Hogyan lehet kijavítani a WhatsApp értesítéseket, amelyek nem működnek

A WhatsApp üzenetküldő alkalmazás népszerű és ingyenes módja a kommunikációnak barátaival, családtagjaival és kollégáival Android okostelefonokon, iPhone-okon és Windows-eszközökön. Előfordul, hogy az alkalmazás értesítései nem működnek megfelelően, így arra kényszerítve, hogy nyissa meg az alkalmazást, hogy manuálisan ellenőrizze, kapott-e DM-t, ami időigényes és frusztráló.

Azok a problémák, amelyek megakadályozzák az értesítések létrehozását, szintén nem eredményezhetnek WhatsApp-értesítéseket a lezárási képernyőkön. Próbálja ki ezeket a javításokat a problémák megoldására, és térjen vissza a barátokkal, munkatársakkal és családtagokkal folytatott kommunikációra.

A cikkben szereplő információk a WhatsApp alkalmazásra vonatkoznak az Android 4.0.3 és újabb verziójú okostelefonokon, az iOS 9 és újabb verziójú iPhone készülékeken, a Windows 10 és a Windows 8 rendszeren.

anyaberkut / istock / Getty Images Plus


A WhatsApp értesítési hibáinak oka

Ha a WhatsApp értesítései nem működnek, akkor a helytelen alkalmazásbeállításokat vagy beállításokat választhatja ki. Máskor előfordulhat, hogy az eszköz egyes engedélyeit letiltották. Néha nincs észlelhető ok.

Hogyan lehet kijavítani a WhatsApp értesítéseket, amelyek nem működnek

Ha a WhatsApp értesítései nem jelennek meg, az alábbi javítások segítségével működjön újra az értesítések és riasztások iPhone-on, Androidon, Windowson és az interneten.

  1. Kapcsolja ki a Repülő üzemmódot. Valamennyi platform rendelkezik valamilyen repülőgépes üzemmóddal, amely kikapcsol minden internetkapcsolatot, és megakadályozza az új WhatsApp-üzenetek bejövését és értesítések küldését.

    • A Wi-Fi kezelése Androidon
    • Repülős mód kezelése iPhone-on
    • Repülőgépes mód kezelése Windows-eszközökön
  2. Ellenőrizze, hogy online-e. Ha letiltotta a mobil- és a Wi-Fi-kapcsolatokat, nem fog semmilyen WhatsApp-értesítést, hívást vagy csevegő üzenetet kapni. Ha iPhone vagy Android készülékét csatlakoztatja a Wi-Fi hálózathoz, lehetővé teszi az értesítések kézbesítését.

  3. Kérjen segítséget egy barátjától. Csak akkor kap WhatsApp értesítést, ha valaki felhív vagy üzenetet küld neked az alkalmazásban. Kérjen meg egy barátot, hogy küldjön neked WhatsApp csevegőüzeneteket, hogy lássa, van-e valami probléma.

    Kérjen meg valakit, hogy küldjön Önnek WhatsApp üzenetet, miután kipróbálta ezeket a megoldásokat, hogy lássa, működik-e.

  4. Engedélyezze az értesítéseket a WhatsApp alkalmazásban. Nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és lépjen a következőre: beállítások > Értesítések és ellenőrizze, hogy be vannak-e kapcsolva az értesítési beállítások.

    A beállítás bekapcsol, ha a kapcsoló zöld.

  5. Ellenőrizze a Ne zavarjanak beállításokat. Ezek befolyásolhatják, hogy milyen típusú alkalmazásértesítéseket kap, milyen módon jelennek meg az értesítések, és mikor kap ilyeneket. Ellenőrizze még egyszer, hogy ez a funkció nem hallgatja el a WhatsApp-értesítéseket.

    • A Ne zavarjanak kezelése iPhone készüléken
    • A Ne zavarjanak kezelése Android rendszeren
    • Csendes órák kezelése Windows rendszeren
  6. Kapcsolja ki a Wi-Fi-t. Bár lehet, hogy csatlakozik Wi-Fi-kapcsolathoz, az internetszolgáltatás nem működik. Kapcsolja ki a Wi-Fi-t iPhone vagy Android okostelefonján, és váltson mobilhálózatára, hogy lássa, segít-e.

  7. Indítsa újra az eszközt. Windows laptop vagy számítógép, iPhone vagy Android eszköz újraindítása számos problémát megoldhat.

  8. Telepítse a legújabb operációs rendszer frissítéseket. Csakúgy, mint egy eszköz újraindításakor, a legfrissebb operációs rendszer-frissítések telepítése is gyakran kijavíthatja az esetleges hibákat.

    • Frissítés iOS
    • Frissítse az Androidot
    • Frissítés a Windows 10
  9. Frissítse a WhatsApp alkalmazást. Néha az operációs rendszer új verziója bizonyos alkalmazásfunkciók megfelelő működésének leállítását okozhatja. Az alkalmazásfrissítés javíthatja ezt a kompatibilitás javításával. A használt operációs rendszertől függetlenül mindig fontos, hogy naprakészen tartsa a legfrissebb funkciókat, javításokat és biztonsági frissítéseket.

    • Frissítse az iOS-alkalmazásokat
    • Frissítse az Android-alkalmazásokat
    • Frissítse a Windows alkalmazásokat
  10. Ellenőrizze, hogy az alacsony fogyasztású mód be van-e kapcsolva. Sok eszköz rendelkezik olyan funkcióval, amely automatikusan kikapcsolja az alkalmazás háttér-tevékenységeit és az értesítéseket, ha az akkumulátor lemerül. Ellenőrizze, hogy ezt nem véletlenül aktiválták-e.

    • Az alacsony fogyasztású mód kezelése iPhone-on
    • Az energiatakarékos mód kezelése Androidon
    • Az Battery Saver szolgáltatás kezelése Windows rendszeren
  11. Ellenőrizze az iOS és az Android WhatsApp értesítési beállításait. Menj beállítások > WhatsApp > Értesítések iPhone-on vagy Alkalmazáskezelő > WhatsApp > Értesítések Androidon. Ezután ellenőrizze, hogy az összes megfelelő értesítési beállítás be van-e kapcsolva.

  12. Engedélyezze a háttér tevékenységet. Menj beállítások > WhatsApp az iPhone-on, és ellenőrizze Háttér App frissítése és mobile Data engedélyezve vannak. Androidon nyissa meg Alkalmazáskezelő > WhatsApp > Adatok használata és biztosítsa ezt Korlátozza a háttéradatokat nincs kiválasztva.

  13. Jelentkezzen ki más eszközökön. Előfordulhat, hogy WhatsApp-értesítéseket kap egy másik eszközön, ha több helyen van bejelentkezve a WhatsApp-ba. Jelentkezzen ki az összes WhatsApp-alkalmazásból mobiltelefonon, táblagépen és számítógépen, majd csak egy eszközön jelentkezzen be.

    Jelentkezzen ki a WhatsApp webes verziójából, ha a böngészőbe bejelentkezett fiókja eléréséhez.

  14. Kapcsolja be az asztali értesítéseket. Ha a WhatsApp webes verzióját használja, kapcsolja be az értesítéseket a webböngészőben a parancsra kattintva, amikor csatlakozik fiókjához. Ha nem látja a felszólítást, a böngésző nem támogatja az asztali értesítéseket. Használjon olyan böngészőt, mint például a Microsoft Edge vagy a Google Chrome.

    Az Edge bármely webhelyének asztali értesítési beállításait is ellenőrizheti beállítások > Részletes > Engedélyek kezelése és megérinti a webhely nevét. A folyamat hasonló a többi böngészőben is.