN-mel, miközben fájlokat oszt meg peer-to-peer-en, a kill kapcsoló azonnal kikapcsolja az internet-hozzáférést, és megakadályozza, hogy bárki megtanulja valódi IP-címét.

Hirdetésblokkolás: Nem tartalmazza

A SecureLine nem tartalmaz hirdetésblokkolót, de az Avast az AntiTrack Premium nevű szolgáltatást biztosítja a víruskereső csomagjukon keresztül. Ez a szolgáltatás hasonlít az egyes VPN-szolgáltatásokhoz tartozó hirdetésblokkolókhoz, de nem blokkol DNS-szinten. Bizonyos szintű extra biztonságot nyújt, de külön vásárlás is, amelyet az Avast Antivirus és az Avast SecureLine felett és túl kell fizetnie.

Ügyfélszolgálat: Web-alapú jegyrendszer

Az Avast egy webalapú jegyrendszert biztosít, amelyet akkor használhat, ha ügyfélszolgálatra van szüksége a SecureLine szolgáltatáshoz. Telefonon vagy webes csevegés útján nem lehet ügynökkel beszélni, így csak annyit tehet, hogy a jegyrendszeren keresztül ad információt a problémájáról, és várja a választ.

Ár: Előfizetési terv, amely minden eszközre megfelel

Az Avast SecureLine VPN egy előfizetéses szolgáltatás, amelynek ára évente 47.88 és 107.64 USD között van. Ha több eszközön szeretné használni a VPN-t, az évi 59.88 USD többeszközös előfizetési csomag akár öt eszközt is biztosít. Ha PC-t vagy Mac-et szeretne biztonságossá tenni, válassza a 69.99 dolláros tervet, hogy egyetlen számítógépet egy évre biztonságossá tegyen. Mobil eszköz esetén az Avast egy Android, iPhone vagy iPad eszközt biztosít évente 19.99 dollárért.

Sok háztartásban kettőnél több eszköz van. Ha laptopja, táblagépe és okostelefonja van, az éves többeszközös előfizetés a legjobb ár. Öt eszköz esetében a költség havonta 1.34 dollár minden eszközre. Az alacsony ár, a korlátlan sávszélesség mellett megfizethető VPN-megoldást jelent. Ha még mindig nem biztos benne, az Avast SecureLine ingyenes hétnapos próbaverziót és 30 napos pénzvisszafizetési garanciát kínál.

A többeszközös ingyenes próba elindításához Windows PC-n nincs szükség regisztrációra és fizetési információkra. Csak annyit tesz, hogy felkeresi az Avast webhelyet, és letölti a telepítési fájlt. Az Avast ingyenes Android VPN-jével (amelyet az ingyenes próbaverzió is tartalmaz) az Avast fizetési információkat gyűjt, például PayPal-fiókot vagy hitelkártyát.

Ez az alkalmazás egy dolgot jól csinál; titkosítja a kapcsolatot és leplezi a tartózkodási helyét.

Verseny: Kisebb, mint a legtöbb VPN, de ugyanolyan biztonságos

Az Avast SecureLine VPN kevesebb kiszolgálóhellyel rendelkezik, mint sok VPN-szolgáltatás. A SecureLine 55 ország 34 városának kiszolgálóihoz nyújt hozzáférést, az Egyesült Államokban 16 szerverrel. A nagyobb VPN-szolgáltatók, mint a NordVPN és az ExpressVPN, több mint 3,000 szerverrel rendelkeznek. A NordVPN 59 országban rendelkezik szerverekkel.

Lehet, hogy az Avast SecureLine VPN kicsi, de ugyanolyan katonai szintű titkosítást kínál, mint a nagy VPN-szolgáltatók. Ezenkívül ugyanazokat a szolgáltatásokat és előnyöket kínálja, mint a nagy VPN-szolgáltatók, többek között:

  • Nem rögzíti, nem figyeli, nem tárolja, nem naplózza és nem osztja meg online tevékenységét.
  • Hozzáférést biztosít a szerverekhez szerte a világon, lehetővé téve a szerverek cseréjét vagy az optimális hely kiválasztását.
  • Számos eszközt véd, beleértve a Windows, a macOS, a Linux, az Android és az iOS rendszert.

Van néhány dolog, amit a SecureLine VPN nem csinál, valamint a nagyobb VPN-szolgáltatások:

  • Csak olyan alapvető VPN-szolgáltatásokat kínál, mint például egy szerver kiválasztása és automatikus csatlakozás a VPN-hez.
  • Nincs módja a kedvenc és gyakran használt szerverek gyors kiválasztására.

Végső ítéletet

Nagyszerű lehetőség kezdőknek és gyakori hotspot felhasználóknak.

Az Avast SecureLine megbízható, alapvető és elengedhetetlen VPN-szolgáltatást kínál. Könnyen használható, így kiváló választás azok számára, akik nem ismerik a VPN-eket. Könnyű beállítani azt is, hogy a VPN automatikusan bekapcsoljon, ami megfizethető választás azok számára, akik gyakran keresnek hotspotokat. Az Avast biztonsági protokolljai ugyanazok a biztonsági intézkedések, amelyeket a bankok és a katonaság is használ; teljesen biztonságos kapcsolat létrehozása, bárhová is megy.

Szemüveg

  • Termék neve Avast SecureLine VPN

  • Ára 19.99 USD

  • Sebesség (leggyorsabban megfigyelhető) 168 Mbps (1Gbps kapcsolaton tesztelve)

  • Operációs rendszerek: Windows 10, macOS, Android, iOS

  • Eszközök Egyszerre öt eszköz

  • Kiszolgáló helyei 34 ország

  • Szerverek száma 57

  • Dedikált szerverek streaming (tesztelt Netflix, BBC iPlayer)

  • Torrentezés Igen, kill kapcsolóval

  • Titkosítás 256 bites AES OpenVPN VPN

  • Naplózás Néhány naplózás, átláthatósági jelentés rendelkezésre áll

  • Joghatóság székhelye a Cseh Köztársaságban; irodák Prágában, Londonban és a Szilícium-völgyben