Hogyan javítsunk egy iPhone-t, amely nem kapcsol be

Ha az iPhone nem kapcsol be, akkor azt gondolhatja, hogy újat kell vásárolnia. Ez igaz lehet, ha a probléma elég rossz, de számos módon megpróbálhatja kijavítani iPhone-ját, mielőtt úgy döntene, hogy halott. Ha az iPhone nem kapcsol be, próbálja ki ezt a hat tippet, hogy életre keltse.

Ezek a lépések minden iPhone-modellre vonatkoznak.

2: 27


Töltse fel iPhone akkumulátorát

Lehet, hogy nyilvánvalóan hangzik, de győződjön meg arról, hogy az iPhone akkumulátora fel van töltve. Ennek teszteléséhez csatlakoztassa iPhone készülékét fali töltőhöz vagy számítógépéhez. Hagyja tölteni 15-30 percig. Lehet, hogy automatikusan bekapcsol. Lehetséges, hogy a bekapcsoláshoz nyomva kell tartania a be / ki gombot is.

Ha gyanítja, hogy a telefonja lemerült, de az újratöltés nem működik, akkor lehetséges, hogy a töltője vagy a kábele hibás. Próbáljon meg egy másik kábelt használni az ellenőrzéshez. (PS Abban az esetben, ha még nem hallott volna, vezeték nélküli töltést kaphat az iPhone-hoz, ha rendelkezik iPhone 8-as vagy újabb verzióval.)


Indítsa újra az iPhone-t

Ha az akkumulátor töltése nem kapcsolta be az iPhone készülékét, a következő dolog, amit meg kell próbálnia, a telefon újraindítása. Ehhez tartsa lenyomva néhány másodpercig a telefon jobb felső sarkában vagy a jobb oldalán található be / ki gombot. Ha a telefon ki van kapcsolva, akkor be kell kapcsolnia. Ha be van kapcsolva, akkor megjelenhet a csúszka, amely felajánlja a kikapcsolást.

Web 

Ha a telefon ki volt kapcsolva, hagyja bekapcsolni. Ha be volt kapcsolva, valószínűleg jó ötlet újraindítani a kikapcsolással, majd a visszakapcsolással.


Hard Reset az iPhone

Próbáljon meg keményen visszaállítani, ha a szokásos újraindítás nem tette meg a trükköt. A kemény visszaállítás olyan újraindítás, amely az eszköz memóriájának nagyobb részét kitisztítja (de nem tárolja a tárhelyet. Nem fog veszíteni az adatok) az átfogóbb visszaállítás érdekében. A kemény visszaállítás végrehajtása: 

Az iPhone gyári beállításainak visszaállítása

Néha a legjobb megoldás az iPhone gyári beállításainak visszaállítása. Ez törli a telefon összes adatait és beállításait (remélhetőleg nemrégiben szinkronizálta, és biztonsági másolatot készített az adatokról). Bár ez szélsőségesnek tűnhet, sok problémát megoldhat. Normál esetben az iPhone-t az iTunes segítségével állítja vissza, de ha az iPhone nem kapcsol be, próbálja meg ezt:

  1. Csatlakoztassa iPhone készülékét kábellel a számítógéphez, és nyissa meg iTunes. Meg kell látnia az iPhone ikont az iTunes ablak bal felső részén.

  2. Ha nem látja iPhone-ját az iTunes alkalmazásban, akkor helyreállítási módban tegye ezt:

    • IPhone 8 vagy újabb rendszeren: Nyomja meg és gyorsan engedje el a gombot kötet Up gomb. Nyomja meg és gyorsan engedje el a gombot hangerő le gomb. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva a Oldal gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
    • Ha iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléke van: Nyomja meg és tartsa lenyomva a Oldal és hangerő le gombokat egyszerre. Addig tartsa őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
    • IPhone 6s és korábbi, iPad vagy iPod touch esetén: Tartsa nyomva mindkét gombot FŐOLDAL és a felső (Vagy Oldal) gombokat. Addig tartsa őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője.
  3. Miután az iPhone helyreállítási módban van, kattintson a készülék ikonjára iTunes.

  4. Ezután kattintson a IPhone visszaállítása... gombot.

  5. Megkérdezik, hogy biztonsági másolatot szeretne-e készíteni az iPhone készülékéről. Ez nagyon jó ötlet, mivel hamarosan megtisztítja. Ha biztos abban, hogy nemrégiben készített biztonsági másolatot, kihagyhatja ezt a lépést (bár nem javasoljuk).

