Hogyan lehet kijavítani a Spotify működését

A Spotify az egyik leggyakrabban használt zenei streaming szolgáltatás minden eszközön. Mégis, mi történik, ha a Spotify nem működik? A zenéhez való visszatéréshez el kell végeznie egy kis hibaelhárítást a probléma megtalálásához, így gyorsan megoldhatja azt.


A Spotify működésének okai

Számos oka lehet annak, hogy a Spotify nem működik. Néhány a leggyakoribb:

  • Internet kapcsolat kérdések
  • App hibák
  • Bluetooth-kapcsolati problémák
  • Kiesések a Spotify végén
  • Hiányzó frissítések

A Spotify alapvető hibaelhárítási lépései

Mielőtt elmélyülne a zenei streaming szolgáltatás hibaelhárításában, kezdje el ezeket a lényeges lépéseket, amelyek számos problémát megoldhatnak az alkalmazással:

  • Indítsa újra az eszközt: Az eszköz újraindítása az első lépés, amelyet bármilyen eszközzel kapcsolatos probléma esetén meg kell tennie.
  • Indítsa újra a Spotify kapcsolatot: Miután újraindította az eszközt, nyissa meg a Spotify alkalmazást vagy szolgáltatást, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e.

Ha a Spotify továbbra sem hajlandó együttműködni, amikor más webhelyek működnek, itt az ideje folytatni a további hibaelhárítási lépéseket.

sgcdesignso / Unsplash


A Spotify streaming hibák kiküszöbölése

Az offline állapotban lévő hiba a leggyakoribb hiba, amelyet a Spotify felhasználói látnak az alkalmazáson belül. Mégis láthatja a Nem lehet lejátszani az aktuális számot hibaüzenetet. Ezek a problémák gyakori streaming hibák a Spotify-ban, és ugyanazokat a hibaelhárítási lépéseket igénylik.

  1. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. A hibás hálózati kapcsolatok offline hibát okozhatnak. Győződjön meg róla, hogy csatlakozik az internethez, és indítsa újra a Spotify alkalmazást.

  2. Ellenőrizze a Spotify állapotát. Ha a Spotify mindenki számára leáll, akkor offline hibát láthat. Látogasson el egy webhelyre, például a DownDetector-ra, és ellenőrizze a Spotify állapotát.

    Élő frissítéseket is meglátogathat a Spotify Status Twitter oldalán.

  3. Frissítse a Spotify alkalmazást. Ha eszköze nem frissíti automatikusan az alkalmazásokat, ellenőrizze, hogy a Spotify-nak szüksége van-e frissítésre. Néha problémák merülhetnek fel az alkalmazások régebbi verzióival az újabb frissítések által javított hibák miatt.

  4. Állítsa vissza a hálózati beállításokat. Ha minden más nem sikerül, akkor lehet, hogy vissza kell állítania a hálózati beállításokat.

    A hálózati beállítások visszaállítása az összes hálózati beállítást eltávolítja az eszközről. Bár az eszköznek automatikusan újra csatlakoznia kell, mentse el a hálózati információkat, hogy szükség esetén könnyen visszaállíthassa őket.


A Spotify hangproblémák kijavítása

Dadog, vagy be-be jár a zene? Nem hall semmilyen hangot a készülékről, annak ellenére, hogy a Spotify zenét játszik? Néhány hibaelhárítási lépéssel megpróbálhatja megoldani ezeket a hanggal kapcsolatos problémákat.

  1. Csatlakoztassa a Bluetooth-eszközöket. Ellenőrizze, hogy elég közel van-e ahhoz, hogy a Bluetooth fejhallgató (vagy hangszóró) csatlakozni tudjon.

  2. Ellenőrizze, hogy a fejhallgatóban nincs-e törmelék. Ellenőrizze, hogy a fülhallgató tiszta-e. Ha vannak akadályok, ez gyenge hangot okozhat. Tisztítsa meg őket puha ruhával, és próbálja újra. Ha a fejhallgató nem működik, az problémákat okozhat.

  3. Tiltsa le a hardveres gyorsítást. Számítógép használata esetén ez a beállítás arra szolgál, hogy az eszköz gyengébb hardverei lépést tartsanak a streaming funkcióval. Kikapcsolásával a hangos problémák megoldódhatnak.

  4. Állítsa le a Spotify-t abban, hogy ugyanabban a hangerőben játsszon dalokat. Ha számítógépet használ, kapcsolja ki a Játssza le az összes dalt ugyanabban a hangerőben beállítás. Miután kikapcsolta a beállítást, csatlakozzon újra, hogy lássa, jobb-e a hangminőség.

  5. Távolítsa el és telepítse újra a Spotify programot. Távolítsa el és telepítse újra az alkalmazást. Egy friss telepítés kijavíthatja az alkalmazáson belüli ismeretlen hibákat, amelyek a hangproblémákat okozták.


A Spotify-ban nem letöltött dalok javítása

A Spotify lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zenét töltsenek le offline hallgatáshoz. Nem tudja letölteni a lejátszási listát vagy a dalt? Néhány dolgot kipróbálhat.

A Spotify szerint podcastok és albumok nem tölthetők le az asztalon.

  1. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatot. A dalok letöltéséhez a Spotify-ból csatlakoznia kell az internethez.

  2. Ellenőrizze a készülék memóriáját. Ha az eszköznek nincs memóriája, a Spotify nem tud zeneszámokat letölteni rá. Távolítsa el a fel nem használt alkalmazásokat vagy adatokat a zene letöltésének folytatásához.

    Az okostelefon-tárolás megértése: Valóban elegendő a 16 GB-os tárhely?

  3. Győződjön meg arról, hogy nincs ötnél több eszköze a Spotify használatával. Jelenleg csak öt eszközre tölthet le dalokat Spotify-fiókonként. A folytatáshoz távolítson el egy eszközt.

Hiányoznak a letöltések? A Premium-fiók aktív állapotának megőrzéséhez 30 napos időszakonként legalább egyszer online kell csatlakoznia a Spotify-hoz. Ha nem, akkor a letöltések eltávolításra kerülnek.

Hogyan lehet hiányzó lejátszási listát találni a Spotify-on

Hiányzik a kedvenc lejátszási listád? Ha igen, ne essen pánikba. Ehelyett próbálja ki ezeket a hibaelhárítási lépéseket.

  1. Ellenőrizze a fiókját. Ha több Spotify-fiókkal rendelkezik, előfordulhat, hogy rossz fiókba van bejelentkezve. Jelentkezzen ki, jelentkezzen be, majd keresse meg a lejátszási listáját.

    Új fiókot hozott létre a Facebookhoz kapcsolva? Ha igen, jelentkezzen be a Facebook segítségével a fiók megtalálásához.

  2. Törölt lejátszási lista helyreállítása. Ha véletlenül törölte a lejátszási listát, visszakaphatja. A Spotify minden esetre biztonsági másolatot készít az Ön által létrehozott lejátszási listákról.

    Nem biztos benne, hogy van másik fiókja? A Spotify segíthet. Látogasson el a Fiók Súgó szakaszába segítségért.

Ha nem tudja megoldani a problémát, annak oka lehet egy hiba, amelyet a Spotify vizsgál. Nézze meg a Spotify Folyamatos kérdések közösségét a frissítésekről.