Hogyan blokkolhatjuk a weboldalakat az iPhone-on

A sok felnőtteknek szóló tartalommal az interneten sok szülő meg akarja akadályozni, hogy gyermekeik meglátogassák ezeket a weboldalakat az iPhone készülékén. Az iPhone, iPad és iPod touch beépített eszközöket tartalmaz, amelyek szabályozzák, hogy a gyerekek mely webhelyeket látogathatják meg. Ezek az eszközök rugalmasak, és meghaladhatják az adott webhelyek blokkolását. Ezekkel az eszközökkel olyan webhelyek készíthetők, amelyek az egyetlen webhelyek, melyeket a gyerekek használhatnak.

Az iOS 12 alkalmazással az Apple a képernyők időbeállításai közé helyezte a webhelyek blokkolásának lehetőségét. Az iOS 8-tól az iOS 11-ig a szolgáltatás a Korlátozások beállításokban található. Mindkettőre vonatkozó utasításokat ez a cikk tartalmazza.


Hogyan érhető el a korlátozások

Az a funkció, amely lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy blokkolja a weboldalakhoz való hozzáférést, a képernyő időbeállításaiban vagy korlátozásaiban található, a gyermek által használt iPhone iOS-verziójától függően. Használja a funkciók kikapcsolására, alkalmazások elrejtésére, bizonyos típusú kommunikáció megakadályozására, és ami a legfontosabb, a tartalom blokkolására.

Ezeket a beállításokat jelszó védi, így a gyermek nem tudja megváltoztatni őket, és az iOS-be, az iPhone, iPad és iPod touch operációs rendszerébe vannak beépítve. Gyermekei védelme érdekében nem kell letöltenie alkalmazást vagy regisztrálnia egy szolgáltatásra.


Hogyan blokkolhatjuk a webhelyeket az iOS 12 rendszerben

Az Apple bevezette a Képernyőidő beállításait az iOS 12 rendszerbe, és áthelyezte a Korlátozások beállításokat.

Webhelyek letiltása az iPhone-on:

  1. Az iPhone kezdőképernyőjén koppintson a ikonra beállítások.

  2. Érintse Képernyőidő.

  3. választ Tartalmi és adatvédelmi korlátozások.

  4. Adja meg a jelszót, ha erre utasítást kap. Bármilyen négyjegyű kombináció lehet.

    Ez a jelszó megakadályozza, hogy gyermekei megváltoztassák az Ön által meghatározott korlátozásokat.

  5. Kapcsold be Tartalmi és adatvédelmi korlátozások kapcsoló. Lehet, hogy a folytatáshoz a rendszer kéri a rendszer kódjának megadását.

  6. Érintse Tartalmi korlátozások.

  7. választ Internetes tartalom.

  8. Érintse Korlátozza a felnőtteknek szóló webhelyeket.

  9. A képernyőidő beállításainak mentéséhez lépjen ki a Beállítások alkalmazásból.


Hogyan blokkolhatjuk a webhelyeket az iOS 8 rendszerben az iOS 11 segítségével

A webhelyek letiltásához az iOS 8-tól az iOS 11-ig használja a Korlátozások beállításokat:

  1. Nyissa meg a beállítások alkalmazást az iOS eszközön.

  2. Érintse általános.

  3. Érintse korlátozások.

  4. A beállítások védelme érdekében adjon meg egy négyjegyű jelszót. Használj valamit, amit a gyerekek nem tudnak kitalálni.

  5. Érintse Korlátozások engedélyezése. A megerősítéshez írja be újra a jelszót.

  6. A korlátozások képernyőn lépjen a Engedélyezett tartalom és érintse meg a gombot Weboldalak.

  7. Érintse Korlátozza a felnőtteknek szóló tartalmat.

  8. Hagyja el a Beállítások alkalmazást. A felnőtt webhelyek blokkolásának választása automatikusan mentésre kerül, és a jelszó megvédi azt.

Bár a felnőtteknek szánt tartalmak ilyen módon történő blokkolása hasznos, széles körű. Megállapíthatja, hogy blokkolja azokat a webhelyeket, amelyek nem felnőttek, és átengedi a többi webhelyet. Az Apple nem tudja értékelni az internet minden webhelyét, ezért harmadik felek értékelésére támaszkodik, amelyek nem tökéletesek. Ha úgy találja, hogy gyermekei olyan webhelyeket látogathatnak meg, amelyeket Ön nem szeretne, állítson össze egy listát, amely csak azokat a webhelyeket tartalmazza, amelyek látogatását engedélyezték.


A webböngészést csak jóváhagyott webhelyekre korlátozza 

Ahelyett, hogy a képernyőn megjelenő időre (vagy korlátozásokra) támaszkodna az egész internet szűrésére, használja a funkciót olyan webhelyek készítéséhez, amelyeket a gyerekek csak akkor látogathatnak meg. Ez nagyobb ellenőrzést nyújt Önnek, és alkalmas kisgyermekek számára.

Ez a szolgáltatás ugyanazon a képernyőn található, mint a Felnőtteknek szóló tartalom korlátozása, amely a fenti bármelyik szakasz utasításainak betartásával érhető el.

Távolítsa el a webhelyeket a jóváhagyott listáról

Az iPhone előkonfigurálva van a gyermekek számára alkalmas webhelyekkel, köztük az Apple, a Disney, a PBS Kids, a National Geographic - Kids és mások.

A listán szereplő webhelyek eltávolítása vagy hozzáadása:

  1. A korlátozott webhelyek képernyőn érintse meg a elemet Csak engedélyezett webhelyek az iOS 12-ben (vagy Csak meghatározott webhelyek az iOS 8-tól az iOS 11-ig).

  2. Húzza ujját balra azon webhelyeken, amelyeket el szeretne távolítani a jóváhagyott listáról, majd koppintson a ikonra töröl.

  3. Ismételje meg minden törölni kívánt webhelyet.

Webhelyek hozzáadása a jóváhagyott listához

Új webhelyek hozzáadásához ehhez a listához kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Görgessen a jóváhagyott webhelyek listájának aljára, és érintse meg a elemet Webhely hozzáadása.

  2. Ban,-ben Cím szövegmezőbe írja be a webhely nevét.

  3. Ban,-ben URL szövegmezőbe írja be a webhely címét.

  4. Érintse Internetes tartalom (Vagy Webhelyek) hogy visszatérjen az előző képernyőre. Ismételje meg annyi webhelyen, amennyit csak akar.

  5. Lépjen ki a beállításokból. A hozzáadott webhelyeket automatikusan menti. 

Ha gyermekei olyan webhelyre mennek, amely nem szerepel a jóváhagyott listán, üzenetet látnak, amely szerint a webhely le van tiltva. Tartalmaz egy Webhely engedélyezése linket, hogy felvehesse a jóváhagyott listába, ha megkérik, és Ön beleegyezik, de ők maguk nem adhatják hozzá a jelszó nélkül.


Egyéb tartalomblokkolási lehetőségek

A felnőttek webhelyeinek letiltása nem az egyetlen vezérlő, amelyet gyermekei iPhone-ján vagy iPadjén használhat. Ugyanezekben a beállításokban letilthatja a zenét kifejezett szövegekkel, megakadályozhatja az alkalmazáson belüli vásárlásokat és még sok mást a Képernyőidő és a Korlátozások beállításokban elérhető beépített funkciók használatával.