VPN beállítása Windows 7 vagy 8 rendszeren

A VPN-ek számos okból hasznosak, és nem utolsósorban az online magánélet védelme. Hasznosak elosztott csapatok számára is, akik együtt szeretnének működni, mintha ugyanazon a helyi hálózaton lennének. Bármi is legyen az oka, meglepően egyszerű a VPN beállítása a Windows 7 rendszeren, csak a Windows által biztosított segédprogramok felhasználásával.

A cikk utasításai a Windows 7 és a Windows 8 rendszerekre vonatkoznak.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


VPN beállítása Windows 7 és 8 rendszeren

A Windows 7 és 8 rendszerben a Micrososft egy varázslót biztosított, amely segít beállítani a VPN-t, miután kiválasztott egy VPN-szolgáltatót. A varázsló használatának módja:

  1. Nyissa meg a Windows Start menüjét vagy a Windows gomb a billentyűzeten, majd írja be a következőt:VPN"a Start menü alján található keresősávba.

  2. Csak egy lehetőség jelenhet meg. Válassza a lehetőséget Hozzunk létre egy virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolat.

  3. Új ablak nyílik meg. Ban,-ben Internetcím szövegmezőbe írja be a VPN-kiszolgáló pontos címét. Ez lehet URL vagy a szerver IP címe. Nem kell megadnia a portszámot.

  4. Ban,-ben Úticél neve mezőben adjon nevet a VPN-kapcsolatának. Ez csak azonosítási célokra szolgál a számítógépén. Nevezhetsz bármit, ami tetszik, de a legjobb, ha emlékezetes maradsz.

  5. Az ablak alján három jelölőnégyzet található. Az alsó kettőre érdemes odafigyelni; válassza ki az engedélyezni kívánt elemeket. A középső lehetőség magától értetődő. Az utolsó lehetőség akkor hasznos, ha manuálisan szeretne csatlakozni a VPN-hez.

  6. Írja be VPN-felhasználónevét és jelszavát a bejelentkezéshez és a csatlakozáshoz.

    Ha azt szeretné, hogy a Windows megjegyezze a jelszavát, válassza a lehetőséget Ne feledje ezt a jelszót mielőtt véglegesítené a dolgokat és csatlakozna a VPN-hez.

  7. A kapcsolatkezelő megpróbálja létrehozni a kapcsolatot a megadott kiszolgálóval. Több másodpercig is eltarthat, de ha minden, amit megadott, helyes, akkor létrejön a kapcsolat.

  8. Ellenőrizze a kapcsolatait, hogy megvan-e. A VPN-hez való csatlakozás biztosításának egyik módja a dnsleaktest.com használata. Az oldal tetején az IP-címet látja nagy nyomtatásban. Ha ez az IP-cím megegyezik a tényleges IP-vel, akkor valami nincs rendben. Ha ez a VPN IP-je, akkor a dolgok jól néznek ki.

  9. választ Kiterjesztett teszt. A teszt elindul, és megpróbálja összegyűjteni az információkat arról, hogy hol tartózkodik, és melyik DNS-kiszolgálókat használja. Ha minden a VPN-re mutat, a teszt sikeres volt.

  10. Ha a VPN-kapcsolatot szeretné kezelni vagy szerkeszteni, akkor a Vezérlőpulton teheti meg. Nyissa meg újra a Start menüt, és válassza a lehetőséget Control Panel.

  11. Amikor a központ megnyílik, válassza a lehetőséget hálózati kapcsolatok.

  12. Minden kapcsolat fel lesz tüntetve, beleértve a VPN-t is. Válassza ki a VPN-t, majd válassza a lehetőséget ingatlanok az ablak alján a beállítások módosításához.

  13. Most már készen áll a VPN csatlakoztatására és használatára Windows 7 és 8 rendszeren!


Hogyan lehet csatlakozni VPN-jéhez az OpenVPN használatával

Ha más módon szeretne csatlakozni a VPN-hez, bármikor felveheti velünk az OpenVPN klienst. A VPN-szolgáltatások többsége az OpenVPN-t használja szerverein, így az ügyfél mindig szilárd választás. Ez egy meglehetősen univerzális lehetőség, amely különböző operációs rendszereken működik, beleértve a mobil platformokat is.

  1. Lépjen az OpenVPN letöltési oldalára, és töltse le a legújabb Windows telepítőt.

  2. Miután megvan a telepítő, futtassa. Minden egyszerű, és ez egy nyílt forráskódú projekt, így itt sem lehet árnyékos dologra számítani.

  3. Látogasson el a VPN-szolgáltató webhelyére, és töltse le az általuk biztosított OpenVPN-konfigurációs fájlokat.

    Szinte minden VPN-szolgáltatás kínálja ezeket a fájlokat. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a Linux konfigurációs szakasz alatt találhatók, de elérhetőek lesznek.

  4. A konfiguráció elvégzése után kattintson a jobb gombbal az OpenVPN ikonra az ikontálcán.

  5. választ Fájl importálása, majd válassza ki azt a szervert, amelyhez csatlakozni szeretne.

  6. Az OpenVPN meg fogja kérni a bejelentkezési adatait. A belépés után csatlakozhat a VPN-hez.