Videók megosztása és tárolása az Apple iCloud segítségével

Az Apple bevezette a fájlmegosztási képességet az iCloud Drive-ban a macOS High Sierra és az iOS 11-től kezdődően. Az új megosztási opció neve Emberek hozzáadása, és megosztási linket hoz létre az iCloud Drive-ra feltöltött fájlhoz. Tehát, amikor feltölt egy videót és beállítja az Emberek hozzáadása lehetőségeket, az iCloud egy linket küld azoknak a személyeknek, akiket meg szeretne tekinteni. Nem töltik le a fájlt. Ott marad, ahol van. 

Bár sok videofájlt tárolhat iPhone-ján, egyszerre csak egy fájl osztható meg, és a teljes mappák nem oszthatók meg.


Kinek lehet iCloud-fiókja?

Az iCloud-fiókok mindenki számára ingyenesek, akik rendelkeznek Apple ID-vel, amely szintén ingyenes. Hozzon létre iCloud-fiókot, és férjen hozzá iPhone, iPad, iPod touch és Mac számítógépén. Ha Windows számítógépe van, szerezzen csak webes hozzáférést az iCloudhoz bárhol, ahol internetkapcsolata van.

Getty Images 

Az iCloud 5 GB ingyenes iCloud tárhelyet tartalmaz, amelyet megosztanak más Apple szolgáltatásokkal. Ha sok videó feltöltését tervezi, akkor az 5 GB nem biztos, hogy sokáig tart. Az Apple több fizetett tárhelyet kínál 50 GB-tól kezdve, havi 0.99 dollárért. A tervek 2 TB-ig terjednek, és megoszthatók a családdal.


Videó feltöltése az iCloudba

Akár otthoni filmeket készít az iMovie-ban, akár rövid videókat a közösségi médiában való közzétételhez, töltse fel a videofájlt az iCloud-fiókjába, ha meg szeretné osztani másokkal.

  1. Jelentkezzen be iCloud-fiókjába a fiók nevével és jelszavával.

  2. Válassza ki a iCloud meghajtó ikonra a képernyőn látható ikonok közül.

  3. Húzza a videofájlt az asztalról a iCloud meghajtó ablak.

Kétféle lehetősége van a fájlok másokkal való megosztására az iCloud Drive-ból: az iCloud Drive azonnal elküldi e-mailben a linket, vagy létrehoz egy linket, amelyet bármikor használhat, amikor meg akarja osztani a fájlt valakivel.


Videó megosztása

Bármely böngészőben nyissa meg az iCloud Drive-ot. Akkor:

  1. Ban,-ben iCloud meghajtó képernyőn válassza ki a videót.

  2. Válassza ki a Vegye fel az embereket ikon a képernyő tetején a Adj hozzá embereket ablak. Az ikon hasonlít az ember fejéhez, mellette pluszjel látható.

  3. választ Email or Copy link.

    • Email hozzáadja azoknak az embereknek az e-mail címét vagy telefonszámát, akikkel meg szeretné osztani a videó linket.
    • Copy link létrehoz egy linket, amelyet bármikor terjeszthet.

  4. választ Megosztás opciók megnyitni az ablakot.

  5. Mellett Ki férhet hozzá, válasszon egyet Csak azokat az embereket hívja meg, akiket meghív or A link birtokában bárki.

  6. Mellett Engedélyválassza Csak megtekintésre. A másik lehetőség lehetővé teszi a nézők számára a változtatásokat.

  7. választ Megosztás a link elküldéséhez a címzetteknek vagy az iCloud által létrehozott link másolásához.

Mentsd el az iCloud Drive által létrehozott linket, és használd további nézők meghívására a jövőben.


A megosztás leállítása az iCloudban

Ha készen áll a videó megosztásának leállítására, bármely böngészőben térjen vissza az iCloud-fiókjához.

  1. Nyisd ki iCloud meghajtó.

  2. Jelölje ki az éppen megosztott videó ikont a kiemeléséhez.

  3. Válassza ki a Adj hozzá embereket ikonra a képernyő tetején.

  4. választ Megosztás opciók.

  5. Válasszon Hagyja abba a megosztást.

  6. választ OK a megerősítő ablakban a fájl megosztásának leállításához.

Az iCloud bekapcsolása

Az iCloud nagyszerű forrás a macOS és iOS felhasználók számára, amely megkönnyíti a fájlok tárolását és megosztását. Online tárhelyet biztosít az Apple termelékenységi alkalmazásaihoz, beleértve a Pages, a Numbers és a Keynote alkalmazásokat. Nincs telepíthető alkalmazás Mac és iOS eszközökhöz, mert az iCloud szerepel az operációs rendszerükben. Csak elmész System Preferencesválassza iCloud, és jelentkezzen be Apple ID-vel. Az iCloud Drive csak egy az iCloudon elérhető mappák közül.

A Windows felhasználóknak le kell tölteniük az iCloud vezérlőpult programot. A mappákat a fő felhasználói mappába helyezi az iCloud Drive és az iCloud Fotók számára. Az iCloud Drive mappába vagy annak almappáiba helyezett bármely fájl megjelenik a többi számítógépén és iOS-eszközén, ha engedélyezte az iCloud Drive alkalmazást.

Jelenleg az iCloud Drive-ot nem támogatja az Android operációs rendszer.