Hogyan lehet kijavítani egy Xbox One vezérlőt, amely nem kapcsol be

Semmi sem vonja ki gyorsabban a játékból, mint egy Xbox One vezérlő, amely nem kapcsol be. Annak ellenére, hogy elég masszív, számos okból megszakadhat. Általában elmondhatja, hogy nem működik, ha az Xbox gomb nem világít. Amikor a vezérlő normálisan működik, az Xbox gomb megnyomásával villogni kezd, majd bekapcsolva marad.

Néhány probléma, amely megakadályozza az Xbox One vezérlő bekapcsolását, szakszerű javítást igényelhet, vagy cserevezérlőt kell vásárolnia. Számos dologgal próbálkozhat először a probléma megoldásával. Az alábbiakban részletezzük ezeket a hibaelhárítási lépéseket.


Gyakori okok, amelyek miatt az Xbox One vezérlő nem kapcsol be

Az Xbox One vezérlő bekapcsolását megakadályozó legtöbb probléma az akkumulátorokkal vagy az akkumulátor érintkezőivel, a töltési és lejátszási készlettel, a firmware problémákkal vagy a belső hardverhibákkal kapcsolatos. Ezek egy része otthon javítható, mások pedig nem.

Íme a leggyakoribb problémák, amelyek megakadályozhatják az Xbox One vezérlő bekapcsolását:

  • Elemek: Az Xbox One vezérlő bekapcsolásának elmulasztásának leggyakoribb oka az akkumulátorokkal kapcsolatos. Ha az akkumulátorok elhasználódtak, vagy töltésre van szükségük, akkor nem kapcsolnak be. Ez nem kapcsol be, ha az elemeket nem megfelelően helyezik be.
  • Akkumulátor érintkezők: A vezérlő nem kapcsol be, ha az akkumulátor érintkezői túlságosan elhasználódtak vagy meghajlottak. Az sem kapcsol be, ha az elemek más okból nem lépnek szorosan kapcsolatba.
  • Töltőkábel problémák: Ha töltő- és lejátszókészletet használ a vezérlő feltöltéséhez, a kábel rossz lehet. Ezek a kábelek belsőleg meghibásodnak, ezért nem feltétlenül mondhatja meg, hogy rossz, ha csak megnézi.
  • Firmware problémák: Előfordulhat, hogy a vezérlő nem kapcsol be újra, ha a vezérlő firmware-frissítése megszakad.
  • Belső hibák: Néha valami fizikailag megszakad a vezérlő belsejében, ami megakadályozza a bekapcsolást.

Ha a vezérlő világít, de nem csatlakozik, az adott problémával kapcsolatos részletesebb hibaelhárítási információkért lásd: Mi a teendő, ha az Xbox One vezérlő nem csatlakozik.


Hogyan lehet kijavítani egy Xbox One vezérlőt, amely nem kapcsol be

Íme néhány hibaelhárítási tipp és megoldás az Xbox One vezérlő számos problémájához:

  1. Ellenőrizze az elemeket. Távolítsa el az elemtartót a vezérlő hátulján. Vegye ki az elemeket, és ellenőrizze, hogy a megfelelő irányba vannak-e behelyezve. Ha helytelenül telepítette, tegye vissza a megfelelő irányba. Ha mindkét elem megfelelően van behelyezve, helyezzen be egy pár új elemet.

    Ne vegye ki az elemeket egy másik eszközből. Annak biztosításához, hogy a probléma nem az akkumulátorokkal van, használjon egy teljesen új párot a csomagolásból, vagy egy pár frissen feltöltöttet.

  2. Ellenőrizze az akkumulátor érintkezőit. A rugók használata helyett, mint néhány elektronikus eszköz, az Xbox One vezérlő fém füleket használ, amelyek kissé behajlanak az elemek behelyezésekor. Ezek a fülek tartósan meggörbülhetnek, ha túl nagy erőt alkalmaznak, és idővel elakadhatnak vagy meggyengülhetnek. Távolítsa el az elemfedelet és az elemeket, és vizsgálja meg a rekesz jobb oldalán található érintkezőket. Az érintkezőknek szögben kell kinyúlniuk. Ha valamelyik be van hajlítva, használjon egy kis csavarhúzót vagy más kíváncsiskodó szerszámot, hogy gondosan visszahajtsa.

    Ne próbálkozzon a csatlakozók behúzásával a behelyezett elemekkel. Ne alkalmazzon túlzott erőt. Ha ez kényelmetlen, kérjen segítséget valakitől, aki több tapasztalattal rendelkezik az ilyen típusú munkában.

  3. Tesztelje az Xbox One Play & Charge Kit alkalmazást. A kábel elhasználódott vagy elszakadt. Győződjön meg arról, hogy mindkét végén biztonságosan be van dugva. Ha nem ez a probléma, húzza ki az Xbox One-ból, és csatlakoztassa a konzol másik USB-portjához. Ha a vezérlő még mindig nem kapcsol be, húzza ki a Play & Charge kábelt, és próbáljon meg másik micro USB kábelt használni.

  4. Frissítse a firmware-t. Az Xbox One vezérlők a firmware megfelelő működéséhez támaszkodnak. Ha megsérül, vagy a konzol kikapcsolásával megszakad egy frissítés, a vezérlő nem kapcsol be.

  5. Csatlakoztassa a vezérlőt USB-n keresztül. Ha minden egyéb nem sikerül, csatlakoztassa az Xbox One vezérlőt közvetlenül a konzolhoz USB-kábel segítségével. Bizonyos esetekben egy vezeték nélküli vezérlő, amely nem kapcsol be beépített akkumulátorokkal, vagy töltő- és lejátszókészlettel, akkor működik, ha USB-kábellel csatlakoztatja. Ha a vezérlő csatlakoztatva működik, vegye fontolóra egy hosszú USB-mikro USB kábel beszerzését és a vezérlő vezetékes módban történő használatát. Ha ez a javítás nem működik, akkor a vezérlőnek belső hibája lehet, és szakszerű javítást igényel.

  6. Vegye fel a kapcsolatot a Microsofttal az ügyfélszolgálatért. Ha a fenti javítások egyike sem működik, akkor ideje lenne ügyfélszolgálatot keresni. Ha a kontrollerére garancia vonatkozik, valószínűleg cserét kaphat.