Hogyan lehet eltávolítani a Chrome-ot Mac rendszeren

Mit kell tudni

  • Az emberek a böngésző váltásakor eltávolítják a Google Chrome alkalmazást a Mac-ről, vagy csak meg akarják tisztítani a fel nem használt alkalmazásokat és eltávolítják a rendetlenséget.
  • Annak érdekében, hogy a Google eltávolítsa az Ön adatait a szervereiről, törölje a böngészési és a profiladatokat is.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan távolíthatja el a Chrome-ot a Mac-ről, és információkat tartalmaz a profiladatok, a könyvjelzők és a böngészési előzmények eltávolításáról a Mac-en.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a macOS Catalina, 10.15, macOS Mojave 10.14, macOS High Sierra 10.13, macOS Sierra, 10.12 és újabb verziókra vonatkoznak.


A Google Chrome eltávolítása Mac-ről

A Chrome eltávolításakor a profiladatait is törölheti. Bár az adatok már nem lesznek a számítógépén, mégis szinkronizálhatják az adatokat a Google szerverein. A böngészési adatok első törlése megakadályozza ezt.

  1. A Chrome eltávolítása előtt meg kell győződnie arról, hogy a böngésző nem fut. Ha a program a Dock-on van, kattintson a jobb gombbal króm, Majd válassza ki Kilépés

  2. Nyisd ki Kereső És válassza ki a alkalmazások mappa, amely megjelenhet a Kedvencek panelen a Finder ablak bal oldalán. Ellenkező esetben nyissa meg a filé menüben válassza a lehetőséget Találj, majd keressen ráGoogle Chrome." 

  3. A böngésző eltávolításához húzza a ikont Google Chrome ikont a Kukába ikon a dokkolóban.

    Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal az ikonra, és válassza a lehetőséget Áthelyezés a Kukába

  4. Ha az alkalmazás még mindig fut, amikor megpróbálja eltávolítani, megnyílik az Alkalmazások kikapcsolása ablak. Győződjön meg arról, hogy a Google Chrome ki van jelölve, majd válassza a lehetőséget Kényszer kilépni.

  5. A Chrome eltávolításához a Mac-ből kattintson a jobb gombbal a Kukába ikont a dokkolóban, majd válassza a lehetőséget Kuka ürítése.


A Google Chrome profilinformációinak eltávolítása

A Chrome bizonyos profiladatokat, könyvjelzőket és böngészési előzményeket tárol a Mac számítógépén. Ezek az adatok hasznosak lehetnek, ha a jövőben újra kívánja telepíteni a Chrome-ot. Ha azonban frissen szeretné telepíteni a Chrome-ot, vagy el akarja távolítani az összes maradványát, akkor ezeket az adatokat is törölnie kell. 

  1. Nyisd ki Kereső és a képernyő tetején található menü segítségével navigáljon a Go > Go to Folder.

    A billentyűparancs az Shift + Command + G.

  2. belép ~ / Könyvtár / Alkalmazás támogatás / Google / Chrome, Majd válassza ki Go.

    A Google Chrome által generált adatokat ebben a mappában tároljuk. Használattól függően ez a mappa meglehetősen nagy lehet. Eltávolítás után az adatokat véglegesen törlik, ezért a folytatás előtt győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készített a szükséges fájlokról.

  3. Jelölje ki az összes mappát belül Könyvtár / Alkalmazástámogatás / Google / Chrome és mozgassa őket Kukába. Ehhez kattintson a jobb gombbal a kijelölt mappákra, majd kattintson a gombra Áthelyezés a Kukába vagy rángassa őket a Kukába ikon a dokkolóban.

    Az összes mappa gyors kiválasztásához kattintson egy mappára, majd használja Command + A, Vagy látogasson el a szerkesztése > Az összes kijelölése.

  4. Ezután a kuka ürítéséhez és a fájlok teljes törléséhez a számítógépen kattintson a jobb gombbal a gombra Kukába ikont a dokkolóban, majd válassza a lehetőséget Kuka ürítése.