Hogyan engedélyezhetem a Spotify autónézetét

A Spotify hozzáadott egy biztonsági funkciót az Android-eszközökön, hogy a zenei adatfolyam-vezetés sofőrbarátabbá váljon. Ezt a funkciót Autónézetnek hívják, és csak Android-eszközökön érhető el. A Car View érzékeli járműve Bluetooth-ját, és egyszerűbbé változtatja a lejátszási felületet, amelyet vezetés közben könnyebben láthat és használ.

A Spotify-ra vonatkozó utasítások csak az Android verzióra vonatkoznak. (A verzió eszközönként változik.)


A Car View előfeltételei

Van néhány előfeltétele a Car View használatának a Spotify-ban. Szükséged lesz:

  • Android-eszköz. Használhat okostelefont vagy táblagépet, amennyiben Android van rajta. 
  • A Bluetooth engedélyezve van mind az okostelefonon, mind a járművön. Lásd az autó kézikönyvében webhelyet, hogy engedélyezze vagy ellenőrizze, hogy a Bluetooth be van-e kapcsolva, vagy ha még van Bluetooth-ja. (A legtöbb modern autó rendelkezik ezzel a funkcióval, de hozzáadhatja a régebbi járművekhez is. Ellenőrizze a helyi műszaki áruházban vagy az Amazon-on olcsó Bluetooth autóskészletet.)
  • Az okostelefon vagy táblagép Bluetooth-on keresztül párosítva van az autóval. E párosítás nélkül autója vagy teherautója nem tudja lejátszani a zenét a hangszórókon keresztül, de a Car View továbbra is az Android-eszközén keresztül játszik le járművében.
  • Spotify-fiók. Nem számít, hogy ingyenes vagy prémium számlát (fizetős előfizetés) használ-e.
  • A Spotify alkalmazás telepítve van Android okostelefonjára vagy táblagépére.

Miután megerősítette ezeket az elemeket, a következő dolog az Autó nézet beállítása.

Vezetés közben ne próbálja meg beállítani a Car View funkciót.


Az autónézet megerősítése vagy engedélyezése

Alapértelmezés szerint az Autó nézet engedélyezve van. Ha azonban véletlenül kikapcsolta, vagy telefonját kiegészítő vagy vonali csatlakozáson keresztül csatlakoztatja, akkor előfordulhat, hogy autója nincs tisztában ezzel a funkcióval. A beállítás megerősítéséhez vagy engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. A FŐOLDAL képernyőn érintse meg a gombot könyvtár.

  2. A jobb felső sarokban koppintson a ikonra fogaskerekű (beállítások).

  3. Görgessen lefelé félúton, amíg el nem jut a Autó szakasz.

  4. Az Autónézet mellett ellenőrizze, hogy a csúszka kapcsolója jobbra van-e állítva.

  5. A csúszka zöld lesz, ha engedélyezve van.


A Car View Interface-ről

Miután elindította autóját, a Spotify felismeri járművét, és a normál interfészről a minimalizált interfészre vált. Ez a tiszta felület eltávolította az album borítóját, így az illesztőprogram zavaró felületet kapott. 

A Car View felület megkönnyíti az előadó, a dal és egyéb műveletek megtekintését. Az alábbi képernyőn megnézheti a normál nézet (bal oldali) és a Autó nézet (jobb oldal). Az alapfelület a következő lehetőségekkel rendelkezik:

  • Dal cím
  • előadó
  • A dal előrehaladási sávja.
  • Előző (Úgy néz ki, mint egy visszatekerés gomb.)
  • Szünet Lejátszás
  • Következő (Úgy néz ki, mint egy gyors előre gomb).
  • Kedvenc (szív)
  • Dal keverési gomb.


Hogyan lehet kikapcsolni az autó nézetet

Míg A Car View biztonságosabb vezetési élményt kínál kedvenc zeneszámainak hallgatása közben, utasa pedig élvezheti az album borítóinak megtekintését vagy a Spotify egyéb funkcióinak használatát. Az Autónézet funkció kétféle módon kapcsolható ki. Az egyik az aktuális utazás letiltása, a másik pedig a funkció teljes kikapcsolása. 

Az Autónézet ideiglenes kikapcsolásához koppintson a három függőleges pontra az Autónézet felület jobb felső sarkában. Ez megnyitja az Autónézet ideiglenes letiltásának lehetőségét. Koppintson a Kapcsolja ki az Autó nézetet hogy kikapcsolja a következő meghajtóig. Alternatív megoldásként megérintheti Mégsem hogy visszatérjek a Car View-ba.

Teljesen letiltani Autó nézet:

  1. Tól FŐOLDAL képernyőn érintse meg a gombot könyvtár.

  2. A jobb felső sarokban koppintson a ikonra fogaskerekű (beállítások).

  3. Görgessen lefelé félúton, amíg el nem jut a Autó szakasz. Mellett Autó nézet, ellenőrizze, hogy a csúszó kapcsoló balra van állítva. (Az opció szürkén jelenik meg, ha le van tiltva.)