Hogyan lehet kijavítani a Fitbit nem szinkronizálását

Ha Ön Fitbit tulajdonosa, időnként olyan problémába ütközhet, amely nem szinkronizálódik iPhone-nal, Android-eszközzel vagy számítógéppel, és az alkalmazás azt mondja, hogy a szinkronizálási folyamat nem hajtható végre, vagy hogy a fitneszkövető nem használható megtalált. Ennek a meghibásodásnak több oka lehet. Ugyanannyi javítás is létezik, amelyeket gyorsan és az eszköz kockázata nélkül lehet megvalósítani. Ezeket a javításokat az alábbiakban ismertetjük.

Az ebben a cikkben szereplő tippek felhasználhatók a Fitbit tracker összes modelljével kapcsolatos szinkronizálási problémák megoldására, a Fitbit Charge 3 és a Fitbit Ace, valamint a Fitbit Ionic és a Fitbit Versa között.

FitBit


A Fitbit Sync hibák oka

A Fitbit szinkronizálási hibák általában azzal függenek össze, hogy a fitneszkövető elszakad az okostelefontól, táblagéptől, számítógéptől vagy iPod touch-tól, amelyhez eredetileg csatlakoztatták. Ennek oka lehet az, hogy egyszerre túl sok eszközhöz csatlakozik, a Bluetooth nem működik megfelelően, vagy a Fitbit operációs rendszerének kisebb hibája van.

Hogyan lehet megoldani a Fitbit Tracker szinkronizálási problémáját

Nehéz pontosan meghatározni, hogy egy Fitbit miért nem szinkronizálódik megfelelően iPhone-hoz, Android-hoz vagy más eszközhöz. A probléma megoldására azonban számos bevált megoldás létezik, és ezek a Fitbit fitneszkövető összes modelljével működnek.

  1. Kényszerítsen kézi szinkronizálást. Előfordul, hogy a Fitbit alkalmazásnak szüksége van egy kis megrázkódtatásra a szinkronizálás elindításához még a megnyitása után is. A szinkron kényszerítéséhez érintse meg a tagkártya ikont, koppintson a Fitbit nyomkövető nevére, majd érintse meg a elemet Szinkronizálás most.

  2. Ellenőrizze a Bluetooth beállításait. A Fitbit tracker szinkronizálja az adatokat okostelefonokkal, táblagépekkel és számítógépekkel Bluetooth használatával, így nem tud csatlakozni, ha a Bluetooth le van tiltva az eszközön.

    A Bluetooth a legtöbb intelligens eszköz gyorsmenüjéből ki- és bekapcsolható. IPadOS operátoron csúsztassa lefelé a jobb felső sarokban a menü megnyitásához. Android és Windows Phone esetén csúsztassa lefelé az ujját a megnyitásához.

  3. Telepítse a Fitbit alkalmazást eszközére. Ha új Fitbit nyomkövetőt vásárolt, valószínűleg a hivatalos alkalmazást telepítette okostelefonjára, táblagépére vagy számítógépére annak beállításához. Ha azonban használt Fitbit-t kapott, akkor lehet, hogy nem. Más eszközöktől eltérően a Fitbit speciális alkalmazást igényel a másik eszközhöz való csatlakozáshoz és az adatok szinkronizálásához.

  4. Frissítse a Fitbit programot. Az eszköznek gondjai lehetnek a nyomkövetővel való csatlakozással, ha elavult.

  5. Csak egy eszközzel szinkronizálja a Fitbit-et. Jó ötletnek tűnhet a Fitbit nyomkövető párosítása az iPhone készülékkel, amikor házon kívül van, és a Windows 10 számítógép, amikor otthon van, de ez konfliktust okozhat a nyomkövetőnek, amikor megpróbál csatlakozni mindkettőhöz ugyanakkor. A probléma megoldásának legjobb módja az, ha kikapcsolja az egyik eszközön a Bluetooth-ot, amikor megpróbálja szinkronizálni a másikkal. A második eszközt teljesen kikapcsolhatja.

  6. Tiltsa le a Wi-Fi-t. Néha az okostelefon vagy táblagép Wi-Fi-jének és Bluetooth-jának egyidejű bekapcsolása megakadályozhatja ezen technológiák megfelelő működését. Ha egy Fitbit nyomkövetőt próbál szinkronizálni, ez akadályozhatja a Bluetooth-kapcsolatot és megakadályozhatja a szinkronizálást.

  7. Ellenőrizze a Fitbit akkumulátort. Míg a Fitbit nyomkövetők hosszú akkumulátor-élettartammal rendelkeznek, ezeket az eszközöket körülbelül naponta újra kell tölteni. Ha a nyomkövető nem szinkronizál, akkor lehet, hogy kimerült az áram és kikapcsolta. Ez akkor valószínű, ha Fitbit One vagy Fitbit Zip tulajdonosa van. Ezeket általában zsebben vagy táskában helyezik el, és könnyen el lehet felejteni, amikor a készülék végén tölti a napot.

  8. Indítsa újra a Fitbit nyomkövetőt. A Fitbit újraindítása lényegében megegyezik a számítógép újraindításával. Frissíti az eszköz operációs rendszerét, és általában megoldja a felmerülő problémákat, például a szinkronizálási problémákat.

    A Fitbit újraindításának utasításai modellenként változnak, de általában magukban foglalják a nyomkövető csatlakoztatását az USB töltőkábelbe, az áramforráshoz való csatlakozást és a fő gomb körülbelül 10 másodpercig történő lenyomását. Ha helyesen tette, a Fitbit logó villog a képernyőn, és a készülék újraindul. A Fitbit újraindítása az értesítéseken kívül nem törli az adatokat.

    Az újraindításra általában akkor van szükség, ha a fent említett problémák valamelyikével találkozik, például Wi-Fi és Bluetooth konfliktusokkal, vagy ha több eszközhöz kapcsolódik.

  9. Állítsa vissza a Fitbit nyomkövetőt. Az alaphelyzetbe állítás végső megoldás, mivel minden adatot töröl és visszaállítja a Fitbit gyári beállításait. Visszaállíthatja az online Fitbit-fiókjához szinkronizált adatokat a visszaállítás után. A Fitbit alaphelyzetbe állítása a saját modelljétől függően különbözik, egyeseknél egy gemkapcsot kell behelyezni egy lyukba, míg másokat a készülék beállításaiban végeznek. Egyes nyomkövetőknek, mint például a Fitbit Surge és a Fitbit Blaze, nincs gyári beállítás.

    Ne tévessze össze az újraindítást és a visszaállítást, amikor online vagy offline ügyfélszolgálattal beszél. A Fitbit újraindítása kikapcsolja és újra beindítja, miközben a visszaállítással mindent töröl.