Hogyan lehet megtalálni a Windows Jegyzettömböt a HTML írásához

A weblap HTML-jének megírásához vagy szerkesztéséhez nincs szükség divatos szoftverre. A szövegszerkesztő remekül működik. A Windows 10 Jegyzettömb egy alapvető szövegszerkesztő, amelyet a HTML szerkesztésére használhat. Miután kényelmesen megírja HTML-jét ebben az egyszerű szerkesztőben, megnézheti a fejlettebb szerkesztőket. Ha azonban a Jegyzettömbbe írhat, akkor szinte bárhová írhat weboldalakat. 


A Jegyzettömb megnyitásának módjai a Windows 10 gépén

Hős képek / Getty Images

A Windows 10 használatával a Notepad néhány felhasználó számára nehezen volt megtalálható. A Jegyzettömb többféle módon is megnyitható a Windows 10 rendszerben, de az öt leggyakrabban használt módszer a következő:

  • Kapcsolja be a Jegyzettömböt a Rajt menü. Válaszd ki a Rajt gombot a tálcán, majd válassza a lehetőséget Jegyzettömb.
  • Keresse meg kereséssel. típus megjegyezni a keresőmezőben, és válassza a lehetőséget Jegyzettömb a keresési eredmények között.
  • Nyissa meg a Jegyzettömböt úgy, hogy jobb gombbal kattint egy üres területre. Válassza a lehetőséget Új a menüben, és válassza a lehetőséget szöveges dokumentum. Kattintson duplán a dokumentumra.
  • nyomja meg Windows (logó)+R, típus jegyzettömb majd válassza ki OK.
  • választ Rajt. Válaszd ki minden alkalmazás majd válassza ki Windows kiegészítők. Görgessen a Jegyzettömb elemhez, és válassza ki.

Hogyan használjuk a Jegyzettömböt HTML-vel

  1. Nyisson meg egy új Jegyzettömb dokumentumot.

  2. Írjon HTML-t a dokumentumba.

  3. A fájl mentéséhez válassza a lehetőséget filé a Jegyzettömb menüben, majd Mentés.

  4. Írja be a nevet index.htm és válassza ki a UTF-8 a Kódolás legördülő menüben.

  5. A kiterjesztéshez használja a .html vagy a .htm fájlt. Ne mentsen .txt kiterjesztésű fájlt.

  6. Nyissa meg a fájlt egy böngészőben, kattintson duplán a fájlra. Jobb egérgombbal kattintva kiválaszthatja Megnyitás ezzel hogy megtekinthesse munkáját.

  7. A weblap kiegészítéséhez vagy módosításához térjen vissza a mentett Jegyzettömb fájlba, és hajtsa végre a módosításokat. Mentse újra, majd tekintse meg a módosításokat egy böngészőben.

A CSS és a Javascript a Jegyzettömb segítségével is írható. Ebben az esetben a fájlt .css vagy .js kiterjesztéssel menti.