Hogyan formázzunk egy USB flash meghajtót Mac-en

A Windows által uralta világban a számítógépes perifériákat általában nem úgy tervezték, hogy már a dobozból működjenek együtt a Mac gépekkel. Vegyen egy új flash meghajtót, csatlakoztassa azt, és az eredmények kiszámíthatatlanok. Lehet, hogy elég jól működik, egyáltalán nem, vagy akár megbízhatatlan funkcionalitást mutat. A javítás az USB meghajtó formázása Mac számítógépen, mielőtt elkezdené használni. Ez nem csak a meghajtón tárolt összes adatot törli, hanem arról is, hogy egy olyan fájlrendszerrel van-e beállítva, amelyet a Mac használni kíván.


Miért szükséges formázni az USB meghajtókat Mac gépeken?

A Mac és a Windows számítógépek különböző fájlrendszereket használnak, amelyek közül csak néhány kompatibilis. A számítás során könnyen elképzelhető, hogy a fájlrendszer olyan rendszer, amelyet a számítógép a fájlok tárolására, azonosítására és visszakeresésére használ. Fájlrendszer nélkül a számítógép nem tud új fájlokat tárolni, és a tárolt fájlokat lehetetlen visszakeresni.

Amikor új USB flash meghajtót, SD kártyát, merevlemezt vagy bármilyen adathordozót vásárol, jó esély van arra, hogy vagy nincs formázva, vagy hogy gyárilag formázta a Windows számítógépekkel való használatra. Ezen eszközök némelyike ​​továbbra is együtt fog működni a Mac számítógépével a dobozból, de jobb, ha maga formázza a meghajtót, hogy olyan Mac-specifikus fájlrendszert használjon, mint a Mac OS Extended (Journaled), vagy olyan platformot, amely olyan platformokon működik, mint az ExFat.

Az USB-meghajtó formázása előtt készítsen biztonsági másolatot minden olyan fájlról, amelyet már tárolt a meghajtón. A formázás teljesen törli a meghajtót. A Time Machine használatával érdemes biztonsági másolatot készítenie a számítógépéről is, hátha hibát követ el, és rossz meghajtót formáz.


Flash-meghajtó formázása Mac-en

Az USB flash meghajtó Mac-kompatibilis formázásához kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Csatlakoztasson egy USB-meghajtót a Mac-hez.

    Koson Rattanaphan / EyeEm

  2. Meg kell jelennie az Asztalon (ebben az esetben ez a BACKUP nevű ikon).

  3. Nyisd ki disk Utility.

    A Lemez segédprogramot a kereséssel érheti el reflektorfény, vagy navigálás a alkalmazások > Utilities > disk Utility.

  4. Válassza ki a formázni kívánt meghajtót, majd kattintson a gombra Törli (az ablak felső közepén található.)

    Győződjön meg róla, hogy ebben a lépésben a megfelelő meghajtót választotta. A kiválasztott meghajtó formázásra kerül, így ha rossz meghajtót választ, elveszítheti a fontos adatokat.

  5. Válassza ki a Mac OS Extended (naplózott) formátum. Ez a formátum kifejezetten Mac számítógépekhez készült, és a jelenlegi és a régebbi modellekkel egyaránt működik.

    Ha nagy fájlokat kell átvinnie a Mac és a Windows számítógépek között, válassza az exFAT formátumot. Kisebb fájlok átviteléhez az operációs rendszerek között használja az MS-DOS (FAT) vagy a FAT32 fájlt.

  6. Kattints Törli.

  7. Várja meg a folyamat befejezését, majd kattintson a gombra csinált.


USB-meghajtó formázása Mac-en több partícióval

Ha több partícióval rendelkező USB-meghajtót formáz, akkor azt tapasztalja, hogy csak egy partíció van formázva. A többi partíció pontosan olyan marad, mint korábban volt, beleértve az eredeti fájlrendszert és az ott tárolt fájlokat.

Ha úgy szeretné formázni az USB-meghajtót, hogy egyetlen partíciója legyen, amelyet a Mac számítógépéhez formázott, kövesse az alábbi utasításokat:

  1. Csatlakoztasson egy particionált USB-meghajtót a Mac-hez.

  2. Nyisd ki disk Utility.

  3. Válassza ki az eltávolítani kívánt partíciót, majd kattintson a gombra Feloszt.

  4. Kattintson az - a kördiagram alatt található szimbólum.

  5. Kattints alkalmaz.

  6. Kattints Feloszt.

  7. Kattints csinált.

  8. Válassza ki az újonnan particionált meghajtót, és kattintson a gombra Törli.

  9. Kattints Törli.

  10. Kattints csinált.