Hogyan lehet inkognitóban menni a Chromebookon

Nem akarja, hogy a Google Chrome emlékezzen a böngészési előzményekre? Tudja meg, hogyan lehet inkognitómódban élni Chromebookon. Az inkognitó funkció nagyszerű módja annak megakadályozására, hogy mások böngészés közben és a keresési előzmények között láthassák a mozdulatait. Így használhatja az inkognitómódot Chromebookon.

A cikkben szereplő információk minden Chrome OS-eszközre vonatkoznak, a gyártótól függetlenül (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba stb.).


Mi az inkognitómód Chromebookon?

A Google Chrome inkognitómódja beépített a Chromebookokba. Az inkognitómód engedélyezése privát böngészési munkamenetet nyit meg egy külön böngészőablakban, amelyben a Chrome nem követi nyomon a következőket:

  • A böngésző keresési előzményei
  • A felkeresett webhelyek
  • Cookie-k és egyéb adatok a felkeresett webhelyekről
  • Az űrlapokba beírt információk

Az inkognitómódban letöltött fájlok és könyvjelzők megmaradnak, de a Chrome nem vezet nyilvántartást a letöltésekről.

A Chrome-bővítmények és kiegészítők inkognitómódban le vannak tiltva.


Hogyan lehet inkognitóban menni a Chromebookon

Privát böngészési munkamenet megkezdéséhez Chromebookon:

  1. Nyissa meg a Google Chrome-ot, és válassza a lehetőséget három pont a jobb felső sarokban.

  2. választ Új inkognító ablak.

    Használhatja a billentyűparancsot is Ctrl+műszak+N inkognitóablak megnyitásához egy Chromebookon.

  3. Megnyílik egy új, szürke háttérrel rendelkező böngészőablak, és megkezdheti a Chrome használatát, mint általában inkognitómódban.


Az inkognitómód letiltása a Chromebookon

A privát böngészési munkamenet akkor zárul le, amikor bezárja az inkognitóablakot. Alternatív megoldásként válassza a lehetőséget Inkognitó > Kilépés Inkognitó a Chrome-ban a normál Google kereséshez való visszatéréshez.

A Chromebook inkognitómódjának korlátai

Amikor meglátogat egy weboldalt, a Chrome automatikusan tárolja a cookie-kat és egyéb adatokat, amelyek segítenek az oldal gyorsabb betöltésében a következő látogatáskor. Inkognitómódban az ilyen adatok nem töltődnek le, így az oldalak nem töltődnek be gyorsabban ismételt látogatások alkalmával. A Chrome nem emlékszik semmilyen jelszóra vagy más információra, amelyet inkognitómódban adott meg a webhelyeknek.

Fontos megjegyezni azt is, hogy inkognitómódban a Chromebookon nem rejti el internetes tevékenységét az internetszolgáltató (ISP) elől. Ha munkahelyi vagy iskolai számítógépet használ, akkor a rendszergazda továbbra is láthatja a keresési előzményeket. Bármely meglátogatott webhely továbbra is gyűjthet információkat Öntől inkognitómódban, és Ön ugyanolyan kiszolgáltatott a rosszindulatú programoknak, mint általában.

Fiókok hozzáadhatók egy Chromebookhoz, hogy a laptopot használó személyeknek külön-külön el legyenek mentve a saját könyvjelzőik és más böngészőbeállítások.

A böngészési előzmények törlése a Chromebookon

Az inkognitómód használata mellett törölheti a Chromebook előzményeit is, hogy elrejtse a böngészési tevékenységet, vagy törölje a személyes adatait a biztonság kedvéért. Mindkettő nagyszerű módja annak, hogy a személyes adatai ne kerüljenek rossz kezekbe.

Amikor törli a Google Chrome böngészési előzményeit, az adatok törlődnek az összes olyan eszközről, amely szinkronizálva van a Google-fiókjával.