Hogyan lehet kijavítani a Steam Broadcast nem működik

A Steam Broadcast funkciója lehetővé teszi a játékfolyam streamelését további szoftverek telepítése nélkül. Ha a Steam Broadcast nem működik, akkor nem nézheted meg a barátaid játékát a Steam-en, és ők sem nézhetnek téged.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Steam kliensre vonatkoznak Windows, macOS és Linux rendszerekhez.

imran kadir fotózás / Pillanat / Getty


A Steam műsorszórás nem működő okai

A Broadcast funkcióhoz olyan számítógépre van szükség, amely elég nagy ahhoz, hogy valós időben kódolja a videókat, és nagy sebességű internetkapcsolat szükséges. Ha biztos abban, hogy a hardveres korlátozások nem okoznak problémát, akkor más problémák is érinthetik a számítógépet és a hálózati hardvert. A víruskereső és a tűzfalszoftver is zavarhatja a Steam Broadcastot. Alternatív megoldásként szükség lehet a Steam beállításainak módosítására.

Ha nem nézheti meg barátainak játékát a Steamen, győződjön meg arról, hogy böngészője kompatibilis a Steam Broadcastal.


A Steam Broadcast problémáinak megoldása

A Steam Broadcast újra működéséhez kövesse ezeket a lépéseket sorrendben. Minden lépés után ellenőrizze, hogy működik-e a Steam Broadcast.

  1. Győződjön meg róla, hogy a Steam Broadcast be van kapcsolva. Navigáljon ide Gőz > beállítások > Broadcasting és ellenőrizze a Adatvédelmi beállítás. Válassza ki a Bárki megnézheti a játékaimat ha nyilvánosan elérhetővé kívánja tenni Steam Broadcast-ját.

  2. Kapcsolja be a műsorszolgáltatás állapotjelzőjét. A jelzés nélkül is lehet sugározni. Navigáljon ide Gőz > beállítások > Broadcasting, és válassza ki a Mindig mutassa az Élő állapotot választási lehetőség. Ez az opció megjeleníti a él jelzés a képernyő jobb felső sarkában, amikor közvetít.

  3. Módosítsa a streaming beállításokat. Ha internetkapcsolata nem biztosít elég nagy feltöltési sávszélességet, a videó méretének, a bitrátának vagy a kódolás minőségének csökkentése segíthet. Ha a számítógép hardverének problémái vannak a videó kódolásával játék közben, válassza a lehetőséget Legjobb teljesítmény alatt Optimalizálja a kódolást a.

  4. Indítsa újra a számítógépet. Ezzel a Steam újraindítására kényszerül, és megtisztít számos mögöttes problémát, amelyek megakadályozzák a Steam Broadcast funkció működését.

  5. Kapcsolja be a modemet és az útválasztót. Ha hozzáfér a modemhez és az útválasztóhoz, húzza ki mindkét eszközt, majd kb. 30 másodperc múlva csatlakoztassa mindegyiket. Ez kitisztítja az eszközöket, és mindegyiket új kapcsolat létrehozására kényszeríti.

  6. Használjon vezetékes Ethernet kapcsolatot. Míg a Wi-Fi kényelmes, az Ethernet gyorsabb és megbízhatóbb. Ha az Ethernet-hez való csatlakozás nehéz vagy lehetetlen, helyezze közelebb a számítógépet a vezeték nélküli útválasztóhoz, és mozgassa az akadályokat az útból.

  7. Ellenőrizze az internetkapcsolat sebességét. A streaming nagy sávszélességet igényel, így lassú internetkapcsolat esetén nem fog működni. A Steam nem biztosítja a minimálisan szükséges feltöltési sebességet, de gondot okozhat a kiváló minőségű streaming, ha a feltöltési sebesség lassabb, mint 5 Mbps.

  8. Váltson másik Wi-Fi hálózatra. Ha egy másik internetkapcsolathoz van hozzáférése, váltson rá, és ellenőrizze, hogy működik-e a Steam Broadcasting.

    A mobil adat általában nem nyújt elég nagy feltöltési sebességet a játékok Steam-ben történő streameléséhez, ezért ne használjon telefont hotspotként.

  9. Tiltsa le a víruskereső szoftvert. Bizonyos esetekben a víruskereső szoftverek zavarhatják az olyan alkalmazások működését, mint a Steam. Ha a víruskereső a Steamet fenyegetésként azonosította, zárja ki a programot a víruskeresésből, vagy próbáljon ki egy másik ingyenes víruskereső programot.

  10. Tiltsa le a tűzfalat. A tűzfalak megakadályozzák az illetéktelen szoftverek hozzáférését a számítógéphez, és megakadályozzák az alkalmazások internetkapcsolatát. Ha a tűzfala a Steam blokkolására van beállítva, hozzon létre egy speciális kivételt.

  11. Telepítse újra a Steamet. Ha a Steam Broadcast még mindig nem működik, akkor probléma lehet a Steam klienssel. A probléma megoldásának legjobb módja a Steam eltávolítása, a telepítő letöltése és újratelepítése.

    A Steam eltávolításával a játékok is eltávolításra kerülnek. Ennek elkerülése érdekében helyezze át a Steam játékokat egy másik mappába vagy meghajtóra a Steam eltávolítása előtt.

  12. Látogasson el a Steam Broadcasting támogatási oldalára. Ha a Steam Broadcast még mindig nem működik, akkor a rendszer nem működik. Ellenőrizze a fórumokon, hogy mások jelentettek-e problémákat. Ha minden más nem sikerül, forduljon a Steamhez segítségért.