Hogyan lehet a Gmailt az alapértelmezett e-mail programként létrehozni

Ha az összes e-mailt elolvassa és írja a Gmailbe, fontolja meg a Gmail alapértelmezett e-mail szolgáltatásként történő beállítását. A Windows 7, a Windows 8 és a Windows 10 egyaránt beállítható úgy, hogy alapértelmezés szerint a Gmailt használja, függetlenül attól, hogy alapértelmezett böngészőként a Google Chrome-ot, a Mozilla Firefox-ot vagy a Microsoft Edge-t használja.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Gmailre vonatkoznak Windows 10, Windows 8.1 és Windows 7 rendszereken.


A Gmail beállítása alapértelmezett e-mail szolgáltatásként a Google Chrome-ban

Amikor a Gmailt alapértelmezett e-mail programként állítja be a Chrome-ban, akkor a weboldalakon az e-mail linkek automatikusan megnyílnak a Gmailben, ha kiválasztják.

  1. Nyissa meg a Chrome böngészőablakot.

  2. Válassza ki a Több gombra, amely három pont a Chrome ablak jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget beállítások.

  3. Görgessen le az oldal aljára, és válassza a lehetőséget Részletes.

  4. Válassza ki a nyíl jobb oldalán Webhelybeállítások a Adatvédelem és biztonság szakasz.

  5. Görgessen lefelé, és válassza ki a nyíl jobb oldalán Kezelők.

  6. Toggle Engedélyezi a webhelyeknek, hogy alapértelmezett protokollkezelőkké váljanak (ajánlott) nak nek On.

  7. Nyissa meg a Gmailt a Chrome böngészőben. Megnyílik egy felugró ablak, amelyben engedélyezi a Gmail számára az e-mail linkek megnyitását. Válassza a lehetőséget Hagyjuk.


A Gmail beállítása alapértelmezett e-mail szolgáltatásként a Firefoxban

Bár a Firefox általában a Windows alapértelmezett e-mail programját használja az e-mail linkek megnyitásához, a beállítások megváltoztatásával a Gmail lesz az alapértelmezett.

  1. Nyissa meg a Firefox böngészőablakot.

  2. Válassza ki a Menü megnyitása gombra a Firefox ablak jobb felső sarkában.

  3. Válasszon Opciók.

  4. Lapozzunk a alkalmazások szakaszban az Általános lapon.

  5. belép mailto a Tartalomtípus keresőmezőben, és válassza ki a találati listából.

  6. Válassza a jobb oldali legördülő nyilat Használja a Mail alkalmazást És válasszon Használja a Gmailt.

  7. Csukja be a about: preferenciák oldalt. A módosítások automatikusan mentésre kerülnek, és ezentúl a Gmail lesz az alapértelmezett e-mail program.


Hogyan állítsuk be a Gmailt alapértelmezett e-mail szolgáltatásként alapértelmezett böngészőként a Microsoft Edge szolgáltatással

A Microsoft Edge a Windows e-mail alapértelmezett beállítását használja. Bár nincs közvetlen módja annak, hogy a Gmailt válassza ki alapértelmezett e-mail kliensnek a Windows rendszerben vagy a Microsoft Edge-ben, az egyik megoldás az, hogy először a Gmailt állítsa be alapértelmezett e-mail programként a Google Chrome-ban, majd válassza a Chrome-ot az összes e-mail alapértelmezettként.

  1. Írja be a Windows 10-be alapértelmezett a Windows keresőmezőbe, és válassza a lehetőséget Alapértelmezett alkalmazásbeállítások az eredmények listáján. Windows 8 vagy Windows 7 rendszerben válassza a lehetőséget Rajtválassza Control Panel választani Programok és válassza ki a alapértelmezett programok.

  2. választ Email az Alapértelmezett alkalmazások kiválasztása alatt a Windows 10 alatt. Windows 8 vagy Windows 7 esetén válassza a lehetőséget Hozzárendel egy Fájltípus vagy protokoll egy ütemtervet majd válassza ki MAILTO jegyzőkönyvek alatt.

  3. választ Google Chrome mint e-mail kliens, és zárja be az ablakot. Amikor rákattint egy e-mail linkre az MS Edge-ben, egy új Google Chrome böngészőablak nyílik meg a Gmail segítségével.