  6. A visszaigazoló ablak biztosítja, hogy vissza akarja állítani iPhone-ját. Kattintson a gombra Visszaad ha készen áll, és néhány perc múlva várja meg, amíg az iPhone újraindul.

  7. Most iPhone-jának olyan tiszta és újnak kell lennie, mint annak a napnak, amikor megszerezte. Vagy hagyhatja új telefonként, vagy visszaállíthatja az imént készített biztonsági másolatból.

Bizonyos esetekben olyan probléma merülhet fel az iPhone visszaállításakor, amely megakadályozza a folyamat befejezését. Ha ezzel a problémával találkozik, olvassa el az 4013-as iPhone hiba elhárítása című cikket.


Helyezze az iPhone-t DFU módba

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az iPhone nem kapcsol be, mert az indítás során nem indul el, vagy elakad az Apple logón. Ez bekövetkezhet börtönbontás után, vagy amikor megpróbál telepíteni egy iOS-frissítést, és ez nem sikerül. Ha ezzel a problémával szembesül, állítsa telefonját DFU módba így:

  1. Ellenőrizze, hogy az iTunes fut-e, és hogy kikapcsolta-e az iPhone készülékét. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógépéhez.

  2. Tartsa lenyomva a be / ki gomb 3 másodpercig, majd engedje el.

  3. Gyorsan nyomja meg a Hangerő növelése gombot, nyomja meg gyorsan a Hangerő csökkentése gombot, tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg a képernyő elsötétül. Az Oldalsó gomb felengedése nélkül tartsa lenyomva néhány másodpercig a Hangerő csökkentése gombot. Engedje el az Oldalsó gombot, miközben a Hangerő csökkentése gombot még néhány másodpercig lenyomva tartja. Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és kövesse az utasításokat.

    * Tartsa nyomva a Volume Down gombot az iPhone bal oldalán, miközben még mindig lenyomva a Be Ki gombot kb. 10 másodpercig *

    IPhone 6 és korábbi verzióknál tartsa lenyomva a be / ki gomb és a Home gomb körülbelül 10 másodpercig együtt.

  4. Engedje el a be- / kikapcsoló gombot, de tartsa lenyomva a hangerő csökkentő gombot (iPhone 6-os vagy korábbi verziókon tartsa lenyomva FŐOLDAL kb. 5 másodpercig.

    Ha megjelenik a "plug in iTunes" üzenet, túl sokáig tartotta lenyomva a gombokat. Kezdje újra.

  5. Ha a képernyő fekete marad, és semmi sem jelenik meg, akkor bent van DFU mód. Kövesse az iTunes képernyőn megjelenő utasításait.

Nincs elég hely az iPhone frissítéséhez? Tekintse meg cikkünket, amely néhány tippet nyújt a munka elvégzéséhez.

Állítsa vissza az iPhone közelségérzékelőjét

Egy másik ritka helyzet, amely miatt az iPhone nem kapcsol be, a közelségérzékelő meghibásodása, amely elhomályosítja az iPhone képernyőjét, amikor az arcához tartja. Ez azt eredményezi, hogy a képernyő sötét marad akkor is, ha a telefon be van kapcsolva, és nem az arca közelében. Az iPhone közelségérzékelőjének visszaállítása:

  1. Végezze el a Hard Reset az iPhone készülékén a cikk korábbi elõírásainak megfelelõen.

  2. Amikor a telefon újraindul, a képernyőnek működnie kell.

  3. Érintse meg a beállítások app.

  4. Érintse általános.

  5. Érintse vissza.

  6. Érintse Reset All Settings. Ez törli az iPhone összes beállítását és beállítását, de nem törli az adatait.

Ha az iPhone továbbra sem fog bekapcsolni

Ha az iPhone ezen összes lépés után nem kapcsol be, a probléma valószínűleg túl súlyos ahhoz, hogy önmagában megoldja. Fordulnia kell az Apple-hez, hogy megbeszélést rendezhessen a Genius bárban. Ezen a találkozón a Genius vagy kijavítja a problémát, vagy tájékoztatja Önt, hogy mibe kerül kijavítani. A megbeszélés előtt ellenőrizze iPhone garanciájának állapotát, mivel ezzel pénzt takaríthat meg a javításokon.

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor az ellenkező probléma történik: az iPhone nem kapcsol ki. Ha ezzel a problémával szembesül, akkor itt olvashatja el, hogy mi történik és hogyan oldja meg a következőket: Hogyan lehet kijavítani egy iPhone-t, amely nem fog kikapcsolni