Hogyan juthat el Steamhez Chromebookon

A Steam az egyik legnagyobb és legnépszerűbb videojáték-terjesztési platform. Windows, macOS és Linux rendszereken érhető el. A Linux révén a Chromebook a Steam-fiók közösségét és kényelmét is élvezheti.


Telepítenie kell a Steamet egy Chromebookra?

A legtöbb Chromebook nem elég erős ahhoz, hogy vadonatúj AAA játékokat futtassanak. De sok régebbi játék és sok új indie játék képes futtatni a Chromebookok többségében megtalálható leválasztott hardveren. Alternatív megoldásként CPU-intenzív játékokat is játszhat, ha asztali PC-ről Steam segítségével telepített Chromebookra továbbítja őket.

A Steam használata Chromebookon

Kétféle módon lehet a Steamet használni Chromebookon. Az első módszer a Steam natív Linux-alkalmazásként történő telepítése. Ez egy kissé összetett folyamat, amely megköveteli, hogy engedélyezze a Linux-alkalmazásokat a Chromebookján, majd telepítse a Steamet a terminálparancsok segítségével. Ez a lehetőség csak akkor érhető el, ha Chromebookja támogatja a natív Linux-alkalmazásokat, amire nem minden Chromebook képes.

A másik lehetőség minden Chromebookon működik, de még bonyolultabb. Ehhez az opcióhoz telepítenie kell a Linuxot a Chromebookra, majd a Steamet egy olyan Linux asztali környezeten keresztül, mint az Ubuntu.

A natív Linux alkalmazás a legjobb megoldás, ha nem akarja engedélyezni a fejlesztői módot, míg a teljes Linux telepítés a jobb megoldás, ha valódi Linux asztali környezetet szeretne használni a Chromebookon.


Hogyan ellenőrizhető, hogy Chromebookja támogatja-e a Linux alkalmazásokat?

Egyes Chromebookok támogatják a Linux alkalmazásokat, mások pedig nem. Az XDA Developers felsorolja a támogatott Chromebookokat és a kapcsolódó információkat. A legegyszerűbb módja annak ellenőrzése, hogy Chromebookja támogatja-e a Linux-alkalmazásokat, ha ellenőrizze a rendszerbeállításokat, amelyek megtanulását a következő szakaszban ismerheti meg.

Ha a Linux-alkalmazások opció nem érhető el, próbáljon átállni a Chrome OS bétaverziójára vagy a fejlesztői csatornára.


A Linux-alkalmazások engedélyezése Chromebookon

Ha Chromebookja képes natív Linux-alkalmazások futtatására, akkor a Steam telepítése előtt engedélyeznie kell a funkciót. Ez egy egyszerű folyamat, amely magában foglalja a váltás kiválasztását a Chrome OS beállításaiban.

  1. Chromebookon válassza a lehetőséget tálcán az asztal jobb alsó sarkában, majd válassza a ikont fogaskerek ikon a beállítások menü megnyitásához.

  2. Görgessen lefelé a Linux (Beta) szakasz megkereséséhez, majd válassza a lehetőséget Bekapcsol.

  3. választ felszerel.

  4. Várja meg a telepítési folyamat befejezését. Ha elkészült, a terminálablak fogadja. Ebben az ablakban telepítheti és indíthatja el a Linux alkalmazásokat a Chrome OS segítségével.


Hogyan telepítsük a Linux Steam alkalmazást a Chrome OS-re

Miután sikeresen beállította Chromebookját a natív Linux-alkalmazások futtatásához a Chrome OS-ben, készen áll a Steam telepítésére.

Ez a folyamat meglehetősen bonyolult, ha még soha nem használt Linuxot, de nem nehéz. Áttekintésként meg kell nyitnia a Linux terminált a Chromebookon, majd meg kell adnia egy sor parancsot, és várnia kell, amíg mindegyik befejezi a végrehajtást, mielőtt belépne a következőbe.

A dolgok megkönnyítése érdekében átmásolhatja és beillesztheti az egyes parancsokat ezekből az utasításokból. Ehhez másolja a parancs szövegét, majd nyomja meg a gombot SHIFT+CTRL+V a terminál ablakán belül a másolt szöveg beillesztéséhez. Végül nyomja meg meg az ENTER a parancs végrehajtásához.

A következőképpen telepítheti a Steamet Chromebookra natív Linux-alkalmazásként:

  1. nyomja meg SHIFT+CTRL+T hogy megnyissa a Linux terminál ablakát.

  2. Írja be a következő parancsot a terminál ablakába. Másolhatja és beillesztheti, vagy beírhatja, majd nyomja meg a gombot lépj be végrehajtani.

    echo 'deb http://httpredir.debian.org/debian/ jessie fő hozzájárulás nem ingyenes' | sudo tee -a / stb

  3. Írja be a következő parancsot a terminál ablakába:

    sudo dpkg --add-

  4. Írja be a következő parancsot a terminál ablakába:

  5. Írja be a következő parancsot a terminál ablakába:

    sudo

  6. nyomja meg Y a telepítés megerősítéséhez.

    A lépés során a telepítő megmutatja, hogy a Steam mennyi helyet foglal el. Ha Chromebookján nincs elegendő tárhely, akkor nem tudja telepíteni a Steamet.

  7. Egyetért a Steam licencszerződésével a telepítési eljárás befejezéséhez.

  8. Várja meg, amíg a Steam frissíti magát.

  9. választ BEJELENTKEZÉS MEGLÉVŐ SZÁMLÁRA hogy bejelentkezhessen a Steam-fiókjába. Most már használhatja a Steamet Chromebookján.

A Steam telepítése egy nem támogató Chromebookra

A natív Linux-alkalmazások bevezetése előtt az okos felhasználók megoldást találtak, amely lehetővé tette, hogy minden Chromebook futtassa a Linuxot a Chrome OS mellett. Ez bonyolultabb lehetőség, mint egyszerűen telepíteni egy Linux alkalmazást a Chrome OS-en keresztül, de ez az egyetlen lehetőség a legtöbb Chromebook számára.

A Crouton segítségével futtathatja az Ubuntu Linuxot Chromebookján

Ha ezt a módszert szeretné használni, akkor először a Crouton használatával kell telepítenie az Ubuntu vagy a Linux egy másik verzióját a Chrome OS mellett a Chromebookra.

Ez a módszer nem helyettesíti a Chrome OS-t, így továbbra is továbbra is használhatja Chromebookját, mint mindig. Ehhez azonban engedélyeznie kell a fejlesztői módot.

Váltás a Chrome OS-ről az Ubuntu Desktopra

Miután az Ubuntu fut a Chromebookon, bármikor válthat a Chrome OS és az Ubuntu között egy egyszerű billentyűkombinációval.

  • Intel és AMD Chromebookok: Az oda-vissza váltáshoz nyomja meg a gombot CTRL+ALT+HÁT és CTRL+ALT+ELŐRE, Majd nyomja meg a gombot CTRL+ALT+FRISSÍTÉS hogy frissítse az új asztalt.
  • ARM Chromebookok: az oda-vissza váltáshoz nyomja meg a gombot CTRL+ALT+SHIFT+HÁT és CTRL+ALT+SHIFT+ELŐRE.

Keresse meg a hivatalos Steam webhelyet, és válassza a lehetőséget Telepítse a Steamet. Amikor megnyílik az Ubuntu Software, válassza a lehetőséget felszerel és az alkalmazás automatikusan települ.

Ezzel a módszerrel minden alkalommal át kell váltania az Ubuntu-ra, amikor a Steamet használni kívánja. Nem férhet hozzá közvetlenül a Chrome OS felületéről.