Hogyan lehet az IE11-et alapértelmezett böngészővé tenni a Windows rendszerben

Amikor megnyit egy webfájlt vagy linket a Windows rendszerben, az az alapértelmezett webböngészőben indul. Például a Windows 10 rendszerben, ha kiválaszt egy e-mail linket a Microsoft Outlook alkalmazásban, megnyílik az URL a Microsoft Edge-ben. Ha inkább az IE 11-et használja, akkor az alábbiak szerint teheti az Internet Explorert az alapértelmezett webböngészővé.

A cikkben található utasítások a Windows 11, Windows 10 és Windows 8 rendszeren futó Internet Explorer 7-re vonatkoznak.


Az IE beállítása alapértelmezett böngészőként a Windows 10 rendszerben

Noha a Microsoft Edge a preferált webböngésző a Windows 10 számára, továbbra is beállíthatja alapértelmezett böngészőként az Internet Explorert.

  1. Írja be a Windows Start menü keresősávjába Alapértelmezett alkalmazások, Majd válassza ki Alapértelmezett alkalmazások a keresési eredmények között.

  2. Válassza ki az aktuális böngészőt Webböngésző az Alapértelmezett alkalmazások ablakban.

  3. választ Internet Explorer 11.

    Az IE 11 konfigurálásához csak bizonyos fájltípusok megnyitásához válassza a lehetőséget Válassza az alapértelmezett alkalmazásokat fájltípus szerint a Alapértelmezett alkalmazásablak.

  4. Zárja be a beállítások ablakot. Az alapértelmezett böngésző beállítása Internet Explorer 11 lesz.


Az Internet Explorer alapértelmezett böngészővé tétele a Windows 8 és 7 rendszerhez

Az Internet Explorer már a Windows 8 és a Windows 7 alapértelmezett böngészője; azonban ha másra cserélte, a következőképpen állíthatja vissza:

  1. Válassza ki a beállítások Fogaskerék az IE 11 jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget Internet Options a legördülő menüből.

  2. Válassza ki a Programok Tab.

  3. választ Tedd alapértelmezetté alatt a Alapértelmezett webböngésző szakasz.

  4. választ OK a párbeszédpanel bezárásához. Az Internet Explorer lesz a számítógép alapértelmezett webböngészője.