Hogyan lehet kijavítani a fekete képernyőt a FaceTime-en

A FaceTime lényege elmúlik, ha a végén egy üres vagy fekete képernyő jelenik meg. Bár az audiokommunikáció hatékony, nincs semmi olyan, mint látni valaki arcát. Vessünk egy pillantást arra, hogy a FaceTime-hívások miért csak fekete képernyő, nem pedig barátok és családtagok.

Elizabeth Fernández / Getty Images


A fekete képernyő okai a FaceTime-on

A FaceTime fekete képernyőjének számos oka van. Valami olyan egyszerű lehet, mint egy szoftveres beállítás hardverhibára. Íme néhány lehetséges ok a fekete képernyő megjelenítésére a FaceTime-on:

  • A kamera ki van kapcsolva vagy ki van kapcsolva.
  • A kamera nem működik.
  • A kamerát egy másik alkalmazás használja.
  • Valami akadályozza a kamera lencséjét.
  • Gyenge vagy nincs internetkapcsolat.

A FaceTime fekete képernyővel kapcsolatos problémák megoldása

A FaceTime fekete képernyőjének legtöbb javítását otthon elvégezheti. Kis idő és türelem mellett képesnek kell lennie arra, hogy a FaceTime újra működésbe lépjen. Nézzünk át néhány lehetséges javítást az alábbiakban.

  1. Ez csak hangos hívás? Ellenőrizze, hogy nem véletlenül választott-e csak hangos hívást. Talán ez a legártatlanabb ok, amiért néha fekete képernyőt láthat a FaceTime használatakor. Ha csak hangos hívást kezdeményez, akkor a FaceTime gombot a képernyő közepén, amikor beszél. Válassza ezt a gombot a videohívásra való váltáshoz.

  2. Elakadt a kamera lencséje? Ellenőrizze, hogy Ön vagy hívója nem blokkolja-e a kamera lencséjét. Ez néha megtörténhet, amikor egy rosszul elhelyezett hüvelykujj vagy ujj kikapcsolja az eszköz kameráját, így fekete képernyő marad.

  3. Melyik kamerát használja? Ellenőrizze, hogy melyik kamera van kiválasztva. Lehet, hogy az elülső kamera engedélyezve van a szelfikamera helyett.

  4. Mostanában kikapcsolta a készüléket? Ha nem, indítsa újra az eszközt. Igen, ez egy másik egyszerű lehetőség, de bizonyos esetekben működik, mivel az újraindítás bezárja az összes megnyitott alkalmazást. Lehet, hogy erre van szükség a FaceTime megfelelő működéséhez.

  5. A kamera elfoglalt? Ellenőrizze, hogy készüléke kameráját nem használja-e egy másik alkalmazás. Előfordul, hogy a fekete képernyőket egy másik alkalmazás okozza, amely nyitva van az eszközön, és az eszköz kameráját használja. Mivel ez a kiegészítő alkalmazás már elfoglalja a fényképezőgépet, be kell zárnia, mielőtt újra megfelelően működhetne a FaceTime-hívás videó része.

  6. Van jó internetkapcsolatod? Ellenőrizze internetkapcsolatát, hogy megtudja, erős-e a kapcsolat. Az egyik lehetséges oka annak, hogy a FaceTime-videó nem működik, az az, hogy internetkapcsolata problémát tapasztal, vagy nem különösebben nagyszerű. Ha Wi-Fi hálózatot használ, győződjön meg arról, hogy a lehető legközelebb van a Wi-Fi útválasztóhoz.

  7. Letiltva van a FaceTime a vevő végén? Ellenőrizze, hogy Önnek vagy hívójának nincs-e korlátozva a FaceTime. A hozzáférési korlátozások (például a szülői felügyelet) nem adnak fekete képernyőt a hívás közepén. Ehelyett a korlátozások megakadályozzák, hogy sikeresen kezdeményezzen videohívást, ha a rádióerősítő megszüntette a FaceTime hozzáférését az eszközén. Mint ilyen, kérje meg a vevõjét, hogy menjen beállítások, majd ellenőrizze korlátozások (iOS 11 vagy korábbi rendszerekben, a általános), Vagy Képernyőidő (iOS 12 vagy újabb verzióban).

  8. A készüléke naprakész? Ha nem, frissítse az eszköz operációs rendszerét. A frissítések megoldhatják a mögöttes szoftverproblémákat, amelyek a FaceTime fekete képernyőjét okozhatják. Mint ilyen, ha rendelkezésre áll az iOS vagy a MacOS új verziója, érdemes frissíteni az iPhone-t, iPad-et vagy Mac-et.

  9. A fenti javítások nem működtek? Ha továbbra is problémákat tapasztal, végezze el az eszköz gyári visszaállítását. Ez drasztikus lehetőség, és csak akkor szabad végrehajtani, ha a fenti lehetőségek egyike sem oldja meg a FaceTime fekete képernyő problémáit. Amint azt az iPhone, iPad és Mac korábbi Web útmutatói kifejtik, a gyári visszaállításokat általában csak a készülék biztonsági mentése után szabad elvégezni.

  10. További segítségre van szüksége? Menjen egy Apple Store-ba vagy egy hivatalos szervizbe. Ez az utolsó lehetőség a FaceTime fekete képernyő problémáihoz, és csak akkor szabad megtenni, ha a fenti módszerek egyike sem működik.